Keek op mijn Week: Syrische proeverij, shoppen bij Zeeman, actief op school, mini housewarming

Deze week zit er weer op. Ik vond het lastig om mezelf (en de kinderen) op het weer te kleden, hadden jullie dat ook? Bij een t-shirt had ik het weer te koud, met lange mouwen en lange broek veel te warm… Het was ook zo wisselend qua temperaturen. Van loeiheet tot koud en regenachtig. Nou ja genoeg Nederlands geklaag over het weer, ik heb in ieder geval weer leuke dingen meegemaakt!

Syrische proeverij

Zaterdagavond had ik mij aangemeld voor een Syrische proeverij in het lokale buurthuis. Het kostte 3 euro en we zouden allemaal verschillende gerechten krijgen. Aangezien de meisjes niet thuis waren, dacht ik dat dit wel heel leuk kon zijn. Iets nieuws proberen én niet zelf hoeven koken voor me, myself and I. Met de gevraagde entreeprijs maakt het ook niet uit als ik het niet lekker zou vinden. Toch vond ik het ook wel spannend, want je kent er verder niemand en ik ben ook niet zo’n held qua eten. Gelukkig klonken er motiverende woorden in mijn appgroepjes: dat ze het stoer van me vonden dat ik dit in mijn uppie ging doen én er waren een paar meiden die al eens Syrisch hadden gegeten en zeiden dat het ontzettend lekker is. Dat maakte het al iets minder spannend.

syrische proeverij

In het buurthuis schoof ik dus aan een lange tafel aan waar al wat mensen gezellig met elkaar zaten te kletsen. Zij kenden elkaar ook niet, dus het was makkelijk om mee te praten. Leuk om zo nieuwe mensen te leren kennen! En wat zat het vol, het event was volledig uitgekocht zeiden ze. Dit wordt dus nog een keer herhaald, zowel de proeverij als een keer een diner bereid door SyrianDutch. Dit is het cateringbedrijf dat de chefs van deze avond – de uit Syrië gevluchte Mohamad van 24 en zijn moeder Shaza –  op willen zetten. Tienermeisjes en een jonger broertje van de chef verzorgden de bediening. Bij elk gerecht volgde wat uitleg en er was maar 1 item met kaas erin (dat lust ik niet en vooraf werd mij al verteld welk ding ik dus niet moest nemen). En wat was het lekker! Op z’n Nederlands begonnen wij allemaal flink te eten, eerst een linzensoepje, daarna Syrisch brood (een soort wraps) met dips zoals hummus… heerlijk! Toen zaten we al flink vol en kwam er nog een lekkere frisse salade. En blader en deeghapjes. En een toetje met chocolade. Veel te veel, er was eten in overvloed terwijl de chefs zelf aan de ramadan doen en niets mochten eten of drinken. Iedereen aan onze tafel zat te smullen. Er was eigenlijk maar 1 ding niet zo mijn smaak. Zeker die dips met brood zou ik voor een feestje met borrel wel zelf bestellen, onwijs lekker en hapt gezellig weg. Mijn kinderen waren dan niet thuis, ik had een topavond! Na afloop kocht ik na een opmerking van één van mijn tafeldames nog even snel bloemen voor de chefs namens onze tafel, dat vonden ze ontzettend leuk. Toch een stukje Nederlandse cultuur er in, als je bij iemand gaat eten neem je vaak een bloemetje mee, toch?

Zonnige verjaardag

Zondag was het zoontje van mijn gastblogger Liesbeth jarig. Alweer 1 jaar oud! Een vrolijk mannetje dat zichtbaar van alle aandacht genoot. De meisjes wilden hem heel graag feliciteren, dus pikte ik ze bij papa op en gingen ze gezellig mee. We zaten heerlijk in de tuin en alle ouders waren massaal verontwaardigd toen bleek dat buurtbewoners een onbeheerde barbecue aan hadden gezet vlak naast de speeltuin waar wij dachten dat onze kinderen veilig konden spelen. Eerder had een moeder daar al glasscherven opgeveegd en nu dus dit. Bizar. Dat doe je toch niet? Een barbecue die aan staat zet je toch 1 in je eigen tuin en 2 je blijft erbij als er kleine kinderen rondlopen. Achterlijke gladiolen…  👿  Afijn, mijn kinderen mochten niet meer in de speeltuin want ik wilde het risico gewoon niet lopen op brandwonden. Er hoeft er maar 1 met tikkertje te beginnen en ze hebben het niet door. En zo dachten eigenlijk alle andere ouders op ons feestje er ook over. Afijn, ik bracht de kindjes terug naar huis en kon toen nog even aanschuiven voor een overheerlijke zelfgemaakte broccolli soep. Nom, nom, nom!

hal spiegel
Deze spiegel hangt sinds deze week, was goud maar ik heb hem wit gespoten. Weer een 2e handsje om mijn huis te pimpen.

Work, work

Maandag ruimde ik weer wat verhuisspullen op, sloot ik de tuinslang aan op de buitenkraan die mijn oom en mijn vader voor me hadden gemaakt en ging ik aan de slag voor mijn blog. Af en toe kroop ik even buiten op mijn loungebank en daarna kon ik weer door. En ’s middag zat ik gezellig in de tuin bij mijn ouders en mocht ik restjes mee eten. Er stond spaghetti op het menu en echt, mijn moeders spaghetti is toch wel één van mijn favoriete kostjes!

zeeman
Zo gaaf deze matchende outfits van Zeeman! Ik was 16,50 kwijt, dat valt reuze mee toch?

