Teamwork met het spel Slide Quest

Soms is mijn werk gewoon echt tof. Zoals toen we bij de Speelgoed van het Jaar verkiezing het spel Slide Quest meekregen voor een review. Dit spel is genomineerd in de categorie ’10 en 11 jaar’, maar ik zie ook mogelijkheden voor teambuilding en het sussen van familieruzies. Je moet samenwerken, anders kom je er niet doorheen!

slide quest

Dit spel van Asmodee is een coöperatief bordspel dat aan een computergame doet denken. Door samen te werken bereik je steeds een volgend level. Telkens een tikkie moeilijker. Je kunt het spel met 2 tot 4 spelers spelen. Ons testpanel is 40, 7 en 8 jaar oud en zeer geboeid door de gameplay.  Zie ons filmpje voor de snelle uitleg:

Hoe gaat Slide Quest?

De ridder wil de wereld redden en jullie gaan hem met dit spel helpen om dat te doen. Je moet steeds ‘het pad van het licht’ volgen. Daarbij ontwijk je de obstakels of moet je een bepaalde missie uitvoeren (zoals monsters in de juiste volgorde in een bepaald gat duwen), om het einde van de kaart te bereiken. De ridder is eigenlijk een soort knikker die je voortbeweegt en stuurt door de hendels op het juiste moment omhoog en omlaag te doen. Omdat iedereen continu op moet blijven letten én moet samenwerken door te handelen op het juiste moment, is het écht een spannend spel.

Je krijgt vooraf een bepaald aantal levens. Tijdens het spel kun je soms een extra leven verdienen. Maar ook net zo hard weer verliezen als je in een gat valt of de TNT omstoot… Leuke spelvorm! Samenwerken en met elkaar blijven praten is ontzettend belangrijk. Heel goed voor de oog-handcoördinatie en leuk dat je allemaal in hetzelfde team zit. Team Ridder for the win! In totaal zijn er 20 bodemplaten. Daar ben je wel even zoet mee en sowieso verveeld deze spelvorm niet snel.

slide quest

Conclusie: wij vinden het erg gaaf! Anders dan anders en het blijft boeiend. Ook als je 40 bent. Je koopt het onder meer hier.

Klik door voor meer reviews van spelletjes.

Staat Slide Quest bij jullie op het verlanglijstje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.