Explorer Academy boekenreeks

Wat waren we blij! Vlak voor de Kinderboekenweek begon viel deel 2 van de Explorer Academy kinderboekenreeks van National Geographic bij ons op de mat. De Veer van de Valk, heet dit deel. Nu zijn de explorers aan boord van de Orion om middels allerlei wetenschappelijke missies klaargestoomd te worden voor een carrière waarin zij echt het verschil kunnen maken in de wereld. En ook dit deel is weer reuze spannend!

explorer academy
Yes, deel 2 van de Explorer Academy is uit! Op facebook verloten we een exemplaar. Superspannend verhaal voor kinderen van 8-13 jaar.

Hoofdpersoon Cruz Coronado ontsnapte in deel 1 op het nippertje aan verschillende aanslagen op zijn leven. Best heftig voor een kind van 12. Gelukkig heeft hij vriendin in verwachte en onverwachte hoeken. In deel 1 ontdekte hij wat het mysterie was dat zijn moeder mee haar graf in nam. Nu in deel 2 is hij vastbesloten om het te ontrafelen! 

Lees hier onze review van deel 1 van de Explorer Academy.

In deze facebooklive vertelden we er al over en zie je ook het enthousiasme van mijn dochters over deze boekenreeks. We moeten de winnaar voor het boek nog even trekken, is er nog niet van gekomen dus je kunt nog heel even meedoen:

De jongste nam deel 1 mee naar school als haar lievelingsboek. Het is niet alleen spannend, maar staat ook vol mooie afbeeldingen. De Explorer Academy reeks is gericht op kinderen van 8 tot 12 jaar. Er wordt in het verhaal van alles verteld over hoe je geheimschriften in elkaar kunt zetten, de geschiedenis, geografie, biologische uitdagingen, scheikunde en de techniek achter allerlei gadgets en technologie. Zeker een aanrader voor kinderen met een enorme leerhonger dus, want je algemene kennis niveau wordt ongemerkt ook flink opgepimpt terwijl je het verhaal leest.

explorer academy

Erg mooie boekenreeks, wij zitten nu vol in het verhaal van deel 2 gezogen. Heerlijk! Oh en erg handig: het meegebonden aanwijslintje in het boek. 

De winnaar is Brenda van Zanten! Van harte gefeliciteerd!

Ken jij deze boekenreeks van National Geographic al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Karin zegt:

  Ja ik doe mee!! Boeken kunnen we niet genoeg hebben. Mijn zoon is bijna 7 jaar maar zit op groep 7 niveau. Daarom doe ik toch graag mee. Desnoods leest zijn neef van bijna 9 het boek eerst.

 2. Mariet zegt:

  Wat leuk om mee te loten voor : ‘de veer van de valk’! Mijn kleinkinderen zijn geen hoogvliegers maar willen wel graag! Ze zijn nieuwsgierig en dat is fijn. Hier leren ze -hoop ik- veel van.

 3. Sonja Hubregtse zegt:

  Super ! Je kids hebben ons (twee boys van 8 en bijna 11) echt nieuwsgierig gemaakt door het doorbladeren van het boek. Ziet er super uit ! Ook je eigen samenvatting vonden we erg leuk en doen daarom graag mee. Dan komen we de gure herfst/wintermaanden zeker door.

 4. Marian Zw zegt:

  Ik maak graag kans op De veer van de valk! Deel een hebben we nog niet gelezen maar staat nu wel op het lijstje van dochterlief!

 5. Bianca Dooper-Bosman zegt:

  Mijn eigen Veer maakt graag kans op De veer van de Valk. Superleuk filmpje ook!

 6. Janine zegt:

  Ja, ik wil graag kans maken op ‘De veer van de valk’. Mijn dochters zijn 7 en 10. De oudste houdt niet zo van lezen, maar ik denk dat ze dit boek wel ontzettend leuk zal vinden (en ik ook 😉 ). De jongste leest alles wat los en vast zit, heerlijk! Nu maar weer duimen!

 7. Amanda van den Berg zegt:

  Dit is gaaf voor mijn zoon Tycho, die houdt enorm van mysterieuze boeken 🙂

  1. Marguerita zegt:

   Filmpje bekijken, dan hoor je hoe je mee kunt doen

 8. Anna zegt:

  lijken mij erg mooie boeken voor mijn zoon

  1. Marguerita zegt:

   Filmpje bekijken, dan hoor je hoe je mee kunt doen

 9. Oh, wauw – Neen, kende ik nog niet.
  En wat klinkt het geweldig!
  Ik doe mee voor Warre!

  1. Marguerita zegt:

   Filmpje bekijken, dan hoor je hoe je mee kunt doen

 10. Judith zegt:

  Oh ik doe graag mee met de winactie!!

  1. Marguerita zegt:

   Filmpje bekijken, dan hoor je hoe je mee kunt doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.