Keek op mijn Week: webinars, NMLK etentje, filmpremière en gezelligheid

Wat een gekke week was dit. Ik leefde vooral in mijn hoofd en heb heel veel nagedacht. Wat ik wil, hoe ik dat kan vormgeven en ben gestart met de nodige trainingen en acties die daarbij horen. Het moet anders en daar ga ik mee aan de slag. Verder wat nare dingen waar ik niet over zal uitweiden en ook wat leuke dingen gelukkig.

honing gekregen
Van mijn ex kreeg ik een pot honing, heerlijk voor in de thee als je een beetje last hebt van je keel.

Webinar en etentje

Zaterdag volgde ik een webinar over het geven van webinars. Iets dat ik graag wil gaan doen, maar ik heb geen idee hoe ik dat aan moet pakken. Meteen een training gekocht om dit te leren, en nog meer dingen. Inclusief een coachingstraject daarin van 3 jaar. Daarna stapte ik in de auto en reed ik naar Tamara voor een NMLK etentje met 14 personen. Dat was erg gezellig en heel smakelijk! 

voorgerecht
Voorgerechtje, erg lekker!

Lekker rustig aan

Zondag deed ik lekker rustig aan. Ik was blijven slapen en hielp nog even met opruimen. Buiten regende het en was het treurig. Wel lekker rustig op de weg! Eenmaal thuis dook ik achter de laptop om wat werk te doen en te beginnen aan mijn cursus. Van Tamara had ik een heerlijke curry-soep mee gekregen die ik alleen maar hoefde op te warmen, dus ondertussen kon ik verder werken. Ter inspiratie keek ik nog een Ted-Talk. 

plaatjes sparen

Verstopte wasbak

Maandag had ik eindelijk de nodige moed verzameld om de wasbak in de badkamer die al weken niet goed doorloopt aan te pakken. Met alleen het sifon losdraaien en de rotzooi eruit halen, was het probleem echter niet opgelost. Gelukkig was mijn vader in de buurt en heeft die het voor me gefikst. Toen was het zo klaar. Zat ik daar nu zo lang tegenaan te hikken? ’s Middags haalde ik de meisjes uit school en deden we samen boodschappen. Ze speelden ontzettend lief samen en ik genoot van hun aanwezigheid. Daarna kookte ik spaghetti die precies klaar was toen mijn ex uit zijn werk kwam. Zo konden we gezellig eten, waarna ze weer vertrokken omdat de oudste naar scouting moest.

ajax
Zat ik ineens bij Ajax in de kantine…

Ajax en een filmpremière Instant Family

Dinsdag stond ik op tijd in de sportschool mijn best te doen. Belangrijk om in beweging te blijven, anders word ik zo stijf achter de laptop. Ze hadden weer een aangepast programma omdat ik mijn pols nog niet kan belasten en het was gezellig om lekker bij te kletsen met een moeder van school. Via de groentekraam op de markt fietste ik terug naar huis, waar ik gemotiveerd aan de slag ging.

Voor de spits vertrok ik naar Amsterdam, waar ik wederom bij Tamara kon eten. Daarna reden we naar Ajax, waar zij een vergadering had. Leuk om de trainingsvelden en kantine eens te zien, ik deed daar een kopje koffie maar ik ken de beroemde spelers helemaal niet dus geen idee of er ‘bekende’ tussen zaten.

Snel weer door naar Pathé Arena voor de première van Instant Family. We zaten helemaal vooraan en konden dus Jim Bakkum die de presentatie deed goed zien. En wat was het een leuke film! Echt ontzettend gelachen, heerlijk zo’n feelgood movie. Qua onderwerp ouderschap sluit hij ook perfect aan bij mijn blog, dus heel tof dat ik er een winactie mee mocht organiseren. 

