Keek op mijn Week: Modderdag met Peppa, Blogger by Nature 3, oma’s spinazie en Foodtruck Festival

Ineens schijnt het zonnetje weer. In de ochtenden was het nog koud, maar in de middagen was het warm genoeg om op mijn loungebank van de zon te genieten. De meisjes en ik zijn aardig toe aan vakantie. Zaterdag hebben we daarom lekker met Peppa Big in de modder gesprongen en daarna verder gespeeld bij Jeugdland Amsterdam. Verder kabbelde de week lekker voort… Wat hebben we gedaan?

Modderpoelen springen met Peppa

Zaterdag waren we uitgenodigd om met Peppa Big in modderpoelen te springen. Dit vrolijke biggetje kennen we van tv en we hebben ook wat speelgoed van Peppa Big in huis (lees hier de Peppa Big review), het Peppa vakantieboek getest en Peppa de musical bekeken, dus daar hadden de meisjes wel zin in. Dit event vond plaats bij Jeugdland in Amsterdam, een gratis toegankelijke kinderboerderij alias natuurspeeltuin met een enorm terrein voor huttenbouwers. Wij waren nog niet eerder bij Jeugdland geweest en het is echt een bezoekje waard als je uit de buurt komt. Zelf hebben wij deze zaterdag geparkeerd op P4 van het Science Park en dat is gratis parkeren. Ideaal! Vanaf daar is het overigens nog wel een flink stuk lopen, een kilometer ongeveer volgens Google Maps.

Daar aangekomen mochten we plaatsnemen aan een tafel vol vrolijke Peppa kleurplaten met een bakkie koffie en limonade. Geen koekjes helaas (ik ben verwend als blogger, ik weet het). Ik schoof gezellig aan bij Maike en haar kinderen en de kinderen begonnen enthousiast te kleuren. Toen mochten we Peppa roepen en daar kwam het vrolijke biggetje al aan. Een reuze big! Iedereen mocht met haar knuffelen en op de foto. Daarna kregen we een speurtocht waarmee we jeugdland konden verkennen. Deze zag er erg mooi uit. We liepen langs bijenkorven, hertjes en door het geitenhok. Leuk al die dieren. Daarna kwamen we via de prachtige pluktuin bij een speeltractor. Hier was ook een kabelbaan over het water. Dat vond deze mama eigenlijk wel wat spannend, maar mijn jongste dochter kon er geen genoeg van krijgen. (Een mooie aanvulling voor de hartverzakking door je kinderen tag, was het moment dat ze boven het water stil viel…)

We liepen door naar de speeltuin, waar we ook de modderpoel al snel hadden gevonden. Hielden de kleine kindjes het bij een ienieminie plasje naast het zwand- en water speeltoestel, mijn meiden durfden wel ECHT in de diepe modderpoel te lopen. En te springen. Tot teleurstelling van mijn jongste constateerde ze aan het eind van de dag dat ze de droge kleren (was haar eigen idee) die we bij ons hadden, niet nodig had gehad. Plezier had ze wel! Peppa in haar mooie pak mocht natuurlijk niet vies worden, dus die bleef bij de hele kleintjes en merkte niet op dat er in de diepe poel ook gesprongen werd. En in de modder gegraaid. Eigenlijk was vrijdag de 29e Nationale Modderdag maar de meisjes genoten van hun voorproefje. Mijn meiden mochten lekker losgaan in de modder, dus ze dragen joggingbroeken en Zeemannetjes. Jullie weten best dat ze ook heel hip kunnen zijn toch? *kuch* Zoals het een Loedermoeder betaamt ben ik groot voorstander van af en toe lekker vies doen en rousen in de natuur. Lekker kledderen. We waren er ook op voorbereid en die Nationale Modderdag is niet voor niets in het leven geroepen.

peppa tent
Van alle spullen uit de goodiebag een peppa tent gemaakt.

