Ik zou eigenlijk…

Ik zou eigenlijk allemaal dingen moeten doen, die ik niet doe… Je ziet andere mensen het doen en dan denk je, moet ik dat niet ook? Maar je doet het niet, want het voelt niet goed. Of iets weerhoud je ervan. Herken je dat gevoel?

dingen die ik zou moeten doen

Ik zou dus eigenlijk…

 • emoticons moeten gebruiken in mijn LinkedIn naam. Nu heet ik gewoon Marguerita. Zonder emoticons. Omdat ik dat professioneler vind staan dan met. Ik houd van spelen, heus. Maar ik denk dat ik met een naam als Marguerita ook zonder emoticons opvallend genoeg zou kunnen zijn, in theorie.

 • onpersoonlijke blogs moeten schrijven met zoveel mogelijk theoretische informatie. Dan word ik beter gevonden in zoekmachines. Mijn persoonlijke blogs zijn vooral leuk voor vaste lezers, maar als je ‘grote’ aantallen wilt halen ga je het daar niet mee redden. Ik denk alleen dat mijn glitterkanon van veel schieten niet meer zoveel zal glitteren.

 • vegetariër moeten worden. Of veganist ofzo. Omdat het beter is voor het milieu en voor mijn eigen gezondheid. Alleen houd ik zo van eten wat ik lekker vind. Veel dingen lust ik niet zoals kaas en vis, maar vlees… dat vind ik dus wel lekker.

 • in loondienst moeten gaan. Want dat doen de meeste mensen. Hoef je je blonde hoofdje niet zo te breken over de inkomsten van komende maand. Heb je zekerheid. Maar nodig je mensen ook uit om al hun shit over je uit te spugen, moet je altijd doen wat mensen ‘boven je’ willen, wat ‘nu eenmaal zo in je functieprofiel staat’, mag je niets zelf beslissen en heb je nooit genoeg tijd beschikbaar om je kinderen fatsoenlijk op te vangen uit school en in vakanties. Been there, done that, cried harder.

 • altijd strings en tampons moeten gebruiken. Als je een beetje hip & hot bent, schijn je dat te doen. Is mij verteld. Door iemand die nooit strings of tampons draagt. Ik vind strings irritant zitten. Tampons ook. Kun je ziektes van krijgen ook als je te lang wacht met wisselen. Dus ik gebruik dat soort producten alleen bij uitzondering.

 • koken heel leuk moeten vinden en enorme angsten moeten hebben als ik van mijn kinderen gescheiden ben. Tja. Ik probeer het heus, dat koken. Het is niet mijn ding en ik háát het als er vetspetters uit de pan springen. Doodeng die shit. Laat ik liever aan de professionals over. En mijn kinderen vind ik geweldige persoontjes. Ben heel graag bij ze. Maar als ze er niet zijn, omdat ze naar een clubje gaan, naar school, naar een vriendinnetje, buiten spelen, naar hun vader… dan ga ik er vooral vanuit dat ze het vast heel erg leuk hebben. Dat ze iets beleven en dat ze daar om kunnen lachen. Ik vertrouw er bovendien op dat ik ze wel iets van verantwoordelijkheidsgevoel heb bijgebracht. En ik geniet dan even van de rust.

 • een relatie moeten hebben. Bijna iedereen heeft er een. De meeste mensen hebben een slechte. De lucky few hebben een leuke. Je moet er een hebben om erbij te horen. Op facebook zie ik de ene na de andere foto van ‘dolgelukkige setjes’. Gelukkig heb ik heel veel setjes in mijn sokkenla: die matchen perfect, ik hoor ze nooit klagen en goed voorbeeld doet goed volgen. Hoewel… ik heb ook een lingeriela en ik moet zeggen dat ik daar dus wat meer mix en match. Nou ja, ik heb 18 jaar een relatie gehad zal ik maar zeggen. Nu is het tijd voor de dark side: single zijn, whahahaha. Gelukkig kan ik er zelf om lachen hè?
    
 • een briljant business idee moeten lanceren. En daar een cursus aan vastplakken. En een boek over schrijven. Als je geen briljante business hebt, geen cursus of geen boek, wie ben je dan eigenlijk? Wat laat je na aan deze wereld? Qua wereldvrede en milieumissies presteer ik ook niets tenslotte.

 • een sekte moeten oprichten. Als kind was dat mijn grote droom. Ik had complete plannen om van elke bestaande godsdienst iets te pikken, daar zelf mijn eigen draai aan te geven (hey, lampje voor het te schrijven boek) en een grote schare volgers te vergaren. Alleen vind ik sektes niet zo sympathiek. En ik houd niet zo van radicale ideeën. Dus ik wacht er nog maar even mee. Misschien ooit?

