Keek op mijn Week: kermis, dressoir en toffe klussen

Duidelijk. Het seizoen is nu echt weer in volle gang. Heb deze week zelfs een paar mooie events moeten cancelen omdat het te druk werd. Zowel voor mij als voor de kinderen. En ik genoot ontzettend van het gezelschap van mijn dochters deze week. Wat kun je toch verliefd zijn op je kinderen hè?

kermis
Van hun eigen zakcentjes nog een ritje gemaakt.

Kermis

Zaterdag sliepen we lekker lang uit, want het was laat geworden op de kermis de avond ervoor. We hebben heerlijk in huis gekeuveld en einde van de middag wilden de meisjes graag nog een keer in de Polyp op de kermis… Ze legden daarom hun zakcentjes bij elkaar en konden daarmee precies allebei een ritje maken. Eerst in de polyp dus en daarna naar de supermarkt. We aten patatjes op de kermis en haalden een toetje bij de ijssalon. Nog even snel wat drinken bij opa en oma en toen waren ze toch wel erg moe. 

snapstar
Ze kozen dit weekend de Snapstar om te reviewen.

Dressoir

Zondag maakte ik de tv-kast leeg, schoof hem aan de kant en ging flink in de weer met de stofzuiger en doekjes. Mijn vader kwam ’s middags hun oude dressoir brengen, dat mijn moeder voor me had opgeknapt. De Flexa Strak in de Lak die ik van mijn verhuizing nog had staan, kwam goed van pas. Nu is het prachtig wit en past het perfect in mijn interieur. Wat een zee aan opbergruimte!

Ik ben er echt zo onwijs blij mee! Samen met de meisjes heb ik alle spelletjes uit verschillende kasten gehaald en naar beneden gesjouwd. Ze passen er allemaal in en het is daarmee een stuk overzichtelijker om een spelletje uit te zoeken. Biedt ook weer kansen om onder meer de kinderkamer beter op te ruimen. Wil komend weekend mijn andere kasten beneden leeghalen, schoonmaken en opnieuw indelen. Vooral de knutselspullen moeten echt worden uitgezocht. Even kijken wat er waar in dit mooie dressoir kan. De oude hebben we op z’n kant naast een andere kast gezet en volgestouwd met kinderboeken. Ik hoop dat het zo wat meer lokt om af en toe eens een boekje te pakken.

Oudergesprekken en cycling

Maandag was een lekker vol en druk dagje. Ik begon met een inspiratie call van Spiritueel Leiderschap. De overvolle mailbox doorgespit, aan opdrachten gewerkt, artikelen in WordPress gezet en nog veel meer gedaan. Einde van de middag een paar adressen langs om spullen af te geven en daarna door naar school, wat nog een uitdaging bleek omdat een vrachtwagen mijn auto klem had gezet.

bigbenspeaker
Yes! Een unicorn speaker gewonnen op Instagram bij BigBen. Eentje voor mezelf en eentje voor Kelly. Erg blij mee.

Gelukkig kwam ik precies op tijd de klas binnenrennen voor de oudergesprekken met de juffen. Nieuwe leerkrachten voor de kinderen, dus even kennismaken en vertellen over je kind. We begonnen in groep 4 en gingen daarna door naar de nieuwe meester in groep 6. In deze gesprekken kun je de leerkrachten onder meer tips geven waarmee jouw kind te motiveren is, dus we vonden het als ouders belangrijk om daar allebei aanwezig te zijn. Erg goed dat ze dit doen! Zo weten ze als leerkracht ook meteen aan het begin van het schooljaar een beetje wat voor vlees ze in de kuip hebben.

Aansluitend was ik voor het avondeten uitgenodigd bij de ex en konden we gezellig bijkletsen. Daarna bracht ik de meisjes naar scouting, waar ik nog even de bakken met gevonden kampspullen doorspitten. Wat een opluchting! Kwam zowaar tóch de bikini’s van de meisjes tegen, en nog een paar spulletjes. 

Thuis trof ik wat laatste voorbereidingen voor de follow up van Miranda haar workshop ‘cycling‘ in de Spiritueel Leiderschap groep. Jullie hebben vast geen idee wat dit is, maar het heeft te maken met het fenomeen ‘manifestatie’ en het is hilarisch. Ik vind deze techniek zo ontzettend leuk om te doen, het is echt een blijmaker. Of het nu werkt of niet, het blijmaker effect is al win genoeg om ermee aan de slag te gaan. Wil dit echt nog een keer met mijn kinderen gaan doen ook. De resultaten zijn verbluffend in ieder geval. Hoor graag of er interesse is in een artikel hierover?

zeeman
Erg leuk weer die nieuwe collectie… voor mezelf haarelastiekjes van 50 cent en voor de meisjes… veel te veel.