Uitslapen

Zondag sliepen we lekker uit. De meisjes werden pas om kwart over 9 wakker! Amazing, het kan dus wel. We hielden een lekker relaxte pyjama ochtend. Ontbijt was een krentebol op de bank en daarna nog een lekkere plak cake met slagroom die op moest. Na flink wat hangen en borduren (we vonden kinderborduursetjes in de kast) hebben we een spaanstalige natuurdocumentaire op Netflix gekeken. Erg mooi. De meisjes hebben nog even buiten gefietst en de dag was weer voorbij. Tijd om naar papa te gaan.

tuinkabouters
Ik kreeg deze 2 leukerds voor mijn tuintje <3

Administratie

Maandag werkte ik wat administratie weg. Moest een stuk of 10 betaalherinneringen sturen. Niet leuk. En een paar dagen later waren deze facturen nog altijd niet betaald, dus ik vrees dat ik er vrijdag nog een keer achteraan moet. Blegh. Hoort er helaas ook bij. Verder was ik aardig op dreef.

bbn meeting

Blogger by Nature 3

Dinsdag werkte ik als een gek mijn mailbox bij, want er stonden wat spoedjes te wachten. Toen stapte ik de auto in voor een zonnige rit naar De Gouden Leeuw in Zevenbergschen Hoek. Daar zaten Joyce en Esmée al op me te wachten, voor werkoverleg omtrent Blogger by Nature deel 3. Op 6 april 2019 is het zover. De datum hebben we snel vastgelegd  omdat de locatie anders vol zat en de kaartverkoop openden we al vlot daarna. Er zijn al meer dan 10 kaarten verkocht tijdens deze extra voordelige voorverkoop ‘voor die hard fans’ die nog tot 17 juli duurt. Daarna wordt de prijs fors verhoogd, omdat we dan het programma duidelijk hopen te hebben. De brainstorm van vandaag betrof dan ook de trainingen. En eigenlijk waren we daar heel snel uit! We hadden nog veel meer toffe trainingen op de lijst staan, maar slechts plek voor 1 plenaire sessie en 6 andere sprekers. Nu is het een kwestie van iedereen bellen en kijken of ze willen en kunnen presenteren op 6 april in Soest. Daar houden we ons de komende weken dus mee bezig, zodat het programma rond is als het ‘normale’ early bird tarief ingaat. We hebben weer heel diverse sessies op de lijst, dus voor iedere blogger wat wils als het goed is. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Spijkers met koppen

Woensdag was het tijd om spijkers met koppen te slaan. Op mijn bellijstje stond ook een trainer en die was direct enthousiast! Yay! Direct ook een stand op het netwerkplein verkocht en de andere meiden zijn ook druk geweest, dus binnenkort hopelijk meer definitieve toezeggingen.

Tussendemiddag aten we poffertjes, want er was een speeldate voor de oudste (en ik zei al: loedermoeder, dus ik houd niet van boterhammen smeren, dit is dan makkelijker én leuker). Kleine zus trok de buurt in en keerde in no time terug naar de watertafel met 2 buurmeisjes. Later heb ik het zwembadje nog gevuld en hadden ze met de buurmeisjes samen de hele middag waterpret. Ideaal moment voor een review van de UV-shirts die we kregen van Stoerekindjes. Oma kwam een ijsje eten en opa repareerde onze parasol (waarvoor dank, gaat nu een stuk soepeler!) dus het was een gezellige bende. Om het naar bed gaan soepeler te maken, liet ik grote zus uitgebreid douchen terwijl ik met kleine zus Slaapklets deed en haar in mijn bed intukte. Slapen is nogal dramatisch, en samen op 1 kamer werkt nog niet zo goed. Zo kregen ze beiden even een 1-op-1 momentje en bleef het rustig. Niemand naar beneden… een klein wonder.

stoerekindjes uv shirts

Spinazie bij oma

Donderdag werkte ik lekker door terwijl de meisjes op school zaten. Schrijven is slechts een klein onderdeel van mijn werk, dus ik deed vooral andere dingen maar het lukte me ook om een preview aan te leveren. De boekhouder mailde mijn jaarcijfers.