 • een brievenrubriek op mijn blog willen hebben. Net zoals in de Fancy vroeger! Lieve Marguerita, ik zit met het volgende… Dan hoef ik alleen maar antwoord te geven en zelf geen content meer te bedenken. Zit je nooit zonder inspiratie.

 • meer boeken moeten lezen. Omdat het rustgevend is om jezelf te verdrinken in een spannend verhaal. Vroeger las ik. En las ik. En las ik nog meer. Liefst in het Engels omdat ik vond dat er vaak teveel verloren ging in de vertaling van een tekst. Nu lees ik zelden. Omdat ik mezelf de rust er niet voor gun. En omdat ik geen geld wil uitgeven aan boeken omdat ik niet goed weet waar ik die kwijt moet in mijn huis.

 • make-up aanbrengen als skill moeten hebben omdat ik een vrouw ben. Vrouwen kunnen dat. Alleen deze niet. Zelfde als je eigen haar fantastisch mooi opsteken. Dat zou ik ook moeten kunnen. En föhnen! Mijn god wat zou het geweldig zijn als ik mijn haar net zo kan föhnen als de kapper.

 • door iedereen aardig gevonden moeten worden. Omdat ik nu eenmaal een aardigheidsaura uitstraal zelfs op de dagen dat ik strontchagrijnig met een zure blik de mopperkontkampioenschappen veruit aan het winnen ben.

 • workshops moeten geven. Want respectabele mensen kunnen anderen iets leren. Misschien een combi van theatersporten, marketingcommunicatietactieken en tekstschrijven in een sausje van commercie maar dan wél mét ook een knip-en-plak onderdeel, want daar houd ik ook van. Afbreukrisico dat niemand komt omdat het nogal versplinterd is qua onderwerp. Waar gaat het dan over? Zullen mensen zich afvragen. En dat kan ik dan niet beantwoorden, want het is er nog niet en mijn sekte is nog niet opgericht, dus geen bijval.

 • de loterij moeten winnen. Dat zou ik nou eigenlijk echt eens moeten doen! Waarom doe ik dit nu niet?

Eigenlijk zou ik moeten weten wat er nu komt. Maar ik weet het allemaal niet. Want bovenstaande belangrijke punten doe ik allemaal niet. Dan zou hier nu een fantastische les staan over de zin van het leven. Met diepzinnige doordenkers. Baanbrekende inzichten. En dus niet een lijstje van 16 domme dingen die Marguerita niet doet en jij misschien wel. Of misschien ook niet. Dan hoor je bij mijn clubje! Yay! Maar we gaan geen sekte vormen samen hoor, daar heb ik even geen zin in. Okee?

In de categorie onzinnige blogs, wil ik je toch complimenten geven voor het uitlezen van dit verhaal. Soms is het ook gewoon lekker als het even nergens over gaat toch?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Brenda zegt:

  Heerlijk als het nergens over gaat. Beetje jammer dat ik nu de vraag “Welke 16 dingen zou jij eigenlijk moeten doen of zijn” aan het einde mis ?. Ik schrijf het er toch even bij, omdat ik deze te leuk vind!

  1. Ik zou als moeder van jonge kinderen fotoboeken bij moeten houden.
  2. Volgens de meeste instagramposts fotoshoots in beige kleding moeten doen.
  3. Luisterboeken moeten luisteren ter ontspanning (of ze gewoon lezen).
  4. 10.000 stappen per dag lopen.
  5. 3x per week sporten.
  6. Me-time nemen.
  7. Gezond moeten eten / water drinken uit een air-up fles.
  8. Afvallen.
  9. Vitaminepillen en suplementen nemen; om extra gezond van te worden.
  10. Een opgeruimd huis hebben; opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.
  11. Fotogeniek zijn.
  12. Niet moeten zeuren, want klagen lost niets op.
  13. Doen waar je jezelf goed bij voelt, want mensen respecteren dit anno 2022.
  14. Zonnepanelen nemen (luister ik maar naar).
  15. Een robotstofzuiger kopen of een schoonmaakster om meer van de tijd met het gezin / me-time te genieten.
  16. Last but not least; mijzelf zijn en op mijzelf vertrouwen, want wie je bent is goed genoeg toch ?.

  Amen ??

  1. Marguerita zegt:

   Whahahaha je hebt helemaal gelijk! En jouw 16 punten zijn ontzettend herkenbaar. Nou ja behalve dat ik al een schoonmaakster heb en ik als huurder geen zonnepanelen mag neerleggen (de buren hebben het wel maar mijn huis was ‘afgekeurd’. Leuk lijstje thanks! Oh, en beige kleding staat mij eigenlijk niet maar omdat mijn dochter wil twinnen met haar moeder heb ik nu een beige spencer… of nou ja, lichtbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.