Een elektrische moederfiets, heb je daar weleens aan gedacht?

Heb jij weleens gedacht aan een elektrische moederfiets? Zeker als je geen eigen auto hebt en vaak grote afstanden met kleine kinderen aflegt, kan dit erg handig zijn. De herfst zit er weer aan te komen en dat betekent: tegenwind. Ik vind het fietsen met 1 kind achterop al pittig, laat staan dat je ook nog een voorzitje er op hebt. De investering is ook een stuk lager dan die van een auto en je hebt er geen rijbewijs voor nodig…

elektrische moederfiets

Wat aanschafprijs betreft moet je denken aan bedragen rond de 1500 euro. Daarvoor heb je dan een moederfiets die dus extra ruimte heeft voor een kinderzitje voorop de fiets zodat je beter kunt opstappen en afstappen. Ik weet nog dat ik zelf nooit met een voorzitje kon fietsen, omdat ik op mijn gewone fiets simpelweg te weinig ruimte had om op te stappen. Helemaal met een dikke zwangere buik.

Op een elektrische moederfiets zit bovendien een extra breed stuur, zodat je daar goed bij kunt wanneer er een kinderzitje aan hangt. De bagagedrager is extra stevig, hier zit de elektrische motor van je fiets en er moet natuurlijk ook op deze plek een kind in een degelijk zitje passen. Wat ik zelf een groot pluspunt vind van alle moederfietsen is de dubbele standaard. Mijn eigen fiets heeft dit niet, waardoor ik de fiets nooit op de standaard kan zetten met een kind in het zitje. Dan valt de fiets (met kind) om. Not pretty…

Dat is toch een beetje tricky en je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurt. Overigens ben ik zelf helemaal niet zo behendig op de fiets, dus het extra motortje zou heel welkom zijn. Met kind achterop durf ik nooit hard door te fietsen en bochten maken vraagt ook wat extra inzet van mijn kant. Fietsen met kind vind ik altijd een beetje spannend. Mijn dochters weten dan ook dat ze stil moeten zitten achterop, want met één rare beweging kunnen we omvallen omdat ik dan uit balans raak.

Gelukkig was ik in hun jongere jaren in het bezit van een duo wandelwagen en woonden we op loopafstand van de supermarkt. En ik had een eigen auto die mijn lifesaver was: ritjes naar de dokter, het consultatiebureau, winkels, oma… met mijn auto voelde ik me zekerder op de lange afstanden. Met een elektrische moederfiets blijf je echter wel fitter, ook al hoef je minder hard te trappen dan zonder hulpmotortje én als je geen auto kunt betalen en toch veel lange afstanden moet rijden is het een fijn alternatief.

Heb jij weleens op een elektrische moederfiets gereden? 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.