Knusse interieurtips voor de decembermaand

December is bij uitstek de feestmaand. Je huis versieren met een kerstboom, leuke plekjes opvullen met kerstversiering. Maar hoe houd je het ook na december knus en gezellig? Hoe leuk is het om je huis gezellig en warm aan te kleden en er ook in januari van te kunnen genieten. Ik deel graag een aantal tips met jullie om je huis nog sfeervoller te maken!

Gastblog door Tamara van Passievrouwen

1. Maak een moodboard

Voordat ik mijn nieuwe huis inrichtte, ben ik begonnen met het maken van een moodboard. Via Pinterest verzamelde ik allemaal mooie plaatjes hoe mijn huis eruit moest komen te zien. Ik houd wel van een beetje strak Italiaans design, maar het nadeel is, dat het een beetje kil kan overkomen. Daarom heb ik dit samen met een styliste gedaan die er een mooi totaalplaatje van maken en door mijn moodboards mijn stijl kon achterhalen.

2. Creëer verschillende plekjes in huis

In mijn huis heb ik in de woonkamer drie verschillende plekjes. De bank, een lekkere stoel, mijn salontafel en de televisie zijn een apart hoekje waar ik lekker televisie kan kijken. Daar ga ik meestal met mijn visite zitten. Ook heb ik een lange eettafel, waar ik graag aan werk, en daar gaan we meestal zitten om te dineren als we met meerdere mensen zijn. En dan heb ik in de hoek een lekker fauteuil staan waar ik ga zitten lezen. Vloerkleden zijn een mooie subtiele grens om de verschillende hoeken te laten ontstaan. Een vloerkleed kopen is overigens erg gemakkelijk. Verschillende ruimtes is leuk, maar het moet ook geen chaos worden.

3. Rust en harmonie

Wel is het fijn als er een balans in je woonkamer is. Harmonie gaat nog een stapje verder. Een stijl met kleuren en patronen is prettig. Je kunt bijvoorbeeld een element laten terugkomen in de gehele ruimte. Persoonlijk vind ik het ook fijn als het niet te druk is en mijn woning niet te vol staat met spullen.

4. Openheid

De persoonlijke touch in je ruimte is leuk. In verschillende kasten en op planken kun je heel goed opbergen en een hoop spullen kwijt. Mooie foto’s, persoonlijke herinneringen aan reizen of speciale momenten, het geeft net extra sfeer aan je huis en/of appartement en maken het helemaal af. Zelf heb ik ook een aantal foto’s in lijstjes in een gedeelte van de woonkamer staan en dat is vooral leuk om naar te kijken. Een soort flash back moment.

Meer interieurtips? Lees deze artikelen.

Als het januari is, kun je met deze tips je huis nog steeds sfeervol laten lijken. Wat voor tips heb jij voor jouw interieur?

Afbeeldingen: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lotte zegt:

    Die salontafel op wieltjes, zo leuk! Ik zoek heel het internet af voor zo’n salontafel en ik zag dat iemand zo’n tafel zelf in elkaar knutselde.. maar dat is niet voor me weggelegd dus ben ik ben op zoek naar zo’n salontafel maar dan kant en klaar haha! Want het is echt heel origineel en het past perfect in mijn interieur waar dus nog een kleine salontafel mist.

    1. Marguerita zegt:

      Ha Lotte, ik heb je linkje even uit de reactie verwijderd. Vond ik niet zo netjes richting mijn klant die dit artikel heeft afgenomen. Wil jij graag ook een eigen artikel met backlinks? Mail me dan even, of kijk voor de tarieven in mijn mediakit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.