Op zoek naar werk? Deze tips kunnen helpen!

Of je nu je baan bent kwijtgeraakt of je gewoon op zoek bent naar een nieuwe baan, het kan frustrerend zijn. Zoeken naar werk. Het kan zijn dat het bijvoorbeeld langer duurt dan je had verwacht of dat er maar geen goede vacatures vrijkomen. Anderzijds komt het ook voor dat je veel sollicitaties hebt, maar dat het nog steeds niet tot een nieuwe baan geleid heeft. Wat nu?

shutterstock huur me in

Op zoek naar deskundigen

Het barst op het internet van mensen die ondertussen expert zijn in het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook als het gaat over motivatiebrieven en cv’s is er genoeg te vinden aan inspiratie, tips, etc. Misschien zijn er dingen die je aan jouw motivatiebrief toe kan voegen, waardoor je jouw toekomstige werkgevers sneller overtuigt. Of kun je met die ene vraag die je tijdens het gesprek stelt ze ook overtuigen. Kijk naar wat zij erover te zeggen hebben en doe inspiratie op!

Kijk buiten jouw branche

Ben je altijd al werkzaam geweest in dezelfde branche, dan ben je nu waarschijnlijk ook aan het kijken naar vacatures in deze branche. Maar misschien heb je nog interesses buiten deze branche, of passen jouw kwaliteiten en vaardigheden ook goed in een andere branche. Ga op zoek naar andere vacatures en vergroot jouw zoekopdrachten. Misschien is er wel een functie in een andere branche beschikbaar, maar is het er eentje die qua vaardigheden wel erg goed bij je past!

Gebruik jouw netwerk

Heb je een groot netwerk opgebouwd in de afgelopen jaren? Maak hier dan gebruik van. Ken je mensen met een eigen bedrijf, vraag dan aan hen of ze nog mensen zoeken. Leg het feit dat je werkzoekende bent neer bij kennissen en wellicht kom je zo in contact met een volgende werkgever. Door hulp te vragen en anderen in te schakelen, vind je waarschijnlijk een stuk sneller een passende functie die je anders misschien niet gevonden had.

Houd genoeg hoop

Het is vooral belangrijk om de handdoek niet in de ring te gooien, maar om hoop te houden en door te gaan. Het is een vervelende tijd, maar onthoud dat aan al het vervelende een eind komt en dat er altijd weer iets goeds op je staat te wachten. Vind je het lastig om het positief in te zien? Praten met een helderziende kan je hier erg mee helpen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar het kan erg geruststellend zijn als je praat met een paragnost en hij of zij vertelt jou dat je binnenkort een baan aangeboden gaat krijgen. Merk je dat je de hoop verliest, probeer dit dan eens.

Lees ook mijn ervaring met zo’n gesprek.

Overigens ben ik zelf uiteindelijk zzp-er geworden toe ik er helemaal klaar mee was, dus dat is ook nog een optie ;-). Wat is jouw ervaring?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.