Keek op mijn Week: Madurodam, een bloemetje, gezelligheid en wellness

Of ik niet eens kan ophouden met ziek zijn, want dat leest niet leuk? … Levensgeluk moet je altijd uit jezelf halen. Toch kreeg ik er deze week een beetje hulp bij, naast mijn eigen dedication aan happiness. Zoals ik deze week al schreef op social media ‘we may not matter, but we live so we laugh’ en dat betekent dat ik er misschien niet toe doe, maar ik leef nog dus ik lach. En genietmomentjes waren er volop deze week.

Madurodam den haag

Madurodam

Zaterdag een rustig aan dagje. Alle energie was nodig voor een gezellig uitstapje met mijn dochters naar Madurodam. Tegen alle verwachtingen in, was het mooi weer. Mijn meiden hadden zich er ontzettend op verheugd. Ik had iemand gevonden om mijn rolstoel te duwen, maar helaas was daar een ziek kind in het gezin en zo last minute was er verder niemand beschikbaar. Na een week bedrust was het echt tijd om er even uit te zijn. Te genieten van de zon. Iets leuks voor de meisjes. Ze genoten er ontzettend van met alle speeltoestellen en speeltuinen in het miniatuurpark en ik dus ook. Blije kinderen. Werd er helemaal emotioneel van. Op de terugweg maakten we het feest compleet met een ritje door de McDrive en na het eten en samen Whitestar kijken, kroop ik mijn bed weer in. Wat een topdag!

Schotten Totten

Zondag was ik niet veel waard, maar samen met dochterlief keek ik vanuit mijn bed een leuke film. Allemaal uitgebreid onder de douche, lekker luieren en de dag is zo weer voorbij. De oudste ging naar een vriendin, zodat ik met de jongste tijd had om het spel Schotten Totten te proberen. Een kaartspel voor 2 spelers met hele grappige plaatjes. Dat was erg gezellig. ’s Avonds bracht ik ze weer bij hun papa. Daarna nog even snel bijgekletst met mijn schoonzus die ik al een tijd niet had gezien. Praten is alleen nogal intensief, dus hyperventilatie was het teken om weer naar huis te gaan maar gezellig om spontaan bij mensen aan te kunnen waaien.

schotten totten
Potje Schotten Totten.

Bloemetje en kraamvisite

Maandag probeerde ik na een rustige start wat werk te doen, toen de deurbel ging. Een grote doos van Greetz met bloemen in een vaas en een heel lief kaartje van vriendin Esmée. Wat een opsteker! Ook fijn: een brief dat mijn TOZO aanvraag is goedgekeurd. Je inkomen wordt dan aangevuld tot de bijstandsnorm. In de middag viel ik om en heb ik bijgetankt op mijn fijne nieuwe Emma matras.

rozen
Deze mooie rozen zaten ooit in een perspakket dat ik kreeg van Plus Supermarkten. Elk jaar zitten er meer knoppen in.

Die avond stond er namelijk iets leuks op het programma: kraamvisite! Werd er gewoon emotioneel van om zo’n lief perfect klein nieuw mensje te zien. Blijft schattig, ook al is aanraken en vasthouden in deze tijden natuurlijk niet mogelijk. En het was een geweldig excuus om babykleertjes te shoppen. Had ze online besteld bij mijn favo winkel Mini & More, waar ik ook enkele nieuwe outfits voor mijn groeiende kinders had uitgezocht. Deze vielen bij de meisjes in de smaak, dus goed gekozen.

bloemetjes
Bloemetjes gekregen <3 dankjewel lieve Esmée.

Beautybehandeling

Dinsdag lekker wat dingetjes kunnen wegtikken van mijn to do lijstje. Dat gaf een fijn gevoel, ondanks dat ik maar heel even kan werken was dat toch productief. Die middag had ik wat leuks op het programma staan: via Babor had ik een kortingsbon voor een beautybehandeling! Heerlijk even uitpuffen (nou ja, ik kwam net mijn bed uit, maar toch) in de behandelstoel bij Hairstyling Alice. Maskertjes, serums en warme handdoeken… Zo fijn! Verder wilde ik een IPL-behandeling uitproberen voor de bikinilijn. Best pijnlijk, ik houd het bij deze eenmalige ervaring en hoop dat wat er behandeld is wegblijft, haha. Daarna was ik bij de ex uitgenodigd om mee te eten, dus daar hoefde ik zelf even niet over na te denken.

gamen
De game brigade op de bank.