premiere

Krijsend viswijf

Woensdag startte ik mijn dag heel zen en gemotiveerd. Goed bezig. Daarna de kinderen uit school gehaald, de nodige boodschappen gedaan en de middag gezellig opgestart. Tot ze met een vriendje buiten gingen spelen. Ik probeerde te werken, maar transformeerde ondertussen van perfecte-zen-mama in de krijsend-viswijf-versie van mezelf. Toen ze bij ons binnen kwamen spelen (want bij het vriendje was de oppas druk “met filmpjes kijken op de computer” grrrr) en ik steeds bozer schreeuwde dat ze niet zo moesten schreeuwen omdat ik probeerde te werken… werd het er niet beter op. Er werden dingen van de trap gegooid, er werd nog steeds geschreeuwd en ze wilden niet meer met elkaar spelen maar tv kijken. Dat gebeurt hier dus niet als er een vriendje over de vloer is. Bovendien was ik heel boos vanwege al dat geschreeuw. Mijn zen was compleet weg dus ik heb het jochie naar huis gestuurd. Was er helemaal klaar mee. Tv aan en ff bijkomen voor mij. Het avondeten was met 50% van mijn kinderen gezellig. Pfff… gelukkig was er nog een tv-momentje en kon ik daarna lekker voorlezen. En als prettige verrassing hadden ze inderdaad samen met het vriendje netjes hun kamer weer opgeruimd. 

Zen-mama en SEO-review

Donderdag was ik gelukkig weer een leuke zen-mama. We krabden met elkaar de auto schoon, waren vrijwel op tijd op school, ik haalde een paar boodschappen en ging lekker aan het werk. Vandaag kwam er een monteur om mijn nieuwe vaatwasser na te kijken, want de vaat droogde niet. Als het goed is heeft hij het gefikst!

Ondertussen had ik de eerste call van mijn 3-jaar-durende trainingstraject, een SEO-review. Uiteraard had ik zelf ook een vraag ingestuurd en deze werd tijdens de call ook behandeld. Supertof, ook om te leren van de andere deelnemers maar helemaal fijn dat de trainer er een specifiek lekker scorend artikel van mijn blog uitpikte en me tips gaf om deze verder te optimaliseren om er nog meer verkeer mee te trekken. Daar ga ik dus mee aan de slag en ik heb tijdens de ruim 2 uur durende call aandachtig meegeluisterd en aantekeningen gemaakt. 

’s Middags trotseerde ik als een goede mama nog even met mijn kleine Welp de kou, om stroopwafels voor scouting te verkopen in de buurt. Ze wil dolgraag de meeste pakjes verkopen van alle welpen. Kleine zus was op en bleef lekker thuis waar ze Zappelin op de ipad keek. Het avondeten was gezellig (hutspot van de groenteboer, note to self: onthouden dit!), daarna het spul gedoucht en in het grote bed voorgelezen uit De Drakendoders. Hoeveel relaxter dan gisteren was deze dag?

drakendoders lezen
“Mama wil je ons voorlezen? Het is zo spannend!”

Fysio en verjaardag

Vrijdag hoefden we niet te krabben! De auto was ondergesneeuwd en niet opgevroren. Snel het zilveren doek van de vooruit en de andere ramen even schoonvegen en klaar. Ik bracht de meisjes naar school, deed een boodschapje en bezocht tussen het werken door de fysiotherapeut voor mijn pols en om mijn schouder los te maken. ’s Middags hing de jongste lekker op een kleedje voor de tv, terwijl ik een call over ‘funnels’ bijwoonde van mijn training. Dit was dus echt allemaal abracadabra voor me. Ik ga eerst met andere zaken aan de slag, voordat ik dit oppak. Zoals de maandafsluiting, waarmee ik lekker aan de gang ben. Halverwege! Daarna gingen we naar de verjaardag van mijn moeder waar we met z’n allen bleven eten. Supergezellig en de kinderen waren heel lief met elkaar. En toen ik ’s avonds een appje van mijn moeder kreeg of ik weer veilig thuis was… barstte ik in huilen uit. Sterk spul, fishermans friend.

auto sneeuwvrij maken

Ondanks alle gezelligheid deze week voelde ik me ontzettend allenig en mijn beginnende verkoudheid helpt niet mee. Maar goed, tegenvallers zijn altijd een reden om harder te knokken en stil te staan bij waar je wel dankbaar voor bent. 

Hoe was jouw week?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Mariska zegt:

    Wel spannend zo’n training en dan ook voor zo’n langere tijd 🙂 En dat sneeuw vond ik op zich ook wel weer erg leuk om naar te kijken, vanaf binnen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.