Een nieuwe winterjas voor mezelf, ik vind het moeilijk

Ik heb een nieuwe winterjas nodig en ik hik er tegenaan om er eentje te kopen. Is dat voor iemand herkenbaar? Onlangs zette ik voor jullie al het complete overzicht van toffe winterjassen voor kinderen op een rij. Jassen waar ik heel enthousiast van word. Maar voor mijzelf kom ik er dus niet uit… 

De oude jas heeft een flinke scheur en ik loop ermee voor gek. 😳  Heb dat vorige winter nog gewoon gedaan ook – gênant, I know – omdat ik het toen zonde vond om voor nog een maandje iets op te zoeken. En omdat ik het dus heel lastig vind om het juiste model te kiezen. Jullie zijn altijd heel erg goed in het geven van adviezen (vooral de vaste lezers die mij daar in real life ook op aanspreken, yay jullie zijn lief) dus ik hoop dat jullie met me willen meedenken voordat het echt koud wordt?

Randvoorwaarden voor de nieuwe jas

Hij moet lekker zitten, ook als je een dikke trui aan hebt. Qua praktisch is het fijn als er zakken met rits in zitten (kan ook een binnenzak zijn) voor sleutels en telefoon. Misschien is iets waterafstotends wel fijn? Ik wil er goed uitzien in die jas! Ook met het oog op daten, blogevents en andere zakelijke afspraken. Mijn omzet bleef in de zomer wat achter en ik heb wat grote uitgaven moeten doen, dus ik wil er eigenlijk niet al te veel geld aan uitgeven. Maar het is wel een investering waar ik enkele jaren mee zal doen. Übercheap hoeft dus ook weer niet.

Wat zijn de opties?

In de webshop van Peter Hahn vond ik deze modellen, misschien dat ik ook wat stenen winkels af ga om even te passen maar ik weet nog niet of ik tijd vrij kan (en wil) maken voor winkelen als er ook zoveel andere dingen op mijn todo-lijstje staan. Online shoppen is altijd wel zo makkelijk, maar dan kun je dus niet vooraf zien hoe iets staat en ruilen is een ander dingetje om tegenaan te hikken. Snappen jullie wat ik bedoel? In ieder geval vond ik deze allemaal wel iets hebben en sta ik heel erg open voor jullie feedback hierin. As said: ik vind het echt zo moeilijk!

peterhahn lange jas taupe

Een lang model, met sjiekere uitstraling meer richting de business babe look? Dit is model Schneiders Salzburg en kost 379,95 euro. Ze adviseren chemisch reinigen, maar mijn wasmachine heeft een stoomfunctie om hem op te frissen indien nodig.

peterhahn gewatteerde jas

Of juist de sportievere look, lekker wandelen en actief met de kids? Deze gewatteerde jas is er ook in het zwart, maar ik heb gemerkt dat ik net iets meer flair en uitstraling krijg met een kleurtje. Hij kost 119,95 euro.

peterhahn lange watte jas rood

De sportieve look in het rood en dan een wat langer model, wat fijn is met de kou. Zeker als je een rokje of jurkje draagt. Deze is 219,99 euro.

peterhahn wolblendjas

Hot mommy 2.0 look? Deze wolblend jas is gemaakt van onder meer alpaca-wol en heeft een geblindeerde ritssluiting (ik houd van ritsen, lekker makkelijk) en een binnenzak. De kraag kan ook dicht. Dit is wat meer een fashion statement toch? Hij kost 359,95 euro.

Allemaal mooie winterjassen op weer een andere manier… dus wat te kiezen? Alvast ontzettend bedankt voor de reacties en fashiontips.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Judith zegt:

    Ik zou voor de laatste gaan. Mooi en netjes model, zowel dus voor werk als vrije tijd te gebruiken. Idd een rits is fijn en in tegen stelling tot de eerste sluit hij wat hoger wat ik persoonlijk in de winter ook erg fijn vind. Helaas wel de duurste van de 4 ?

  2. Wendy v V zegt:

    Blijft altijd lastig. Als ik ga zoeken vind ik het vaak niet. Nu al een paar keer gehad dat ik eigenlijk niet op zoek was, maar er tegenaan liep. Ik heb er nu een bij miss etam gevonden, lange jas, lekker warm met de koude winter in nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.