Keek op mijn Week: eindelijk mijn meiden weer bij me!

Mijn week begon best allenig. Ik hoopte elke dag dat de keelpijn verdwenen zou zijn zodat ik mijn dochters weer zou kunnen zien. Nu heb ik die keelpijn nog steeds maar na de persconferentie weten we dat de kinderen geen risicofactor zijn. Na een onvoorziene omstandigheid bij de ex had ik ze zo ineens op woensdagmorgen weer bij me. Yay! Leven in de brouwerij!

zon
Veel zonnestralen meegepikt, corona houdt niet van zon en warmte dus op advies van mijn online verpleging pak ik lekker wat stralen mee.

Over het weekend en de eerste dagen van de week heb ik eigenlijk weinig te vertellen, maar ik zal een poging doen.

Unlock!

Zaterdag kreeg ik wat verraste appjes omdat ik een voorraadje mensen een bosje bloemen had gestuurd. Vond ik gewoon leuk om te doen. En ik miste natuurlijk contact zo in mijn uppie. Verder weer een paar dingetjes qua werk geprobeerd op te pakken, maar ik kon nog geen lange uren maken. Wel speelde ik dit weekend een paar escape scenario’s van het spel Unlock! dat ik van Asmodee heb gekregen. Deze mysteries kun je ook in je uppie ontrafelen, al was het best lastig.

tulpen
Mijn lievelingsbloemen <3

Een live gesprekje!

Zondag stond er zomaar ineens iemand voor mijn deur met een bosje bloemen! Echt een leuke verrassing naast de lieve bloemen, vond ik het gewoon ontzettend fijn om weer eens iemand in het echt te spreken. In het echt! Live! Dankjewel lieve buuf, zo voelde ik me even geen ongewenste paria.

rory storycubes verhaaldobbelstenen
Dit spelletje kan ik via videobellen met mijn kinderen doen: StoryCubes.

Niet zo spannende maandag

Maandag was eigenlijk mijn intake bij de bloedbank, maar ja… die is uiteraard verzet. Ook stond er een afspraak bij de mondhygiëniste. Onze tandarts is gesloten. En dan nog, ga ik nergens heen. Nog steeds keelpijn. Nog steeds middagdutjes nodig omdat ik het anders niet de hele dag red. Wel weer wat achter de laptop kunnen doen en hier en daar een huishoudelijk klusje. Verder begrijp ik dat de kinderen steeds meer moeite hebben met hun schoolwerk, omdat ze mij zo missen. Het gemis is wederzijds…

andijvie
Lekkere andijviestamppot van de slager met een biefstukje. Mmmm…

Ruilen zonder huilen

Dinsdag merk ik weer hoe moeilijk de meisjes het hebben, ondanks dat hun papa ze extra verwend. Ik hoop net als elke dag dat die vervelende keelpijn nu weg zal zijn, maar helaas. Ik had wel vast een mooie bestelling bij de slager geplaatst die vandaag werd bezorgd. In de veronderstelling dat ik nu toch wel de meisjes weer eens bij me zou hebben. Gelukkig kon het meeste vlees de vriezer in, trakteerde ik mezelf op een lekker biefstukje en … vroeg ik of mijn ouders misschien de vleeswaren voor op brood zouden lusten, want in mijn uppie gaat dat echt niet lukken. We deden een mooie ruil voor een paar aardappelen.

samen
En zo had ik ineens mijn lieve allesjes weer bij me <3

Knuffeldag!

