Inzending gedaan voor TEDx Women

Het was even spannend, want ik had werkelijk geen idee waarover ik nu iets interessants zou kunnen vertellen. Toen ik op Instagram een oproepje van TEDxAmsterdamWomen zag, wist ik wel dat ik heel graag een pitch in wilde zenden voor de Talent Night. Omdat TED-talks supercool zijn. En inspirerend. Plus het lijkt me wel tof om eens als spreker op een podium te staan. Als ik niks zou inzenden, zou dat natuurlijk nooit gebeuren…

Maar waarover dan? Heb ik überhaupt iets interessants om met de wereld te delen? Op mijn blog staan natuurlijk een heleboel ‘ideas die ik worth spreading’ vind, maar bij TED moet het daadwerkelijk ergens over gaan. Maakt op mijn blog niet uit, hier deel ik vooral wat ik zelf leuk of interessant vind om te delen.

Ze zoeken natuurlijk ‘game changers’ die écht een tof, bijzonder of interessant idee hebben dat de wereld in moet. Het thema voor dit jaar is ‘The Mind Game’, daar moet je ingezonden idee dus mee te maken hebben.

Startup Award

Verder kon je nog mensen nomineren voor de Startup Award. Ook supercool en mijn bedrijf bestaat inderdaad nog geen 3 jaar, maar wederom vraag ik me af of ik daar innoverend genoeg voor ben. Sowieso is de inschrijftermijn daarvoor al verlopen, toch vond ik het wel even interessant om te delen waarom ze van TEDxWomen deze award in het leven hebben geroepen:

Financiering voor startups bereikt in 93% van de gevallen alleen startups onder leiding van mannen, zo bleek uit onderzoek door investeerders Eva Mol en Janneke Niessen (2018). Begin deze maand besloot een belangrijke groep Nederlandse investeerders daarom alleen nog financiering te verstrekken aan bedrijven waarvan minstens 35 procent van het management uit vrouwen bestaat (bron: NOS). Marian Spier, oprichter TEDxAmsterdamWomen: “Bij vrouwelijke ondernemers wordt vaak besproken of ze wel capabel zijn en of ze het bedrijf kunnen combineren met een gezin. Geheel onterecht krijgen vrouwelijke ondernemers met ijzersterke ideeën minder vaak kansen om hun business de financiële injectie te geven die nodig is om te starten of op te schalen. Doodzonde, zeker omdat er veel potentie is. Bij de voorgaande editie van de Startup Award hadden we 80 aanmeldingen die stuk voor stuk geniaal waren en serieuze groeipotentie hadden.” Het onder investeerders afgesproken quotum is slechts één voorbeeld dat aantoont dat vrouwen op de arbeidsmarkt nog altijd een benadeelde positie hebben ten opzichte van mannen. Zo bouwen ze 50% minder pensioen op dan mannen en zijn ze anno 2019 nog steeds ondervertegenwoordigd in managementposities (bron: CNV, McKinsey).

Vrouwelijk talent in de schijnwerpers

De TEDxAmsterdamWomen Startup Award biedt een podium aan veelbelovende, innovatieve, startup initiatieven gerund door vrouwen die zich niet laten afschrikken door het overheersend mannelijke ondernemerslandschap. Deze award biedt startende, vrouwelijke ondernemers een kans om hun idee te pitchen voor een expert jury met aan het hoofd Lara Ankersmit, adjunct-directeur Digitaal FD, en daarnaast een zaal vol investeerders en adviseurs uit het bedrijfsleven. De winnaar krijgt een jaar lang professioneel advies, een zakenreis naar Hong Kong en een netwerk aan potentiële investeerders. De awards bestaan uit een voorronde, een halve finale en een finale tussen de overgebleven drie startups tijdens de jaarlijkse conferentie TEDXAmsterdamWomen op maandag 9 december in het Koninklijk Instituut voor de Tropen.

Nou supertof! Ik ben heel benieuwd welke dames iets hebben ingezonden. Zelf heb ik uiteindelijk uit de losse pols een inzending gedaan voor de Talent Night over een onderwerp dat te maken heeft met ‘The Mind Game’. Ben heel benieuwd of het onderwerp relevant genoeg is om een podium te krijgen en natuurlijk of ze mijn pitch daarbij origineel genoeg vonden. In het Engels een catchy tekst schrijven was alweer even geleden, maar dat verleer je gelukkig niet. 

Ik kijk heel graag TED-talks dus lijkt me supertof om ‘erbij’ te horen. De vraag ‘waarover kan ik nu echt iets relevants vertellen‘ vond ik een flinke uitdaging, maar ik denk dat ik iets boeiends heb ingestuurd. Duimen jullie voor me?

Meer weten of zelf meedoen aan de TalentNight? Kijk op de site van TEDxAmsterdamWomen. Je kunt ook andere mensen nomineren, dus als je iemand kent waarvan je denkt “zij heeft echt een cool verhaal dat meer mensen moeten horen” dan nomineer je die dame. Moet een vrouw zijn.

Heb jij weleens een pitch ingestuurd voor een TED-talk?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.