ZZP: nieuw jaar, nieuwe Purpuz-planner

Chaotisch bureau maar georganiseerd hoofd, herken je dat? Waar ik in mijn hoofd geen enkel probleem heb om zaken te ordenen, is dat totaal anders waar het een opgeruimd bureau of huis betreft. Vanwege de aard van mijn onderneming én de combinatie met daarbuiten ook altijd bezig zijn met van alles en nog wat, houd ik het overzicht met een agenda. Op dit moment is dat de Purpuz planner, die ik ontving voor een review.

purpuz planner

Hiervoor had ik de losbladige Milly Pie, maar de Purpuz Planner maakt het ondernemen nog nét even meer inzichtelijk. Ik hikte er bij de Milly Pie steeds tegenaan dat ik handmatig alle data moest invullen. In het begin is dat leuk, maar niet als je eigenlijk te druk bent voor je eigen bestwil. Je kunt dan niet verder vooruit plannen dan de ingevulde data. Een dingetje dat bij mij planpaniek kan veroorzaken, dus niet handig. Want ik houd van plannen en organiseren. Maar dan moet het wel zo gaan als ik wil. Het moet uit mijn hoofd en op papier kunnen.

schrijven

Hoe werkt deze Purpuz planner?

Er staat een plan van aanpak in om je doelen helder te krijgen en tools om dit op te delen in een concreet stappenplan. Per doel adviseren ze je om de stappen daarvoor in een tijdspad uit te schrijven. Bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van je nieuwe collectie: x uur voor de brainstorm, x uur voor het visualisatie proces, x uur voor het kiezen en bestellen van de materialen, x uur voor productie, x uur fotografie, … Elk onderdeel hak je op in tijd en vervolgens blok je die tijd in je agenda.

purpuz planner

Er staat ook bij hoe je hiervoor je deadlines bepaald en de maandplanning helder krijgt.  Na elke maand staan er bepaalde vragen om voor jezelf te beantwoorden, een maandoverzicht om alles even kort in te zetten om het daarna uitgebreider in de agendaweken te noteren en plannen. 

Mijn ervaring

Wat ik zelf heel fijn vind aan de Purpuz planner, zijn de weekindelingen. Elke week staat er een inspirerende quote. Je kunt je weekdoel noteren, er staan wat handige acties in die je kunt uitvoeren, er is ruimte om je dagelijkse groei of overwinning te noteren in een dagreflectie en onderin – dat is nog het mooiste – kun je week todo’s noteren en is er creatieve ruimte om te doodlen.

Ik vind vooral de week todo’s heel prettig omdat sommige acties niet op een bepaalde dag hangen. Daar maak ik dus het meeste gebruik van, naast de tijdstippen om mijn acties aan vast te hangen. Verder moet ik eerlijk bekennen dat ik me steeds voorneem om de vragen over doelen te beantwoorden, maar vaak gun ik mezelf er in de waan van de dag geen tijd voor. Goed voornemen voor het nieuwe jaar dus, want als reflectie en voor meer focus is dat natuurlijk wel verstandig. 

Al met al vind ik het een heerlijke planner en kan hem aanraden ook al maak ik er nog niet optimaal gebruik van, omdat ik mezelf die rust en tijd nog niet heb gegund. Dat betekent dus dat ik er nog veel meer uit zou kunnen halen dan dat ik nu al doe! Mits ik alle stappen volg. 

Flinke plus ten opzichte van mijn oude planner is dat dit geen losbladig systeem is. Dat is erg prettig bij het meenemen naar een andere werklocatie. Ik weet zeker dat er niets per ongeluk uitscheurt of zoekraakt, maar houd het overzicht. Zeker ook door de afvinkhokjes bij de week todo’s!

In 2020 heb ik dus een fijne planner om het jaar (georganiseerd) door te komen en die ga ik als goed voornemen combineren met de agenda in mijn telefoon (die ik nu sinds een week ook gebruik). 

Welke planner gebruik jij om al je projecten te managen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Michiel Cobben zegt:

  Oh wacht, Marguerita. Met een a.

 2. Michiel Cobben zegt:

  Hoi Marguerite. Misschien is het voor jou tijd om digitaal te gaan? Je zou niet de eerste zijn.

  1. Marguerita zegt:

   Ik ben inderdaad dit jaar ook met de digitale agenda in mijn telefoon begonnen. Voor mij werkt het wel prettig om het gewoon allemaal te doen: Purpuz + foonagenda idd 🙂

 3. Lodi zegt:

  Ik heb een paar jaar een Bullet Journal gehad maar hier ging erg veel tijd in zitten. Ik wilde wat anders en probeerde de PURPUZ planner uit maar deze is niks voor mij. Te groot ( ik neem hem graag mee in mijn tas) te veel bladzijden die ik niet gebruik en ik begreep dat in de 2020 veel dezelfde quotes als in 2019 staan. Ik heb nu gekozen voor de My journal. Deze is perfect voor mij persoonlijk ( kleiner en meer een Bullet journal zonder het vele werk). Toch snap ik de enthousiasme voor de PURPUZ planner en snap dat deze zo veel gekocht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.