Binnenkijker: de keuken

De verhuizing is achter de rug, maar mijn huis is nog niet helemaal klaar. Er moeten nog wat kleine ditjes en datjes gebeuren. Onlangs deelde ik met jullie al een binnenkijker van mijn hal, waar inmiddels ook een foto op hout aan de muur hangt. Nu is de keuken aan de beurt. Daar ontbreekt nog een afzuigkap, maar je moet iets te wensen over houden, toch?

Donkergrijs keukenblok

Aan de rechterkant zit een donkergrijs keukenblok. De woningbouw heeft hier een ander aanrechtblad opgezet. Ik kon kiezen uit roestvrijstaal of zwart en vond die laatste mooier. Daarnaast heeft mijn vader een klein stukje extra aanrechtblad vastgekit met daarin het inbouw gasfornuis dat ik van mijn nichtje heb gekregen. Zij kookt nu op inductie en deed deze weg. Eronder staat een heel klein inbouw vaatwassertje op een stuk aanrechtblad om deze wat te verhogen. Gekregen van mijn tante die een andere keuken in haar appartementje liet zetten, ze heeft het deurtje even wit gelakt met Flexa Strak in de Lak – wit. Onder het bovenste keukenblok hangt een led-stripje van de Trekpleister voor sfeerverlichting in de avond. Deze werkt op batterijen.

Roze rolgordijn

De raampartij is voorzien van een lichtroze rolgordijn dat ik bij Formido op maat heb laten maken. Past mooi bij de roze tinten in mijn woonkamer, zo trek ik het een beetje door naar de keuken. De flamingo gieter komt bij Radbag vandaan en de eenhoorn cd-speler is van Big Ben. De haakjes aan de muur komen van Ikea en de ovenwanten met mijn naam liet ik bedrukken bij YourSurprise. De basilicum staat in een speciale pot van Mepal die ik een keer mocht reviewen en is ideaal, je plantje blijft zeker een maand goed omdat hij het water uit het onderste bakje via een koordje opzuigt en het ruikt zo lekker in je keuken. Het Bloomingville kopje komt uit de webshop van Houss. Het spotje aan het plafond kocht ik bij Formido. De radiator is net nieuw en vervangen door de woningbouw, want de oude was dusdanig verroest dat het écht niet meer kon. Grappig detail: de opzichter die de radiatoren kwam controleren viste er nog een mp3-speler en een verrot autootje uit…

Tweede leven

Het witte keukenblok vond mijn tante voor een prikkie op marktplaats. Er zat een ander aanrechtblad op en dat heeft ze weer verkocht. Dit witte aanrechtblad was een marktplaats-vondst van mijn ouders. Vanwege de radiator is het achterste keukenkastje door mijn vader wat verkleind, zodat het allemaal precies past. Net als de vaatwasser komt ook de hoge kast met daarin de vriezer en koelkast uit het appartement van mijn tante. Op dit hele keukenblok ging wederom Flexa Strak in de Lak om het mooi wit te krijgen en het oogt weer helemaal netjes zo. Ook hier aan de bovenkastjes een led-stripje van Trekpleister als sfeerverlichting. Mijn jongste dochter koos de combimagnetron uit bij Expert en hij is mooi, dus waarom ook niet? Jullie zien ook meteen hoeveel lieve kaartjes ik al heb ontvangen! Kan ze mooi tentoonstellen in het kastje zonder deur. Het roze mandje komt van de Action, de eenhoorn snijplank van Radbag, de houten borrelplank daar kun je voor sparen bij de Albert Heijn en het zwartwitte dienblad heb ik bij Zeeman gevonden.

Houten vloer?

De vloer lijkt net echt hout hè? Helaas moest ik vanwege het totaal aantal vierkante meters in het hele huis voor een goedkopere oplossing gaan: laminaat. Dit laminaat is rechtop gezet om de plinten bij de beide keukenblokjes af te werken. Zo ziet het er allemaal nog mooier uit! Een echte houten vloer was natuurlijk geweldig geweest, maar mijn budget liet het niet toe. Voordat ik een vloer heb uitgekozen, bezocht ik verschillende winkels om me te oriënteren. In Alphen aan den Rijn heb je bijvoorbeeld Uipkes Houten Vloeren B.V. en op hun website kun je een gratis magazine aanvragen met inspiratie en uitleg over houten vloeren. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een houten vloer kunt nemen mét vloerverwarming eronder? Vloerverwarming is echt zó fijn, zeker met kleine kinderen. Dat ga ik in dit huis heel erg missen komende winter, want de vloerverwarming in mijn oude woning gaf zoveel comfort. De kinderen lagen er ook graag op te spelen omdat het warm aanvoelt. In mijn oude keuken voelde je echt het verschil: stapje naar het aanrecht toe betekende steenkoude voeten, klein stapje naar achteren en … aaaaahhhh heerlijk warm. We hadden hem daar laten aanleggen als hoofdverwarming, maar gebruikten ook nog twee hoge designradiatoren als bijverwarming om de temperatuur af en toe even een boost te geven. Een vloer heeft altijd even tijd nodig om op te warmen (of af te koelen) maar daardoor was het meteen een stuk zuiniger dan werken met alleen losse radiatoren. De hele ruimte werd constant verwarmd. Maar goed, wie weet dat ik in de herfst nog een extra tapijtje aanschaf als het nodig blijkt.

Oh en aan de lelijke tegeltjes in de keuken mag ik helaas niets doen…  😉

Hoe vinden jullie het geworden?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.