Terwijl kleine zus zwemles had, mocht grote zus bij opa en oma spelen. Veel leuker dan op je zusje wachten. Daarna serveerde oma het lievelingseten van de meisjes: spinazie met een bal gehakt. We hadden zelf kersen meegenomen als toetje, dus het was een topdiner.

Foodtruck Festival

Vrijdag waren we bezig met allerlei dittemedatjes, toen we zagen dat het Foodtruck Festival op dorp was. Vorig jaar was dat erg leuk geweest, dus we wijzigden onze plannen en hebben ons daar heerlijk vermaakt in het zonnetje. De meisjes deden hun best op een prachtig schilderij, er waren meer speelmogelijkheden dan vorig jaar (je kon nu lego bouwen, er waren blokken, bouwstokjes, hamburger gooien, boogschieten en een paar meisjes oefenden hun make-upskills) en we hebben wat lekkers gegeten en smoothies gedronken. Toen was het al snel weer de hoogste tijd om naar papa te gaan.

Perspakketjes

Nou ja pakketjJES. Eentje was een mega enorm turbo PAKKET.

Mooze zitzak met logo

Bij Mooze mocht ik voor een review zelf een zitzak ontwerpen. Deze week kwam hij binnen en WOW! Het eerste wat ik zelf deed was er op springen. Hij is enorm! Op instagram en facebook zie ik dat jullie hem net zo kick-ass vinden als ikzelf. Echt gaaf!

#ilovedermababy

Derma Care stuurde mij onverwachts een pakket toe met billendoekjes en billenzalf voor baby’s uit de Derma Eco Baby lijn. Speciaal ontwikkeld voor baby’s met een zeer gevoelige huid. Inmiddels heb ik deze bij Liesbeth afgegeven voor een review, want mijn kinders zijn al een paar jaar uit de luiers. Wel heb ik er eerst een foto meegemaakt voor een winactie op instagram. Misschien zijn er nog babymama’s die willen meedoen? Als je een foto maakt met een Derma Eco Baby product en een hartje van je handen (of mijn foto repost), de #ilovedermababy gebruikt en mij tagt (@marstyle78) maak je kans op 1 van de 5 Derma Baby pakketten ter waarde van 50 euro. En de post met de meeste likes krijgt een Derma cadeaubon van 100 euro die je in kunt wisselen bij webshop purenordic. Op 20 juli maakt Derma Nederland de winnaars bekend.

Al met al een rustig weekje, even stilte voor de storm. Dit weekend geen kids, dus hard aan de bak voor de kwartaalafsluiting. Volgende week wordt weer lekker druk en dan nog 1 week school en het is zomervakantie!

Hoe was jouw week? En heb je nog leuke plannen dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wendy v V zegt:

  Gisteren ook met modderdag meegedaan op mijn werk op de bso. Kids hadden studiedag, dus de hele dag de tijd. Smorgens op locatie met modder bezig geweest, smiddags naar de nieuwe natuur speeltuin in Nieuwerbrug geweest. Super leuke speeltuin waar de kids lekker kunnen ravotten.

  1. Marguerita zegt:

   Oh leuk, ik had wat gelezen over die nieuwe speelnatuur idd. Ben er wel benieuwd naar, maar er stond geen adres bij en ook niet of je er kunt parkeren… weet jij dat toevallig? Lijkt me een leuk uitstapje voor de zomervakantie.

   1. Wendy v V zegt:

    Ik was met de stint gegaan, is niet heel ver. Vanaf de zuidzijdekant ga je bij het wierickehuis(waar ook de snackbar zit) naar rechts en dat rij je uit, het grindpad door. Je kunt parkeren in de straten in de buurt.
    Allemaal natuurlijke materialen, zand, grond, boomstammen. En een kabelbaan. Water is op sommige plekken ook niet diep, dus in waterspelen kan. Waterschoenen is een tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.