Snelle kindermaaltijden van Annabel Karmel

Is het je al opgevallen bij de Jumbo? Ineens staat er in de babyvoeding straat een diepvriesvak! Hierin kun je de gezonde kindermaaltijden van de bekende Engelse kinderkookboekenschrijfster Annabel Karmel vinden. Magnetronmaaltijden met alleen maar pure ingrediënten. Geen E-nummers, geen conserveringsmiddelen, geen rare troep. Ideaal om je kinderen na een lange werkdag snel iets verantwoords voor te zetten. Wij hebben deze maaltijden geprobeerd voordat ze in de winkels lagen én ik mag iets weggeven.

annabel karmel kindermaaltijd
Welke lijkt jou het lekkerste?

Annabel Karmel is in de UK een waar fenomeen. Zij is als het ware de Jamie Oliver op kinderkookboeken gebied. Net als Jamie irriteert zij zich mateloos aan alle ongezonde rotzooi die zo makkelijk voor kinderen verkrijgbaar is. Daarom komt ze nu met dé ideale oplossing voor mama’s in tijdnood. Dankzij mijn totale gebrek aan het kookgen, ben ik hiervoor precies de doelgroep. Ik houd niet van koken, ben regelmatig laat en heb weinig tijd (en skills) om een gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Weinig tijd, snel klaar

Hier in huis wordt het eten dan ook vrijwel altijd door mijn man verzorgd en doe ik de boodschappen. In shoppen ben ik namelijk wel heel goed  😉 . Op de dagen dat de man laat is, draait het vaak uit op ‘even snel iets halen’. Dat kwam toen de kinderen nog op de BSO en het kinderdagverblijf zaten nog veel vaker voor. Omdat je dan al laat bent en de kinderen dus moe zijn, was het vaak ongezellig aan tafel. Ik heb geen gemakkelijke eters. En toch wil ik ze liever iets gezonds voorschotelen in plaats van patat, pizza of Chinees! Speciaal voor dit soort drukke dagen, dat je laat thuis bent en er snel iets op tafel moet komen, zijn er de nieuwe kindermaaltijden van Annabel Karmel. Je zet ze 5,5 minuut in de magnetron en AAN TAFEL!

Zoutarm en natuurlijke ingrediënten

Annabel Karmel zorgt er met toewijding voor dat haar maaltijden evenwichtig zijn. Deze nieuwe kant-en-klaar maaltijden zijn bedoeld voor kinderen van 1 tot 12 jaar. In nauwe samenwerking met Sarah Almond Bushell, diëtiste en toonaangevend deskundige op het gebied van kindervoeding, is elke diepvriesmaaltijd zoutarm, zonder kunstmatige toevoegingen of conserveringsmiddelen en biedt het 1 van de dagelijks aanbevolen porties groente. De maaltijden van Annabel houden zich ook strikt aan de voedingsrichtlijnen voor zuigelingen en voldoen aan de standaard voedingsnormen van Caroline Walker Trust. Wat ze precies gaan kosten, weet ik op het moment van schrijven nog niet.

Onze ervaring met de maaltijden

Met 2 lastige eters van 5 en 6 jaar en als gezegd gebrek aan een kookgen, was ik ontzettend blij dat we deze maaltijden mochten proberen. Elke moeder schotelt haar kind graag een gezonde maaltijd voor, die ook nog eens lekker smaakt. Toch? Vooraf vroeg ik mijn dochters om aan te wijzen welke van deze 6 smaken ze het lekkerste leken. Dat waren afgaand op de plaatjes ‘Moeders Visquiche’ en ‘Cottage Pie met Rundvlees’. Die hebben we dus als eerste geprobeerd. Konden papa en mama een pittige curry eten en hadden de meisjes ook iets gezonds. Van de 4 andere maaltijden hebben we een proeverij met het hele gezin gemaakt. Hoewel… de jongste weigerde ook maar 1 hap te proeven. Erg jammer. Wij zijn vast niet het enige gezin met dit soort tafeldrama’s, maar vervelend is het wel als je kindermaaltijden reviewt voor je blog. Zelf eet ik geen kaasproducten en geen vis, dat zat in 4 van de 6 maaltijden die ik daarom persoonlijk niet heb geproefd. Papa en onze oudste dochter hebben alle smaken geprobeerd en beoordeeld.