Shoppen bij Zeeman

Dinsdag kletste ik gezellig bij met Mariëlle van Star Lashes terwijl ze mijn wimpers weer netjes maakte. Daarna reed ik door naar de Zeeman om te shoppen voor mijn blog. Ik had een bon gekregen van het pr-bureau en daarmee wilde ik outfits voor de meisjes kopen. Twee outfits voor 15 euro is nét niet helemaal gelukt, maar ik zat er slechts een euro overheen. Binnenkort de outfit of the day, want die moeten we nog fotograferen.

Toen even snel werken, want die middag moest ik 2 klassen versieren voor Meesters en Juffendag op school. Ik naam mijn raamstiften mee en heb de kleuterklas voorzien van Paw Patrol Chase en Zuma en groep 3/4 van een Mario en Luigi. Verder was het een kwestie van ballonnen blazen en ophangen en was het erg gezellig met de andere moeders.

paw patrol kostuum diy
De klassenmoeder had echt heel veel werk verzet: allemaal mooie capejes voor de kindjes!

Housewarming

Woensdag regende het! Gelukkig kond de start van Meesters en Juffendag naar binnen worden verplaatst. De jongste kreeg haar Zeeman t-shirt met Paw Patrol poot aan en een mooie cape en masker in dit thema, de oudste trok haar Souza jurkje aan en was met haar geknutselde kroon Princess Peach uit Super Mario. De kinderen hadden het geweldig.

Zelf maakte ik ondertussen het huis schoon en opgeruimde, deed wat werk en ’s middags versierde ik samen met de meisjes onze tuin. Opa en oma kwamen precies op tijd om ons te helpen met de ballonnenpilaar van Feestwinkel.nl. Die wilde ik graag fotograferen en wat is er nu gezelliger dan een ballonnenpilaar naast de voordeur bij een feestje? Ik gaf een mini housewarming voor mijn vaste klusploeg en mijn broers en had Keurslager Kamerling uitgenodigd om te komen barbecuën. Om 4 uur scheen ineens toch de zon en het was een ontzettend gezellig en zonnig feestje. Kreeg ook nog wat leuke cadeautjes, zoals een roze koekenpan! Geweldig!  😆

slager
Dankjewel Keurslager Kamerling, het was heerlijk!

Blogger by Nature en de klankbordgroep

Donderdag stond Blogger by Nature op het programma. Er moeten nog erg veel dingen geregeld worden, zo zijn we nog druk in gesprek met sponsors en proberen we meer kaarten te verkopen. Het was echt kei en keihard knallen vandaag, maar voor mijn blog was er daardoor weinig tijd. Die middag werd ik weer opgeslokt door de zwemles van de meisje en toen ze op bed lagen moest ik naar school voor een bijeenkomst van de klankbordgroep. We werden weer flink bijgepraat over de onderwijsvernieuwing van onze school. Er komen volgend schooljaar wat grote veranderingen aan en ook nu al zijn er mooie ontwikkelingen. De ouderavond van volgende week is in ieder geval een hele belangrijke waarin een hoop uit de doeken wordt gedaan, als je mij van school kent moet je ECHT zorgen dat je erbij bent. Dit wil je niet via via horen, dit moet je even uit eerste hand vernemen! Bovendien gaan er vanwege groep 8 kinderen een aantal ouders de klankbordgroep verlaten en zoeken we versterking van ouders die mee willen denken over de hele transitie naar gepersonaliseerd leren. Ik vond het mooi om te zien hoe gemotiveerd en enthousiast de leerkrachten zijn, elke vergadering vertellen ze over hoe zij en de kinderen het proces ervaren en daar worden ze zichtbaar blij van.

ballonpilaar
De ballonpilaar na het feestje naar de tuin verplaatst, ook nog gezellig een dag later 🙂

Geïnterviewd

Vrijdag was ik druk met van alles en nog niks. Wel leuk om te noemen: ik werd geïnterviewd door Daphne Lippmann. Deze bloggende studente is voor school bezig met een onderzoek naar fulltime bloggers zoals ik, dus mensen die er hun werk van hebben gemaakt. Nou. Daar kan ik dus uuuuuuuren over vertellen, heel erg maar ik ben er best trots op en vond het leuk dat ik wat van mijn kennis heb kunnen delen. Belangrijkste boodschap was dat je je als blogger zelf vooral heel ondernemend moet opstellen en dat je basis goed moet staan voordat je er echt je werk van kunt maken. Netwerken, netwerken, netwerken. Zowel met bedrijven als je collega bloggers.

na het zwemmen
Lekker met een chippie op de bank na een duik in het net gekochte zwembad.

Dit weekend stond er weer een extra zwemles op het programma en ga ik op verjaarsvisite bij mijn blogvriendinnetje Joyce die alweer 30 is geworden. Ook bezochten we de kermis en kochten we bij Kruidvat een zwembad waar de meisjes waterpret in hebben gemaakt.

roze pan
Supertof: ik heb gewoon een ROZE pan gekregen!

Hoe is jouw weekend?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat een druk weekje! Het eten van de keurslager en het Syrische eten ziet er goed uit. Ik heb veel zin in BBN. Ik ben afgelopen week veel bezig geweest met het SEO updaten van oudere artikelen en het restylen van mijn andere blog die heel lang stil is blijven liggen. Gisteren hadden we een verjaardag van mijn neefje en zijn we heel even naar het Makerfestival in Enschede geweest. Was veel te warm haha. Tot vrijdag!

  2. Anne-Marie zegt:

    Leuk, heb er zin in je weer eens te zien zaterdag (al zal je vast weinig tijd hebben)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.