Wat bedoel je met “ik wil vuurwerk”?

Ik wil vuurwerk. Een simpel zinnetje in mijn Tinder-profiel dat veel vragen oproept. Wat bedoel ik daar nu mee? Iedereen wil het weten. Wat ik ermee bedoel is waarschijnlijk voor veel mensen ook herkenbaar. Maar niet iedereen durft de lat zo hoog te leggen. Of ze doen het wel, maar spreken dat niet uit. Goed, ik zal het met je delen!

vuurwerk liefde
Dít soort vuurwerk wil ik.

Ik heb heel lang een zozo-leventje gehad. Als jong meisje durfde ik niet zoveel. Als jonge vrouw was ik onzeker. Tot ik ging ondernemen! En na 3 jaar toch best onzeker was en weer in loondienst ging. Stomste beslissing die ik ooit heb gemaakt.

Het loondienstleven voelde aan als een zozo-leventje. Ben heel vaak van baan gewisseld hoor, nergens lang gezeten, maar toch. Het voelde achteraf aan als ‘zozo’. Omdat ik niet vrij was om mijn eigen plan te trekken in andermans onderneming volgens een vastomlijnd functieprofiel rekening houdend met de gevoelens van eventuele collega’s bij al te ondernemende acties. 

Ik had wel hobby’s natuurlijk. Waarbij ik af en toe even uit de band kon springen. LARP bijvoorbeeld (Live Action RolePlay). Als ik terugdenk aan de stille minuten die ik verkleed als vampier doorbracht in een toilethokje… wachtend op mijn prooi… om die vervolgens te bespringen en de schrik van zijn leven te bezorgen… ja, dan was dat toch wel een adrenaline rush. Gewoon cool. Net als de hilarische avonden die ik met mede-scrapbookers doorbracht op de hotelweekendjes van Scrap-a-Ganza. De dame van een jaar of 80 uit Engeland in ‘ons clubje’ was hilarisch. De glanzende foute paarse ketting die ik van haar kreeg, heb ik nog steeds.

Maar verder. Kabbelde het leven gewoon voort. Met alle dagelijkse shit. 

De momenten die je jezelf later herinnert, zijn die momenten die daarvan afwijken. Of – zoals ik leerde op een avond van Platform Z – misschien ben ik gewoon een dopamine-driven persoon (de andere 3 types zijn testosteron, oestrogeen en serotonine)?

Dat soort momenten. De verwondering en het genieten van een mooie vuurwerkshow. Dat wil ik niet 1x per jaar. Dat wil ik gewoon vaker.

Dus. Doe ik dingen waarvan ik denk dat ze interessant, cool of vernieuwend zijn. Voor mijn blog. Met mijn onderneming. Ik wil niet elke dag zozo zijn. Daar voel ik me niet gelukkig bij. En met een potentiële match in de relatiesfeer, wil ik dat dus ook niet. Ik wil ervaren wat je op het plaatje bij dit artikel ziet.

Ik wil vuurwerk!

En weten jullie wat het leuke is? Ik werd benaderd door de romantische streamingdienst WithLove die daar de romantiek wel van inzien. Op deze streamingdienst alleen maar romantiek, van die stelletjes waar de vonken van af spatten als ze elkaar uiteindelijk krijgen. (Binnenkort meer hierover.)

En dat wil ik dus. Dat gevoel uit de film. Als ik mijn nieuwe liefde vind.

Dat het aan beide kanten knettert qua chemie.

Heb het 1 keer gevonden. Jij?

Afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ken zegt:

  Heb nog een mooi artikel gevonden welke ik jullie ook niet wil onthouden.

  Vond deze ook stof tot nadenken.

  https://www.plekkmagazine.nl/daten/magazine-singles-zoek-niet-naar-vuurwerk-zoek-naar-vlam-ware-liefde/

 2. Ken zegt:

  Snap wat je bedoelt, alhoewel ik met elke date die ik heb weer wat leer.. en dat vind ik dan weer rete interessant.. dingen dat ik blijkbaar dacht dat daar de aantrekkingskracht zat.. (Uiterlijke kenmerken) blijkt dan ineens weer geen rol meer te spelen ? of geen rol is een groot woord natuurlijk minder.. gek!

  Misschien moeten sommige dingen ook groeien.. wel benieuwd naar de reacties hierop ?

  Oh en deze link vond ik ook wel mega leuk te lezen.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/02/14/biologie-en-de-liefde–hoe-werkt-fysieke-aantrekkingskracht-/

  1. Marguerita zegt:

   Wat een mooi artikel om te lezen! De feromonen spelen ook zeker een rol idd, wel interessant dat ze aangeven dat je elkaar een les te leren hebt als de gevoelens heel sterk zijn… stof tot nadenken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.