Oven of magnetronmaaltijd?

De eerste maaltijden hebben we in de oven gezet volgens de instructie, maar we vonden het eigenlijk toch best tricky gezien de plastic verpakking. De andere 4 maaltijden hebben we daarom in de magnetron opgewarmd volgens de aanwijzingen op de verpakking en dat ging perfect! Je moet sommige maaltijden wel even omroeren voor het opdienen.

Hier onze mening over de verschillende maaltijden:

 • Heerlijke cottage pie met rundvlees: Mijn oudste dochter en papa vonden dit inderdaad een heerlijke maaltijd! Er zit kaas over de aardappelpuree, deze is niet door mij persoonlijk geproefd.
 • Moeders Visquiche: Smaakt erg sterk naar vis, ons gezin vond deze maaltijd niet lekker.
 • Pasta met kip, tomaat en mascarpone: Papa en dochterlief waren erg over deze maaltijd te spreken, ging dus helemaal op. Dit was dé favoriet van papa.
 • Kip Tikka Masala: Mijn persoonlijke favoriet! Deze ga ik stiekem voor mezelf kopen, eet mama ook snel een gezonde hap  😆 . Erg lekker. Ik heb mezelf de bak toegeëigend nadat de rest ervan had geproefd  😳 .
 • Heerlijke lasagne met rundvlees: Ging helemaal op, dochter en papa hebben ervan gesmuld. Ze vonden hem heerlijk.
 • Spaghetti bolognese: Deze was zonder kaas, dus ik heb hem ook geproefd. Heel lekker! De spaghettislierten waren lekker lang, dus dochterlief kon ze mooi om haar vork draaien. Knap vind ik, want ik kan dat zelf dus niet. Dit was dé favoriet van mijn dochter.

Conclusie over de kindermaaltijden van Annabel Karmel 

Er was eigenlijk maar 1 smaak die ons niet beviel, de rest is zeker voor herhaling vatbaar. In tegenstelling tot andere kant-en-klaar maaltijden, zit er geen chemisch smaakje aan. Je proeft écht dat er alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt. Dat de maaltijd vers is bereid en daarna direct ingevroren zodat er geen conserveermiddelen nodig waren, is een verademing. Niks geen vieze babypotjes en rare smaakjes. De maaltijden van Annabel Karmel zijn puur en goed en je proeft het! Mijn erg kritische man was ook positief verrast toen hij de ingrediëntenlijsten doornam. Een aanrader dus. Als jij ook regelmatig in tijdsnood zit, moet je zeker een keer deze maaltijden proberen voor je kinderen. Snel klaar, dus op tijd eten en naar bed. Zo blijft de ongezonde snack speciaal en heb je een fijn alternatief, waar je je als moeder niet rot over hoeft te voelen. Op de dagen dat ik zelf vol zit met bijeenkomsten en we laat thuis zijn, ga ik persoonlijk deze kindermaaltijden ook eten want het is echt lekker. Hopelijk trekt de jongste die weigerde ook maar iets te proeven vanzelf bij.

Winactie: maaltijdplanner voor baby’s en peuters

Wil je meer lezen over Annabel Karmel? Bezoek dan haar website met filmpjes, informatie en recepten. Om de lancering van deze nieuwe productlijn te vieren, mag ik een maaltijdplanner voor baby’s en peuters verloten. Een boek van Annabel Karmel met vernieuwende recepten en deskundige adviezen, meer dan 200 recepten, overzichtelijke maaltijdplanners, handige tips en adviezen. Met deze wereldwijde bestseller zit je nooit om goede ideeën voor lekkere, voedzame maaltijden verlegen. Hij kost 15 euro in de winkel. Wil jij kans maken? Laat mij dan hieronder in de reacties weten waarom en gebruik een geldig e-mailadres.

De winnaar is geworden… Bodil! Van harte, ik ga je mailen.

