Bliksems tis wat: de Ducktales zijn terug!

“Het leven is een wervelstorm, hier in Duckstad…” Dat liedje krijg ik niet meer uit mijn hoofd. Jeugdsentiment, want vroeger keek ik heel graag naar de Ducktales. De Donald Duck was mijn favoriete tijdschrift en als we op familiebezoek gingen, dan wist ik precies wie er een flinke stapel Duckies of Donald Duck pockets had liggen. Op die adresjes was ik reuze zoet met mijn neus in een stripboek. Ik wilde altijd wel graag Lizzy zijn, in de nieuwe Ducktales van 2018 komt zij helaas niet voor maar wel de stoere Webby!

Webby is de kleindochter van mevrouw Baktaart, die het huishouden van oom Dagobert bestiert. Zij speelt het liefst spionnetje en heeft de neefjes van Kwik, Kwek en Kwak daarmee regelmatig op ingenieuze wijze in de val gelokt tijdens het spelen. De remake van de Ducktales speelt in dezelfde wereld als ‘vroeger’, maar dit keer trekken oom Donald en de neefjes bij Dagobert in (waar ook Webby en mevrouw Baktaart wonen). Iedereen beschikt over nieuwe snufjes anno 2018. De tekeningen zijn iets strakker geworden en de stemmen zijn anders. voor mij zijn de andere stemmen wel even wennen, maar voor de kinderen is alles natuurlijk nieuw en gewoon.

Première Ducktales

Afgelopen woensdag waren wij door Disney uitgenodigd in bioscoop Vue te Hilversum om de première van de nieuwe Ducktales seizoenen mee te beleven. We kregen 2 afleveringen te zien, maar eerst genoten we van het feestje er omheen. Bij aankomst maakten we een leuke foto met Ducktales props, waarna de meisjes een duik namen in Dagobert zijn geldpakhuis! Hoe grappig was dat! Daarna kregen ze een lollie en een schriftje en schoven we aan een tafel om een workshop Donald Duck tekenen te volgen. Een echte striptekenaar legde stap voor stap uit wat ze moesten doen, en op een groot scherm stond dit ook aangegeven. Zo kon iedereen een op Donald lijkende tekening proberen te maken. Erg leuk bedacht en heel veel kinderen deden enthousiast mee. Ik vond het ideaal, want nu de kinderen daar geparkeerd waren, kon ik even rustig drinken en iets lekkers voor ze halen. Het was razend druk in de bioscoop, maar ook ontzettend gezellig. De sfeer zat er goed in. Ik kwam veel bekende gezichten tegen en heb met een paar dames ook even snel een beetje bij gekletst, voordat we de bioscoopzaal in mochten. Daar hoorden we eerst een stuk of 10x het bekende Ducktales liedje, dat ik zelf enthousiast meezong. Heerlijk! Ook de meisjes zongen gezellig mee  😀 We hadden er zin in!

Zijn de nieuwe afleveringen leuk?

Nu waren wij natuurlijk al goed gemutst, en was het voor mij echt heerlijk jeugdsentiment, maar ja: de nieuwe Ducktales afleveringen zijn ontzettend leuk! We hebben er 2 gezien in de bioscoop. Eentje met Willie Wortel en Lampje en een andere met de Zware Jongens. Leuke losse verhalen met toch ook een verhaallijn die zal doorlopen in alle andere afleveringen: de neefjes willen graag weten wie hun moeder nu eigenlijk is. Ten opzichte van de oude serie zijn de figuren iets strakker belijnd, wat minder gedetailleerd. En er zitten natuurlijk situaties en producten van nu in. De sfeer, het liedje en de bekende eigenschappen van de karakters in combinatie met leuke verhalen zorgen ervoor dat je er toch weer helemaal in zit. Voor mijn dochters was het hun eerste kennismaking met de Ducktales en hoewel ze vooraf zo hun twijfels hadden, zijn ze nu net zo’n fan als mama. Na afloop kregen we nog een leuke goodiebag mee met stripboeken en een snaveltje dat herrie maakt, dus we kunnen nog lekker nagenieten van het event.

ducktales

Wanneer is Ducktales te zien?

Naast de leuke YouTube filmpjes en de film van vroeger op Netflix, kun je elk weekend genieten van de nieuwe Ducktales serie. Zaterdag om 8.45 uur start er wekelijks een nieuwe aflevering op Disney Channel. De eerste aflevering deel ik bij deze met je:

Keek jij vroeger ook zo graag naar de Ducktales?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.