Tips voor een gezellige tuin

Met het voorjaar in aantocht, wil je graag de tuin gezellig maken. Een paar weken terug mijmerde ik nog in het zonnetje op mijn loungebank hoe ik het zelf zou willen. Nu is het echter al tijden te koud en nat om écht aan de slag te gaan. Winterviooltjes neerzetten is vanwege de kans op nachtvorst één van de weinige dingen om nu al te doen. Maar ik wil ook met tuinkussens aan de slag!

blauw roze tuinkussens
Foto: Tuinkussenshop.nl
Foto: Magical Hortensia

Snoeien en zaaien

Deze maand verwijder je dode planten en snoei je bijvoorbeeld de hortensia’s, klimrozen of heesters als je die hebt staan. Daarnaast kun je bollen poten, om straks van een kleurenpracht te genieten. Winterharde violen kun je wel alvast neerzetten voor extra gezelligheid in de tuin.

gezellige groene tuinkussens
Foto: Tuinkussenshop.nl

Kleurrijke potten en accessoires

Vorig jaar kocht ik bij de Action al wat knalroze plantenbakken en gekleurde tuinlampjes die het niet doen (maar er wel gezellig uit zien). In het tuincentrum haalde ik pastelkleurige bloempotten, ik had nog een paar roze potten staan die we kregen tijdens de opnames van Rob’s Grote Tuinverbouwing dus dat bracht al een klein beetje kleur. Als het straks beter weer wordt, ga ik alle potten en plantenbakken opnieuw vullen met snackgroenten en vrolijke bloemetjes. Als je een overkapt terras hebt, kun je daar al een klein beetje mee aan de slag!

gele en aqua kleurige tuinkussens
Foto: Tuinkussenshop.nl

Mix and match met tuinkussens

Afgelopen jaar had ik natuurlijk mijn loungebankje al en heb ik een tuintafel met stoelen gekocht. Dit jaar wil ik die opvrolijken met gezelllige tuinkussens. Van Tuinkussenshop – die meer dan 25.000 tuinkussens op voorraad heeft – kreeg ik deze mooie foto’s toegestuurd van de nieuwste kussencollectie van het merk Madison.

Deze collectie Madison tuinkussens is enorm groot en bestaat uit verschillende kleurthema’s. Dit jaar zijn dat: blue, green, yellow, taupe, red, lime en art. Ik ben zoals jullie weten erg fan van roze, maar vind eigenlijk die geel en lime tinten ook wel heel vrolijk om mijn tuin net wat meer kleuren te geven. Verder beginnen de kussens op mijn loungebank – hoewel weersbestendig – toch aardig af te takelen nu ze al meer dan 5 jaar in gebruik zijn, dus daar ga ik me ook even op oriënteren.

Dan nog even de schuttingen vervangen en een nieuw afdakje bij de poortdeur, want daar lekt het. Ik ga in ieder geval lekker genieten van mijn tuin zodra deze is opgefleurd!

Hoe maak jij je tuin gezellig?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.