Anders denken als ondernemer

Vinden jullie het ook zo ontzettend tof om te zien hoe verschillende ondernemers allerlei initiatieven ontplooien om hun business in deze tijd draaiende te houden? Thuisbezorgd heeft er ineens heel wat concurrenten bij. Restaurants gaan hun maaltijden aan huis bezorgen. Je kunt je bestelling zelfs bij de lokale slager en groentenboer online doorgeven en het wordt gebracht. Kindvriendelijke merken komen massaal met toffe challenges of ze stellen gratis bepaalde producten online beschikbaar zoals boeken en lesmateriaal. Mijn sportschool gaat online. Eén lokaal koffietentje met hoge huur verkoopt nu rollen toiletpapier en flesjes water en natuurlijk zijn lekkere vlaaien via de counter. Maar geen koffie.

startup
Foto: Shutterstock

Het blijft natuurlijk rot als je je core-business niet kunt uitoefenen. De huur van je bedrijfsruimte loopt door. De vindingrijkheid en mooie initiatieven echter, daar krijg ik kippevel van. Genieten van de creativiteit en de verbinding. Hoezeer er van de nood een deugd gemaakt wordt. Prachtig. Wauw!

En vooral: hoe het ineens ‘net als vroeger’ weer normaal is om een vriendelijk en oprecht geïnteresseerd praatje te maken op straat of in de winkel (op gepaste afstand). Iets dat er in de normale hectiek en drukte minder snel van komt.

Premier Rutte zei zo mooi “houd elkaar een beetje in de gaten” en dat doen de meeste mensen die ik zie en spreek van zichzelf al. Verdrietig om te horen dat velen van hen het gevoel meekrijgen dat ze weer in ‘de oorlog’ zitten (in Nederland, in het land waaruit zij jaren geleden gevlucht zijn). Door hamsteraars en angstzaaiers. In slechte tijden weet je echter ook de mensen eruit te pikken die klaar staan voor een ander, die kalm blijven, kracht uitstralen en initiatieven ontplooien of die hun best doen om de sfeer opgewekt en positief te houden.

Die pareltjes die blijven je bij.

Zij zijn mijn voorbeelden. Zo iemand hoop ik zelf ook te zijn. Is het niet voor een ander, dan wel voor mijn kinderen.

Ondernemersinitiatieven waar je iets mee kunt

Ik was al begonnen aan een artikel met opvallende, leuke en handige ondernemersinitiatieven van vóór deze roerige periode. Dit in samenwerking met telefoniemerk Simyo, vanwege hun Sim Only die maandelijks opzegbaar is. 

Heb het nu iets aangepast naar de nieuwtjes waar je NU misschien iets mee kunt.

Laptoptassen van gerecycled vrachtwagenzeil

laptoptas vrachtwagenzeil
Foto: Morethanhip

MoreThanHip lanceert een tassencollectie gemaakt van vrachtwagenzeil. Na een lang leven on the road krijgt het vrachtwagenzeil een tweede leven als modeaccessoire. Zelfs de autogordels worden gerecycled en verwerkt tot stevige hengels. In een aantal modellen wordt ook de binnenband van een fiets gebruikt om randen af te biezen en airbags voor de voering van tassen.
Heb je zelf een transportbedrijf? MoreThanHip biedt ondernemingen met eigen vrachtwagens de mogelijkheid om afgedankte vrachtwagenzeilen te laten recyclen tot messenger bags, toilettassen of andere unieke artikelen. Zo kun je medewerkers en relaties verrassen met een duurzaam geschenk en maak je met jouw bedrijf de wereld een klein beetje beter.

Schuur opruimen met de Sort & Go

schuur opruimen
Foto: Brabantia

Zin om je schuur of zolder lekker op te ruimen? Vanaf april is de Brabantia Sort & Go afvalemmer van 25 liter verkrijgbaar. Je kunt daarmee meer sorteren dan je denkt! Niet alleen afval, maar ook hondenspullen, lege flessen, speelgoed of hobbymateriaal kun je er in kwijt. Sort & Go 25 liter heeft dezelfde hoogte als de 16 liter variant, maar een grotere omtrek. De bak past in vrijwel alle keukenkastjes, maar deze 25 liter-bak doet het ook goed in de schuur of hobbyruimte. Dankzij de stevige handgreep neem je hem makkelijk mee. Een mooie tool om afval op je eigen manier te organiseren. Hij wordt geleverd met bijpassende PerfectFit-afvalzakken (maat J) en een Brabantia-garantie van 10 jaar.

Nu zaaien voor bloemen, bijen en een betere bodem

Nederland is massaal aan het tuinieren nu we met z’n allen thuis zijn. Ook leuk voor de kinderen! Tuinspecialist DCM introduceert vier kant-en-klare bloemenmengsels met zaden van minimaal 20 verschillende eenjarige en meerjarige zomerbloeiers. De bloemenzaden zijn vermengd met een organische bodemverbeteraar die zorgt voor een betere verdeling en een goede beworteling. Op deze manier verrijken de bloemenmengsels de biodiversiteit boven als onder de grond en verbeteren ze ook de bodemstructuur. Als de bloemen verschijnen, zijn ze een lust voor het oog. Afhankelijk van de gekozen mix worden vlinders, nuttige insecten, bestuivers en lieveheersbeestjes aangetrokken. De mengsels verschillen van kleur, bloemvorm en hoogte (tot 70 cm). Zo ontstaat er kleurrijke bloemenwei die zorgt voor een bloemenpracht van juni tot diep in het najaar. De DCM Bloemenmengsels met bodemverbeteraar zijn onder meer verkrijgbaar bij tuincentra en online winkels vanaf € 11,25 (voor 10 m²). 

Droom weg in Costa Rica

birds costarica
Foto: Costa Rica PR

Deze bestemming staat op mijn wishlist, maar mailt me dat ik hem gewoon vanuit mijn woonkamer kan beleven. Costa Rica heeft een een rijke natuur en bestaat voor een groot deel uit actieve vulkanen, ongerepte regenwouden en prachtige stranden. Een echt paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Ook het dierenrijk wordt hier sterk vertegenwoordigd en met name de vogelliefhebber kan in Costa Rica zijn hart ophalen: het land is het thuis van honderden verschillende soorten vogels. De Netflix-documentaire Dancing With The Birds neemt je mee in deze bijzondere wereld en laat je wegdromen bij de prachtige natuur van het land.

Sociale verwondering

En als je na het lezen denkt, goh voor mijn tijdelijke ‘biz’ (of zodat mijn kinderen kunnen facetimen met hun vriendjes), wil ik een Sim Only samenstellen bij Simyo dan ben je daar dankzij dit artikel op gewezen!

Ik wens je een sociale periode van verwondering toe en hoop dat jouw onderneming een (creatief) vangnet heeft voor deze historische periode. Hopelijk kom ik er zelf aan toe om mijn computer eens goed op te schonen, maar met mijn online business is maart sowieso altijd extreem druk. De afspraken, vliegreis en events vallen even weg, maar in plaats daarvan komt natuurlijk de homeschooling, waarover meer in een apart artikel.

Zullen de belastingaangiftes sneller klaar zijn dit jaar denk je? Heb jij iets aan je onderneming moeten veranderen of kun je door met business-bijna-as-usual?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.