Ga jij de kindermaaltijden van Annabel Karmel proberen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Oma Will zegt:

  Deze maaltijdplanner zou ik wel handig vinden, omdat mijn kleinkinderen regelmatig bij mij eten en ik soms niet meer weet, wat zet ik op tafel.
  Ze moeten het natuurlijk wel lekker vinden , anders raken ze het niet aan.
  Graag doe ik mee en volg op Bloglovin.

 2. Tamara zegt:

  Leuk, onze zoon is gelukkig een goede eter, maar wat meer afwisseling zou fijn staan.

 3. John leidner zegt:

  Dit is echt super handig hebben 1 dochtertje van bijna 4 jaar.
  Wat leuk dat er eindelijk iets nieuws op de markt is.
  Mijn aanstaande vrouw kookt meestal en deze boek zou echt
  Geweldig zijn want onze dochtertje is namelijk een moeilijke eter

 4. G.T. zegt:

  Leuk dat er weer iets nieuws op de markt is. Klinkt goed! Ik gebruik het zelf niet, de kans is groot dat er allergenen in zitten die mijn peuter niet mag. Voor die hektische dagen kook ik daarom altijd vooruit.
  Ik zou het boek graag winnen voor meer inspiratie!

 5. Wilma van Doorn zegt:

  Dit boek zou hier goed van pas komen! Onze kleine man begint nu met zijn groente en fruithapjes. Wil alles zelf klaar blijven maken en wat nieuwe inspiratie is dan heel welkom.

 6. Bodil zegt:

  Leuke review! En heel herkenbaar, dat ieder gezinslid zijn/haar eigen eetgewoonten en -voorkeuren heeft 🙂
  Ik doe ook graag mee. Niet dat ik nou zo ongezond kook, maar voor mijn gevoel soms wel wat veel hetzelfde riedeltje. Lijkt me leuk om meer inspiratie op te doen en meer te variëren met mijn meiden!

 7. Evi Huys zegt:

  Met binnenkort een baby die weer mee gaat eten, lijkt dit boek me wel handig. Ik doe graag mee.

 8. Iris zegt:

  Wauw, dit klinkt echt goed! Als ik bij de Jumbo ben, ga ik zeker op zoek naar deze maaltijden! (de winactie slag ik even over, als ik een duppie kreeg voor elk kookboek dat ongebruikt in mijn boekenkast, onee, doos op zolder ligt….)

 9. Liesbeth zegt:

  Leuk! Ik vind het leuk om voor ons zoontje hapjes te maken! Maar ik kan voor de variatie nog wel wat inspiratie gebruiken!

 10. Brenda Walraven zegt:

  Ik ben benieuwd naar de maaltijden straks vanaf een jaar, helaas ben ik ook nog weinig crea bea wat betreft het maken van hapjes (en ben ik ook schuldig aan het kopen van potjes). Ik heb dus wel oren naar zo’n maaltijdplanner! Wie weet haal ik daar wat meer inspiratie én motivatie uit ?!

 11. Sharon de Ridder zegt:

  Dat klinkt als een handig boek! Om iedereen op tijd gevoed te krijgen qua avondmaaltijd, kook ik meestal de avond tevoren om het de volgende dag snel op te piepen. Ik doe graag nieuwe inspiratie op met dit kookboek; je merkt dat je op een gegeven moment blijft hangen in de geijkte maaltijden.

 12. Marian Zw zegt:

  Wat grappig ik eet ook geen kaas, en de laatste tijd lijkt ht wel of er overal kaas op of door zit. Zelfs in de salade die ik laatst naast mijn vlees kreeg in een restaurant. Oh waarom moet dat nu? Dat kan dan zo mn eetlust bederven ? . Ik sla deze winactie even over, wel super handig als er inderdaad gezonde maaltijden voor grotere kids komen.

  1. Marguerita zegt:

   Ze doen inderdaad op veel dingen kaas, zo irritant als je denkt iets te bestellen waar het echt niet op zit en dat ze er dan toch iets doorheen doen… ik hoef het dan idd niet meer.

   1. Marian Zw zegt:

    Ik bestel in mijn favoriete pizza restaurant ook altijd lekker een pizza zonder kaas, maar dan wel met extra rucola. Kan ik eindelijk ook eens een lekkere pizza eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.