Woensdag werd ik om kwart over 7 gewekt door luid geboor van de woningbouw in de aangrenzende badkamer van het leegstaande buurhuis. Lekker tijdstip… Ik heb maar even gevraagd of ze op andere dagen tot na 8 uur kunnen wachten met klusjes die zoveel lawaai maken. Snap dat er geklust moet worden, maar … het is niet dat ik even kan wandelen. Van de ex kreeg ik een appje of de meisjes gebracht mochten worden. Yay! Ik heb ze zo gemist! We hebben elkaar uitgebreid geknuffeld en vastgehouden.

school in de tuin
De schoolinstructies waren een uitdaging…

De schoolinstructies waren een uitdaging met de herrie, eentje heb ik afgemeld bij de juf, de andere werd in de tuin gevolgd om nog enigszins de meester de kunnen verstaan. Omdat het schoolwerk best lastig was op deze manier, mochten de dames om de beurt uitgebreid in het Stokke badje onder de douche. In de middag was het gelukkig weer stil en konden de taakjes afgemaakt worden. Verder genoten we van de zon en heb ik vooral naar mijn kinderen zitten kijken… Hoe fijn om ze weer bij me te hebben!

container
Uhm… dit is niet helemaal de bedoeling… ze zochten dozen om mee te knutselen.

Spelen in eigen tuin

Donderdag had de jongste voor het eerst een videobelsessie met een paar kinderen uit haar klas en de juf. Een beetje onwennig was het wel, maar ze vond het fijn om iedereen te kunnen zien. Verder wilden de meisjes collages maken en appten ze oma en opa of die nog oude tijdschriften hadden. Lekker Makkelijk bezorgde onze boodschappen aan het einde van de middag. Ook deden we Ticket to Ride en aten we buiten in de tuin ons bordje spaghetti leeg. Deze dag had ik voor het eerst geen middagdutje meer nodig, woohooo!

ticket to ride
Iets ingewikkelder dan de juniorversie maar wel nét zo leuk! Ticket to Ride Europe.

Start van de vakantie

Vrijdag hadden ze de laatste ochtend school. Het vroeg wat extra motivatie bij de één… ik kreeg berichten van de juf dat ze haar werk had afgeraffeld en tja, dat werkt natuurlijk niet. Ze zat lekker aan de Squla omdat ze daar meer zin in had. Toch heeft ze uiteindelijk met wat begeleiding alle rode bolletjes uit Snappet verbeterd en netjes gedaan wat werd gevraagd. De oudste deed een paar typelessen, maar loopt nog erg achter bij waar ze eigenlijk zou moeten zijn. Hopelijk rond ze de cursus toch op tijd af… Verder mochten ze als start van de vakantie snoepie happen, hebben we gezellig in de tuin liggen kleuren samen en nog een potje Ticket to Ride gespeeld.

 

Hoe dan ook, het is meivakantie! Helaas ben ik nog steeds niet coronaklachtenvrij, maar heel lang kan dat toch niet meer duren. Vanuit eigen huis en tuin kunnen we ook een prima vakantie vieren. Zoveel leuke spelletjes om te doen, veel boeken in de kast, genoeg knutselmaterialen, de Squla accounts van school werken nog en we hebben onze streamingdiensten nog lang niet uitgekeken. Ik werk ondertussen aan een overzichtje met online initiatieven voor de meivakantie, want ook met thuisblijven is er genoeg aanbod waardoor je je gewoonweg niet kúnt vervelen.

Ik was te laat met de online boodschappen bestelling, maar ik heb iemand gevonden die oranje tompoucen voor me wil halen. Dat is mijn vaste Koningsdagritueel. Misschien luister ik nog het Wilhelmus en verder ‘vier’ ik het niet. Ga jij iets bijzonders doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marian zegt:

  Heerlijk dat je de kinderen weer bij je kunt hebben! Ik ben niet zo’n schrijver, maar leef erg met je mee.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Marian ??

 2. MarjonS zegt:

  Wat fijn dat de meiden weer thuis zijn. Hopelijk ben je snel helemaal klachten vrij. Onze 9 jarige had afgelopen ook weinig zin dus raffelde haar werk ook af.
  Nu gelukkig vakantie.

  1. Marguerita zegt:

   Ja heerlijk, hoeven in ieder geval de kinderen even niets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.