De fijne trucjes van mijn iPhone XS

Rib uit mijn lijf die nieuwe iPhone XS, maar de investering zeker waard. Wat een fijn toestel is dit! Ik had hiervoor een iPhone 6 waarvan ik steeds meldingen kreeg dat het geheugen vol zat én die niet zulke mooie foto’s maakte. Dat merkte ik dan weer als ik met andere bloggers op stap was. Hoe fijn is het wanneer je direct je allertofste foto’s op Instagram kunt delen en ze niet eerst van je spiegelreflex af moet halen?

iphone xs

Waarom koos ik voor een iPhone Xs?

Mijn abonnement verloopt binnenkort en dan doen ze je een aanbod om te verlengen. In mijn geval werkte het iets anders omdat mijn oude abonnement op privé bleek te staan in hun systeem, maar uiteraard wel zakelijk wordt afgeschreven. Qua verlenging bleek een zakelijk abonnement aantrekkelijker. Op mijn oude iPhone stond ‘slechts’ 32 gieg geheugen en dan in de iCloud nog een paar gieg om backups te maken.

Wat in het begin heel handig was, totdat het geheugen vol zat… Ik moest dus steeds apps, foto’s en WhatsApp-gesprekken wissen om geheugen vrij te maken. En steeds mijn ‘junk cleanen’ via de Battery Saver app, zodat gewiste foto’s ook uit je vuilnisbak verdwijnen. Zwaar irritant. Nu had ik natuurlijk extra iCloud-opslag kunnen kopen, maar bij de betaalmethoden vond ik als enige optie de creditcard. En laat ik zo’n ding dus niet hebben. Eerlijk gezegd vind ik dat ook nogal een ‘eng’ product om aan te schaffen, omdat je zo vaak hoort over fraudes etc. 

In de telefoonwinkel vertelden ze me dat je dit ook met behulp van ‘gewoon’ tegoed in de Appstore kunt betalen. Daarvoor ben ik dus met zo’n tegoedkaart (koop je bij de boekhandel) nog even terug geweest. Zij hebben het voor me ingesteld, zodat mijn telefoon weer backups kon maken. Eigenlijk had ik beter moeten opletten hoe je dit precies doet, voor als mijn tegoed op is. De iCloud-opslag betaal je als een soort abonnement voor 99 cent per dag. 

Maar goed: geheugen dus. De iPhone XS is er met 64, 256 of 512 GB geheugen. Vanwege de prijs ben ik voor de 64 gieg gegaan, dat is al een verdubbeling ten opzichte van wat ik nu heb. Bovendien kan ik nu dus wel die extra ruimte in de iCloud benutten.

Doorslaggevend voor mijn keuze was echter de dubbele camera. Ik maak zoveel foto’s en filmpjes, dat een goede camera van levensbelang is voor mijn business. Daarmee liep ik voor mijn gevoel echt achter bij andere bloggers, vaak met Android-toestellen die veel mooiere foto’s maken. De XS heeft een dubbele camera. In plaats van apart in een nieuwe spiegelreflexcamera én een nieuwe telefoon te investeren, besloot ik dat het beter was dit te combineren in één device.

Screenshot van het mailtje dat Apple mij stuurde om me wat handige foefjes van mijn nieuwe telefoon uit te leggen.
Screenshot van het mailtje dat Apple mij stuurde om me wat handige foefjes van mijn nieuwe telefoon uit te leggen.

Handige trucjes

Het scherm is iets groter dan dat van mijn oude iPhone en de thuisknop is verdwenen. Dat vraagt dus om een wat andere bediening. Ontgrendelen van de XS gebeurt door gezichtsherkenning. Best scary want je iPhone houdt dus continu ook in de gaten waar op het scherm je precies naar kijkt en past daar bijvoorbeeld ook het geluidsniveau van je wekker op aan, om wat te noemen. Overigens lukt het mijn dochter ook om met behulp van gezichtsherkenning mijn telefoon te ontgrendelen… Als je de telefoon niet in je juiste hoek houdt, kun je alsnog de toegangscode gebruiken. Overigens gebruikt mijn telefoon ook Face ID om in te loggen op bepaalde websites zoals Google Analytics, Facebook, LinkedIn etc. Heel handig!

Screenshots maakte ik bij mijn oude iPhone met de aan/uit knop en de thuisknop. Nu doe je dit door de aan/uit knop en de bovenste volume knop tegelijk in te drukken.

Ik app zelf weleens mensen op achterlijke tijdstippen en dat kun je dan ook terug verwachten. Daarom zet ik mijn toestel als ik ga slapen altijd op de nachtstand: meldingen worden dan onderdrukt als je toestel vergrendeld is. (Op je smartwatch onderdrukt je telefoon ze niet, zorg dat deze niet in de buurt van je slaapkamer ligt wanneer je naar bed gaat.) Met de iPhone XS krijg je deze functie door rechts bovenin naast je camera naar beneden te swipen. Daar zit het maantje. Hier vind je ook de bluetooth, vliegtuigstand, wifi, je zaklamp en andere functies die je er zelf inzet.

Qua werkgeheugen en snelheid is het fijn om regelmatig even al je apps af te sluiten. Je doet dit door omhoog te swipen en je vinger even op het scherm te houden. Nu krijg je alle openstaande apps te zien en kun je switchen tussen apps of ze afsluiten door ze naar boven te vegen.

Belangrijkste voordeel van de iPhone XS is de dubbele camera. Je kunt scherptediepte instellen met de portretmodus, of de belichting aanpassen zoals kunstlicht of toneellicht (waardoor alles verder zwart wordt). Met de gewone fotostand kun je heel mooi inzoomen. Je kunt gave close-ups maken, maar ook tot wel 10x inzoomen wanneer jouw foto-object zich iets verder weg bevindt. Met ‘live foto’s’ (het cirkel symbool in je camera) leg je een paar seconden voor en na je foto ook vast, waardoor het beeld een soort beweegt in je mediabibliotheek. Ook kan ik eindelijk van die leuke filmpjes krijgen, die je telefoon automatisch maakt van bepaalde (vakantie)herinneringen met zo’n gezellig muziekje er onder. Supertof!

Oh en de medische ID heb ik door de telefoonwinkel laten activeren, zodat dit ook geregeld is in geval van nood.

Ik ga nog even wat meer experimenteren met mijn nieuwe speeltje, maar een flinke upgrade ten opzichte van de iPhone 6 is het zeker!

Ben jij ook iPhone-fan of meer van de Android-toestellen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.