Halotherapie

Woensdag de meisjes naar school, de boodschappen in huis, uitrusten en aan het werk. ’s Middags mocht ik weer bijtanken in de zoutkamer. Eigenlijk zouden de meisjes meegaan, maar ze hadden zich er ontzettend op verheugd om met hun buurmeisjes te spelen. Gelukkig vond de buurvrouw dat goed, want ik zou toch 4 uur wegblijven…

solo amigos
Solo Amigos vroeg of ik nog even kon werven voor de éénoudervakanties die ze organiseren. Wij gaan de 27e van juli en hopen op meer deelnemers zodat het gezellig wordt. Ga je mee all inclusive een midweekje in Nederland met je kinderen?

Zaandam is niet bepaald in de buurt en dan nog 2 uur zoute lucht inademen. Dit keer leek het me goed om de saturatie eens te meten, zodat ik daadwerkelijk daar iets over kan zeggen in het artikel over deze crashkuur voor mijn longen. Ik begon met 94% zuurstof want ik stond even te kletsen en dan dipt dat en stijgt de hartslag. Na een uur was het al 97% en na 2 uur in de stoel zat ik op 100%! Vorige week deed het ademen veel pijn, maar nu had ik geen ‘last’ van de zoute lucht. Voelde me daarna fit en alert, wat prettig was voor de verandering. Andere klanten schijnen na week 3 een flinke verbetering te ervaren, dus daar hoop ik op. Nog 2 weken te gaan!

knutsel
Deze dame had iets leuks gezien op TikTok en was geïnspireerd om dat zelf te maken: haar zus en ik kregen een surprise bag vol grappige verrassingen.

Mijn auto had er in ieder geval wel zin in, dus ik hoop maar dat ie genoeg afgeremd was voor de laserende agenten onderweg… Bij thuiskomst bleek de buurvrouw ook voor ons gekookt te hebben en mochten we blijven eten. Wat een geluk! De kinderen vonden het helemaal leuk met elkaar te kunnen eten, maar daarna moesten we toch echt naar huis want de volgende dag weer naar school.

Lekker aan de bak

Donderdag had ik fijne telefoontjes van klanten na het versturen van een mailing over de Blogboot. In juli en augustus kan dit event eindelijk doorgang vinden en nu zoek ik sponsorende merken en bloggers die mee willen varen. (Voor de meelezende bloggers: daar moet ik inderdaad nog over mailen, maar ik heb niet veel energie op een dag dus ik vraag om geduld maar je mag mij altijd appen of mailen als je mee wilt.) De eerste sponsoren zijn in ieder geval gevonden en ik hoop dat er vele volgen! Heb er zo’n zin in om het project uit te voeren. Barstte van de energie, maar zodra ik de kinderen uit school had ging het kaarsje wel uit. De oudste ging haar typeles doen en naar een vriendin, de jongste had een vriendje te spelen en ik dook mijn bed in.

type les loi

Fysio en bbq

Vrijdag kindjes weer fijn naar school en tot mijn blijdschap stond de kipkraam die normaal op het Raadhuisplein staat nu ook hier. Snel wat ingeslagen voor de vriezer! Thuis snel aan de slag, ik had er zin in.

traag internet
Toch maar met de klantenservice van Ziggo gebeld. Sneller internet genomen zodat we met meer apparaten tegelijk kunnen streamen, maar helaas blijk ik toch ook een wifi-booster nodig te hebben om de snelheid in mijn kantoor op orde te krijgen. Maar goed: wordt aan gewerkt!


