Stroomstoring…

“Mama kom gauw helpen, de lampen doen het niet meer!” Half 9 en de homeschooling zou moeten worden opgestart. De lampen waren echter niet het enige probleem: alle stroom lag er uit. Die van het wifi-kastje, die van de vriezer, de lamp in het toilet en de waterkoker… Alles. Op de site van Stedin stond nog geen melding. Wat nu?

stroomstoring

Buiten zag ik een buurman lopen, zodat ik snel even kon vragen of de stroomstoring alleen bij mij was. Dat was niet het geval. Data werkt nog wel dus via de app vernam ik dat het ook in een ander deel van ons dorp mis was. Ondertussen stond ik bij Stedin in de wacht. Waar de meldingen binnenstroomden. Iets met ‘een omgevallen trafo’. “Het kan wel even duren mevrouw, maar de monteurs zijn onderweg…”

Terwijl ik alvast doeken onder de vriezer legde (warme dag, wil mijn vloer niet laten verpesten met lekkend smeltwater), bedacht ik hoe we de plannen het beste konden omgooien. De jongste heeft ook veel papierwerk, de oudste werkt alleen maar online. Mijn eigen laptop heeft nog wel wat stroom op de accu zodat ik in Word iets van een artikel zou kunnen tikken.
In dit soort situaties schiet ik altijd direct in de actie stand. Eerst maar kijken wat er moet gebeuren. Zoals de melding bij Stedin en checken bij de buren. Ook even de lokale krant ingeseind die vervolgens wat meer informatie wist los te peuteren, zodat we inzicht hebben in hoe lang het gaat duren (ruim 1100 huishoudens getroffen en waarschijnlijk is het na 2,5 uur opgelost).

Uiteindelijk hebben we onze planning maar omgegooid. Alles wat qua schoolwerk niet lukte schuift door naar de volgende dag.
Enerverende ochtend zo. Ik houd wel van een beetje reuring in de tent, maar eigenlijk realiseer je je met zo’n stroomstoring pas hoe afhankelijk je daarvan bent! Stroom is zo vanzelfsprekend…

Pas zag ik nog één van de eerste koelkastreclames voorbij komen. Warm water. Wassen met een wasmachine. Je stofzuiger. Je koffiezetapparaat. Ennem… je wifikastje… De mensheid deed het lang zonder en nu staat je leven ineens op z’n kop als je een paar uur geen stroom hebt.

Best gek!

Gelukkig komt het weinig voor. Was er bij jou ook onlangs nog een stroomstoring?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.