Ik kom er niet doorheen…

Pfoeh… heb jij dat ook weleens? Van die taken die al een eeuwigheid op je lijstje staan, maar het afstrepen lukt maar niet. Vandaag heb ik zo’n taak beetgepakt. Ik wil hem van mijn lijstje! Deze taak staat er alleen niet voor niets al een hele tijd op… Ben ermee begonnen, maar ik kom er niet doorheen.

Op zich is de taak best heel leuk om te doen. Maar ik heb er negatieve gevoelens bij en daarom blokkeer ik. Dat is echt funest voor je schrijfproces. In plaats van in mijn creatieve flow te kunnen schrijven, moet ik telkens weer denken aan alles wat er aan vervelende dingen gebeurde of er een samenhang mee had.

Zonde eigenlijk want ik had er ooit zo’n zin in om met dat artikel aan de slag te gaan. En ik wil die negatieve gedachtes ook helemaal niet. Ik voel me boos en gefrustreerd en ik kan er toch niets meer aan veranderen. Ondertussen blijft de taak staan. Steeds als ik hem zie heb ik een negatieve vibe… Uiteraard heb ik er van geleerd. Andere mensen gaan voor mij niet meer mijn agenda bepalen, bijvoorbeeld. Want dan krijg je dit. 

Zelf ben ik van het type ‘afspraak is afspraak’. Als daar iets anders loopt dan de verwachtingen, dan voltrekt zich in mijn hoofd een autistische reactie en kan er niet helder meer nagedacht worden. Daarom moet ik van mezelf alert zijn op het zelf bepalen van mijn agenda en welke verplichtingen of afspraken daar wel of niet bij horen. 

Probeer van alles te doen om uit de negatieve associaties te komen zodat het creatieve proces niet blokkeert. Zo deed ik een meditatie, probeerde ik de positieve kanten voor mezelf te benadrukken… en dan kon ik weer een klein stukje verder. Tot ik wederom vastliep. 

Daarom maar even dit artikel tussendoor, wie weet helpt het van me af schrijven voldoende om uit de frustraties te komen en terug in de flow? Ik ga in ieder geval zo eerst maar eens boodschappen doen. En ik spreek met mezelf af dat als ik blijf vastlopen of frustratie, ik ook best een alinea per dag mag schrijven. Veel kleine stukjes maken samen ook 1 groot ding. Dan kan het van mijn lijstje. Want ik ben er nu wel klaar mee dat het er maar op blijft staan, haha.

Hoe pak jij uiteindelijk de taken aan die té lang op je lijstje staan? Hoe rond je het af als het niet lekker loopt?

Afbeelding: eWilding / Shutterstock.com

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. feliceveenman zegt:

  ik herken dat wel, ik krijg mezelf meestal wel weer in het “gareel” door te bedenken hoe blij ik zal zijn als het weer over is….

 2. Kool Family zegt:

  Wat ik eens heb gelezen is dat het beter is om “done” lijstjes te maken in plaats van “to do” lijstjes. Omdat je zo kan focussen op het positieve (zoveel heb ik al gedaan) in plaats van negatieve…

  1. Marguerita zegt:

   Ja dat kan ook, maar qua werkplanning vind ik het fijn om het overzicht te houden opdrachten die nog moeten gebeuren en acties die nog open staan. Zonder overzicht loopt alles in de doep als je tientallen projecten tegelijk draait haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.