De feestdagen…

Weet jij al wat je aandoet met kerst? Ik heb eigenlijk nog geen idee. Als je nog een gezellig gezinnetje vormt, zijn de outfits wel altijd iets om ruim vooraf uit te zoeken. Dit jaar heb ik eerlijk gezegd vooral gekeken of ik niet een zonvakantie kon boeken. Er zijn echter meer mensen die er zo over denken, dus de prijskaartjes die daar aan hangen zijn niet echt geinig. Aan de ene kant vind ik het best heel gezellig die feestdagen, aan de andere kant… zijn ze vooral om te janken.

kerststress

Het MOET gezellig zijn. En in het ideaalplaatje vier je ze omringt door een groep gezellige mensen. Familie of niet, als je maar niet alleen bent. Dit jaar heb ik de meisjes met oud & nieuw. Superfijn, want vorig jaar op het moment van de jaarwisseling vond ik het verschrikkelijk dat ik niet bij ze was. Dat was echt het enige moment dat ik heb staan janken omdat ik mijn kinderen zo miste. Alleen… ik durf dus geen vuurwerk af te steken. Ik vind dat bloedlink.

Dus ik dacht: gaan we gewoon met z’n drietjes op vakantie naar een plek waar ze mooi vuurwerk hebben om samen te bekijken. Maar de prijzen van een vakantiehuisje of hotel in Nederland, zijn vergelijkbaar met die van een vliegreis naar de zon op deze dagen. Hoef ik niet te leuren of we het samen met andere mensen kunnen vieren en hoeven we verder nergens aan te denken en niets te regelen. Sterker nog, bij veel hotels en parken zitten er spectaculaire optredens of galadiners bij je verblijf in. Superleuk natuurlijk! Is je hele knalfuif in 1x geregeld. Dat lijkt me eerlijk gezegd wel wat.

Nou ja, ik moet dus nog even bedenken wat we gaan doen. Kerstavond heb ik in ieder geval hetzelfde feestje als vorig jaar geboekt: de Christmas Cruise Party in Rotterdam, want dat was ontzettend leuk. Omdat je niemand kent, heeft ook niemand verwachtingen van je. Heerlijk! Kan ik ook mooi dezelfde outfit weer aan. Eerste kerstdag vier ik waarschijnlijk in mijn uppie met een heleboel romantische kerstfilms voor de televisie in relaxte Geisha kleding op de bank.

Aan de meisjes heb ik gevraagd of ze soms een foute kersttrui willen, maar dat idee werd subiet afgekeurd. Liever een leuk jurkje. Met glitters of iets. Als de kinders op sjiek gaan, kan ik zelf natuurlijk niet achterblijven. Mijn sjieke donkerblauwe s.Oliver jurkje zit na kerstavond in de was, maar de Geisha jurken zijn ook heel leuk. Ik spotte 3 leuke bij webshop Jeroen Beekman:

Panterprint omdat… het fout is, maar niet zo fout als een foute kersttrui haha. Nee, omdat iemand eens zei dat het me mooi staat.

De witte coltrui jurk vind ik gaaf en oogt comfortabel, zo’n soort jurk staat al langer op mijn lijstje.

Een subtiel glanzende Geisha jurk voor een klein beetje sjiek en feestelijk, hoop alleen niet dat ik hierin corrigerend ondergoed nodig heb.

En met oud en nieuw kan ik – waar ik het op dat moment ook vier – mijn 2e Kerstdag outfit gewoon nog een keer aan! Wherever we may be, haha.

Wat doe jij met de feestdagen? Wegvluchten op vakantie? Nieuwe outfits scoren voor het gezin (of alleen voor je kinderen)? Uit eten of juist zelf thuis in de weer?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock andere foto’s: Jeroen Beekman

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.