Review: The Climbers

Spelletjes spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van je kinderen én het is gewoon leuk. Vanuit de Speelgoed van het Jaar verkiezing kregen wij The Climbers van 999 Games toegestuurd, dat genomineerd was in de categorie speelgoed voor kinderen van 8 en 9 jaar. Aangezien ik mijn dochters graag uitdaag en vooral de jongste erg sterk is op het gebied van ruimtelijk inzicht, hebben wij dit spel gespeeld met (slimme) kinderen van 6 en 7 jaar. Goed te doen én leuk, is onze conclusie!

review the climbers

The Climbers is geen bordspel, maar een bouwspel. Het bestaat uit een aantal blokken met verschillende kleurvlakken, ladders, poppetjes en ‘blokkades’. Je kunt het maximaal met z’n vijven spelen.

Hoe gaat het spel?

Als voorbereiding bouw je eerst met elkaar een willekeurig bouwwerk (met de neutrale blokken in het midden). Hierbij mogen er geen gaten ontstaan of blokken deels over een ander heen hangen. Het doel van het spel is om de top van het bouwwerk te bereiken en hoger te eindigen dan de andere spelers.

review the climbers

Je krijgt vooraf allemaal een klimmer, een blokkade steen, een korte ladder en een lange ladder. Iedere beurt mag je een onbezette bouwsteen verplaatsen en/of draaien en je klimmer verplaatsen. Je mag alleen over neutrale blokken of die in je eigen kleur lopen en zonder ladder kun je één hoogte per stap de lucht in, tenzij je een ladder gebruikt. (En de ladders en blokkeersteen leg je na gebruik weg.) Daarnaast is het een kwestie van hoeveel plaats is er op een bepaald blok en past jouw poppetje daar nog bij? Bij elke beurt moet je dus goed nadenken. Je mag alleen omhoog en NIET naar beneden verplaatsen. Hoe wil je omhoog? Welk blok kun je het beste verplaatsen om het bouwwerk hoger te maken en jouw poppetje de beste klimkansen te geven?

Wat vinden wij ervan?

We vonden het erg leuk. Met blokjes en ladders spelen is weer eens iets anders dan op een spelbord lopen met je pionnetje. Het stimuleert ruimtelijk inzicht en is ook voor meespelende ouders uitdagend genoeg om het leuk te houden. Je tegenspelers doen niet altijd wat jij wilt en je mag hetzelfde blok niet wegpakken dat een vorige speler heeft neergelegd. We moesten dus steeds goed kijken en nadenken welke zet we het beste konden doen. Het spel is pas afgelopen als de toren niet hoger kan (of de poppetjes niet verder omhoog) en dat is een erg leuk spanningselement. Omdat het speelveld elke beurt verandert, blijft het leuk. Spannend en uitdagend dus!

Zet aan tot spel

De grootste uitdaging vind ik zelf om het spel netjes bij elkaar in de doos te houden. Mijn kinderen vinden het nogal leuk om er andere poppetjes en spelelementen bij te betrekken en bouwen er ook doolhoven van. Een pluspunt natuurlijk dat het ook op andere manieren aanzet tot spel, maar ik vind het wel zo prettig als we een spelletje bij elkaar houden om het een volgende keer weer te kunnen spelen. Kwestie van opvoeding, dus ik doe mijn best.

Je kunt het spel The Climbers van 999 Games onder meer hier kopen voor 47,99 euro.

Lees ook het complete overzicht met spellenreviews.

Welke spellen doe jij graag met je kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.