How to: een pinterest afbeelding insluiten op je blog

Pinterest. Het is een geweldig kanaal en ik pin al jaren. Nog niet zo lang pin ik er ook dingen op voor mijn blog. Heb nooit zo’n zin om speciale pinterestfriendly afbeeldingen te maken, dus heel veel verkeer haal ik er niet uit. Maar toch, een paar honderd tot een paar duizend bezoekers per maand is wel heel fijn. Wat ik zelf heel leuk vind is om zo nu en dan een toffe pin die ik gevonden heb in te sluiten op mijn blog. Maar hoe doe je dat precies?

Zorg er in ieder geval voor dat je – net als bij een youtube filmpje – kiest voor embedden, oftewel insluiten. Dan weet je zeker dat je de auteursrechten van de originele poster niet schendt. Om dit te kunnen doen ga je naar de html-code van je blog. In WordPress kies je dus bovenin niet voor de visuele editor maar voor ’tekst’.

teksteditor

Dan ga je naar Pinterest en klik je op de pin die je zou willen insluiten.

Je kunt nu op de 3 puntjes linksboven klikken.

leukepin

Daar selecteer je ‘insluiten’.

Nu kom je bij de Pinterest Developers tools. Daar selecteer je hoe groot je de pin wilt weergeven op je blog. En of je de beschrijving erbij wilt tonen of niet.

pingrootte

Vervolgens krijg je de code te zien die je moet kopiëren.

pincode

Je plakt de eerste regel op de plek waar je de pin wilt hebben. De 2e regel kopieer je helemaal onderaan je tekstvak, onder alle andere tekst.

Het komt er dan op je blog als volgt uit te zien:


 

Let op! Na het insluiten van alle gewenste pins kun je niet terug naar de visuele editor om dingen aan te passen als je in WordPress werkt. Ervaring leert dat de ingesloten pins dan niet meer worden weergegeven in je artikel. Het zal wel een bug of iets zijn. I learned the hard way. Dus tig keer opnieuw een pin toevoegen omdat ik een artikel toch verder wilde uitbreiden en dingen toevoegde… vervolgens moest ik weer opnieuw de geselecteerde pins opzoeken en insluiten. een handige tip is dus (en sjee… pas ik hier niet toe… stomme fout) om een pin die je wilt insluiten eerst op één van je eigen borden te bewaren. Wil je dan later nog iets in je artikel zetten? Heb je de verdwenen pin snel weer gevonden en ingevoegd.

Veel succes ermee! En volg mij gerust op Pinterest, je vindt mijn borden hier.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 8 en 9 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen voor leergierige kinderen.

Maxaro – Sanitair voor een complete badkamer

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.