Als de snelweg ineens stopt…

Lekker muziekje aan, mooi weer en je rijdt heel relaxt op de snelweg. Beetje auto’s inhalen. Genieten van de omgeving. Tot ineens op nog geen 100 meter afstand een rood stoplicht opdoemt en daar al een rij auto’s voor staat te wachten. Jij rijdt 130, trapt keihard het rempedaal in en je weet nu al dat je nooit op tijd stil zult staan…

Foto: Greg Brave, Shutterstock

Stijf van angst schiet je rechtop in bed. Een droom die je niet één keer hebt, maar op een bepaald moment bijna elke nacht. Ik kan je vertellen dat ik daar niet alleen zelf heel erg van schrok, mijn schrikgeluiden en rechtop zitten in bed waren voor mijn ex destijds ook niet bepaald relaxt.

Deze droom had ik steeds weer in periodes dat er een arbeidscontract niet verlengd werd. Als eigenlijk mijn leven voor mijn gevoel tot stilstand was gekomen. Omdat ik steeds weer wakker schrok, zag ik nooit hoe het eindigde. Misschien maar beter ook.

Afgelopen nacht droomde ik weer over de snelweg. Dit keer reed ik op een 6-baans weg en waren er her en der ineens wegversperringen op verschillende rijstroken die ontweken moesten worden. Dat lukte me wel redelijk relaxt, het was niet druk op de weg, dus ik reed door. Tot de weg ineens eindigde in een zandvlakte… De complete snelweg was opgebroken en dat waren ze even vergeten aan te kondigen. Iedereen moest uitstappen en te voet verder over het zand. Ik stapte stevig door langs alle werklui tot ik na een paar kilometer ineens bedacht hoe het nu met de auto moest? Een vrouw vertelde me dat omdat zij bezwaar had gemaakt alleen die van haar en iemand anders weg getakeld zouden worden. De rest van de auto’s bleef staan. Shit! Maar dit was helemaal niet mijn auto! Mijn auto stond nog thuis, ik bleek met de auto van mijn broer te zijn… Ai. Pijnlijk toen ik hem belde.

Wat betekent zo’n droom?

Voor mij zijn dromen over de snelweg niet echt leuk. Ruim een jaar terug was ik op een persevent van Hästens waar een vrouw was die zich specialiseerde in de betekenis van dromen. Daarom besloot ik maar eens te googlen wat dromen over de snelweg betekent. Ik kwam een aantal sites tegen die er min of meer dezelfde betekenis aan hingen en eentje had zelfs alle bezoekers naar de bijbehorende emotie gevraagd. Bij dromen over de snelweg is dat voor de meeste mensen angst. Verder staat zo’n snelweg voor je innerlijke pad of spirituele pad en hoe je dit bewandeld. Voor hoeveel vuur je hebt, hoe makkelijk je met obstakels op je pad omgaat, wat je leerpunten zijn en vooral hoe je je leven wilt inrichten. 

Wat het ook mag betekenen, ik werd er niet vrolijk van en werd wakker met een enorm gevoel van schaamte… Beetje de auto van je broer achterlaten op een snelweg die nog niet af is…

Heb jij ook weleens van die dromen die je niet loslaten of steeds in een andere vorm terugkomen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.