Vakantieplannen? 6 tips voor een staycation

Het voorjaar komt er weer aan en sneller dan ooit. Het is pas februari, maar met een gemiddelde temperatuur van zo’n 15 graden lijkt het wel mei! De planten lopen uit en de vogels zijn alweer nestjes aan het bouwen. Het mooie weer wakkert ook de vakantievoorpret aan.

Als we weer zo’n warme zomer krijgen in Nederland, hoeven we voor het mooie weer in ieder geval niet meer ver te reizen. Vooral met kleine kinderen is dat best praktisch en bovendien voordelig. Wat dacht je van een staycation? Deze hippe trend is misschien wel net zo leuk als een reis naar een tropisch oord. Het idee is dat je thuis blijft, maar wél alles doet wat je zou doen als je op vakantie bent. Een vakantie vanuit je eigen huis dus.

Let wel goed op

Het gevaar van een staycation is dat je de vrije dagen gebruikt voor allerlei klusjes waar je normaal niet aan toekomt. Er is altijd wel achterstallig onderhoud aan het huis, een boekhouding die bijgewerkt moet worden of dat ene werk mailtje dat je toch nog even wil beantwoorden. Het is dus ook de kunst om daar niet aan toe te geven. Als je in het vliegtuig stapt naar Griekenland kun je ook niet je schutting gaan schilderen. Dus ook al blijf je gewoon thuis: doe wat je doet als je op vakantie bent. Zo ben je binnen no time ontdaan van alle stress en kom je helemaal tot jezelf.

matzes paasontbijt

Lekker ontbijtje scoren

Het is heel verleidelijk om ‘s ochtends gelijk het ontbijt klaar te maken zoals je dat gewend bent, maar dat draagt natuurlijk niet echt bij aan het vakantiegevoel. In plaats daarvan kun je naar het centrum van de stad waar je woont, om aan te schuiven in een leuk eettentje. Zo ervaar je je eigen stad als toerist, en ben je er even helemaal uit. Vind je dat niet zo handig met je kinderen, spring dan op de fiets en ga lekkere croissantjes en vers fruit halen bij de bakker of de supermarkt in de buurt.

julianatoren cas de ranger experience

Leuke uitstapjes doen

De ideale vakantie-invulling is natuurlijk voor iedereen verschillend, maar uitstapjes horen daar toch een beetje bij. Nu stikt het in Nederland van de musea waar zowel voor kinderen als voor volwassenen een heleboel moois te zien en te doen is. Vooral in de kindervakanties worden er in verschillende musea leuke workshops en activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo kun je in Museum Volkenkunde in Leiden bijvoorbeeld in de voorjaarsvakantie Balinese maskers knutselen of de Kecak dans oefenen. Je kunt natuurlijk ook aapjes gaan kijken in de dierentuin of uitwaaien in de achtbaan van een attractiepark.

pannenkoeken
Ik besloot eindelijk eens ‘ja’ te zeggen tegen mijn kinderen die graag bij het pannenkoekenrestaurant wilden eten.

Lekker uit eten

Lekker uit eten hoort ook bij vakantie. Je kunt lekker gaan tafelen bij je favoriete restaurant, of een keer iets anders proberen en je laten verrassen door nieuwe ingrediënten, geuren en smaken. Zo ontdek je weer favoriete adresjes en wordt je wereld een beetje groter, zonder ervoor naar het buitenland te gaan.

Dagje naar het strand

Is het heerlijk warm weer tijdens je staycation, dan mag een dagje naar het strand natuurlijk niet ontbreken. Jij kunt eindelijk die mooie roman lezen in het zonnetje, terwijl de kids zandkastelen bouwen. Tussendoor een patatje halen, of een drankje doen in een strandtent en de dag is af. Hoe relaxed is dat?

Zet een intex zwembad in je tuin

Met een zwembad in je tuin creëer je als vanzelf een vakantie gevoel. Je hoeft helemaal geen gigantische tuin te hebben of heel je tuin om te ploegen. Een intex zwembad kun je namelijk heel makkelijk neerzetten en als het seizoen voorbij is weer netjes opbergen. Intex zwembaden zijn er ook nog eens in allerlei soorten en maten. Zo kun je al snel op een warme dag lekker dobberen in je bad en kunnen de kinderen heerlijk in het water spelen.

 zwembad

Met deze tips heb je misschien wat inspiratie gekregen voor een relaxte staycation. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Je kunt nog heel veel meer leuks bedenken en lekker gaan doen!

Heb jij nog leuke staycation tips?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Karin zegt:

    wij kozen altijd voor elke week een ander land. Dat was ons ‘vakantieland’. De hele week deden wij dan van alles daar rond. Bv verkleden, typische spelletjes, films, elke avond speciale gerechten uit dat land maken, …. Mijn dochters hebben meer herinneringen aan die weken dan aan de echte vakanties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.