Shoppen bij Zeeman

Dinsdag lekker gewerkt en ik had een inspirerende zakelijke lunchmeeting. Daarna heerlijk bij Zeeman geshopt omdat de meisjes bij hun vader thuis wat nieuws nodig hebben. Veel te veel gekocht natuurlijk, die nieuwe collectie is echt heel gaaf! Suède bruine rokjes en matchende lichtroze shirts bijvoorbeeld. En geruite broeken met elastieken band en een rode sportstreep aan de zijkant. Snel boodschappen gedaan. Eenmaal thuis stond de schoonmaakster voor de deur en ging ik zelf als een malle achter de laptop aan de slag.

Cadeautje

De postbode bracht me een mooi cadeautje van Fanllory, twee bio-cellulose gezichtsmaskers. Lekker vooruitzicht om dit weekend zo’n sheetmasker te proberen! Ik neem altijd even wat me-time als mijn kinderen er niet zijn (en ze me dus niet kunnen uitlachen als ik een maskertje op heb, haha).

Speeldates

Woensdag wilden de meisjes liever een speeldate dan weer een woensdag weg voor de blog. Begrijpelijk, hun leven in 2 huizen is al druk genoeg. Even rust en regelmaat dus. Ik startte fanatiek mijn dag in de sportschool en stortte me op het werk. De meisjes genoten die middag allebei van een gezellige speeldate en tussen het taxi-chauffeuren door kon ik nog wat werk gedaan krijgen. Had met allebei nog even 1 op 1 tijd, er werd een knutselset geprobeerd voor de blog en we keken alle drie tevreden terug op de dag die avond.

totum tropicalzoo
Als je alleen thuis bent met mama, dan mag je kiezen welk speelgoed we gaan uitproberen. Het werd knutselset Tropical Zoo van Totum.

Exploderende kittens

Donderdag zou ik ook een event hebben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, maar deze moest ik cancelen. Dat bood ruimte om lekker aan de slag te gaan met een paar leuke klussen voor Marstyle, die niet op schrijven gericht zijn maar op creativiteit en mijn organisatietalent. Heerlijk!

spelletje exploding kittens

Met de meisjes had ik afgesproken dat er vandaag even geen speeldates zouden zijn. Typeles en oefenen met lezen, moest ook even gebeuren. En dus geen afspraakjes. Dat vonden ze wel fijn, want ze wilden graag een spelletje voor de blog reviewen. Althans, de jongste. Dus samen met haar speelde ik Exploding Kittens, dat zo leuk was dat de oudste er al snel toch bij kwam staan. We moesten heel erg hard om dit spelletje lachen. Na 1 potje met mama speelden ze het samen, binnenkort volgt de review!

Daarna hebben de meisjes samen het avondeten gemaakt: pizza.

pizza maken
Alles klaargezet zodat de kleine chefs aan de slag konden… jummie!

Wisseldag

Vrijdag wisseldag. Dit is altijd een drukke dag met 1 kind dat in de middag vrij is en eentje die wel naar school moet. We vertrokken extra vroeg om in de sporthal de na gymles vergeten bril van de jongste op te halen. Het was de hele dag stralend weer en zij was dolblij dat ze bij een vriendje met heel veel dieren lekker buiten kon spelen. Ze hadden samen een klein veldmuisje gered van de kat, zo hoorde ik later. Trots dat ze waren op hun heldendaad!

tok
Ze wist wat ze wilde: een bucket van de Tok of the Town.

De oudste had een zwempartijtje dat tot laat in de avond zou duren. We raapten dus op tijd alle spullen bijeen, om direct door te kunnen nadat zij was weggebracht. De jongste mocht kiezen wat ze wilde eten: kipvleugeltjes van de Tok. We haalden dus een bucket vleugeltjes en een zak patat en reden door naar haar papa, waar zij trots de tas met eten op tafel zette. Daarna een begin gemaakt met het uitzoeken van haar kledingkast bij papa. Was nogal een klus, dus nog niet klaar… Maar ik moest om half 7 bij de kapper zijn, dus we gaan een volgende keer verder. In mijn eigen huis had ik ook alleen een begin gemaakt. Bijna alle maat 128 wat er nog tussen ligt, is te klein. Dit weekend maar even verder met kasten opruimen en anders indelen, te beginnen in mijn woonkamer!

Resultaat van mijn bezoek aan Hairstyling Alice:

Ga jij dit weekend ook opruimen? Of staan er leukere plannen in je agenda?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Brenda Walraven zegt:

  Druk weekje weer en kapper heeft goed zn best gedaan! Erg leuk shirtje ook trouwens ??!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, blij met mijn kapper idd 🙂 en met de blouse.

 2. MarjonS zegt:

  Goed bezig met kasten opruimen. Soms ook nodig.
  Ik doe morgen mee aan de garagesale. (Woon zelf buiten het dorp, maar mag bij een vriendin de oprit delen). Hopelijk ruimt dat wat op.

  1. Marguerita zegt:

   Nice dan verdien je er nog iets mee ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.