Toen nog even plat voor het tijd was voor mijn fysio afspraak. De oefeningen waren deze week slechts 2x gelukt en vorige week helemaal niet. Maar ik had pijnstillers en pufjes achter de kiezen plus de motivatie om weer gezond te worden. Bij binnenkomst maakte hij daar snel korte metten mee, want heel eerlijk ging het de afgelopen 2 weken gewoon slecht. Voordat hij met de behandeling begon, werd daarom eerst een gespecialiseerde longfysiotherapeut gebeld en ter plekke een afspraak gemaakt. Dinsdag kan ik terecht. Was fijn om begrip te krijgen en mijn verhaal even kwijt te kunnen. Verder heb ik gewoon liggen janken tijdens de massage, maar het luchtte wel op. Ik hoop dat de pijn snel verdwijnt en kijk er ontzettend naar uit om mijn energieke zelf weer te hervinden.
Verder mochten de meisjes en ik bij hun papa komen barbecuën. Zo fijn als je niet zelf hoeft te koken! De jongste had zich voor deze gelegenheid uitgebreid opgetut met alle kindermake-up bij de kaptafel. Echt een klein dametje al zo. De kinderen startten het papaweekend dus met een gezellige vibe en wij hebben weer even bijgepraat over alles wat belangrijk is in het leven van onze dochters.

op de tafel
Oh oh oh… op de tafel geklommen om met de buurmeisjes te kletsen.

De uitslag van de enquête van het Longfonds over de kwaliteit van leven na corona waaraan ik heb meegewerkt, was vandaag ook uitgebreid in de media te vinden. Heb er zelf op mijn blog lang weinig over gezegd. Het ging eerder ook stukken beter met me dan nu. En dat is natuurlijk raar. Het is 9 weken na mijn 1e ziektedag. Ik ben niet ziek meer. Maar gezond is ook een ander verhaal.

En of ik daar niet eens mee kan ophouden omdat het niet zo gezellig wegleest… Tja weet je, in soaps is het ook niet altijd koek en ei. Soms gaan ze trouwen en vinden ze geluk, soms ligt hun leven in duigen en kunnen ze daar nog steeds geluk in vinden. Of niet. Ik verplicht niemand om mijn blogs te lezen, maar ik vind het wel heel erg leuk dat zoveel mensen me volgen en meeleven. Tel je zegeningen en wees blij dat jij … het anders doet, gezond bent, een sociaal vangnet hebt, een inkomen hebt dat volstaat, een geweldig leuk ‘ding’ in het vooruitzicht… of whatever hebt. Je hebt contrasten nodig om te weten wat je wel of juist niet wilt in je leven. Wat je daarmee doet is aan jou. En hoe je mijn teksten interpreteert ook. Ondertussen trek ik zelf de nodige orakelkaartjes en die voorspellen heel veel goeds én een mega verandering in mijn leven. Wat dat gaat zijn weet ik zelf ook nog niet, maar je leest het te zijner tijd wel hier. Wordt vast hilarisch, want eigenlijk is het leven en hoe dit zich ontvouwt gewoon hilarisch als je er van een afstandje naar kijkt.

Ik had bijvoorbeeld nooit geduld en wilde alles snel en meteen. Dat kan nu niet en ik snuif de levensles met liefde op. We gaan zien waar het mij zal brengen. It’s gonna be great!

Veel me-time voor mij dus deze week. Hoe was dat bij jou? Wanneer was jouw laatste bezoek aan de schoonheidssalon? Wellness? Uitstapje? Wat ga je nu als eerste regelen voor jezelf omdat het kan en omdat je het waard bent?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Sturen mensen dat echt, of je niet kunt schrijven over ziek zijn?! Dat zegt veel over hen. Jouw blog, jouw keuzes. Ik vind het heel leerzaam om meer begrip te hebben voor bekenden die ook corona hebben gehad. En anders moet je gewoon niet lezen…

  2. Lott zegt:

    Wat een nare reacties op je ziek zijn. Ik hoop wel dat je weer wat gaat opknappen! Maar schrijf er zo veel als je wilt over, ik vind het erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.