Keek op mijn Week: extra zwemles, mediteren, kinderkledingtrends, Elmo en een gratis bed

Het is weer voorbij gevlogen. En dan letterlijk, want wát een storm mensen. Ging het bij jou ook zo tekeer? Wind, hagel, kou… Gelukkig heb ik een baan binnenshuis, lekker warm en ’s avonds kruip ik vaak onder een dekentje op de bank om voor de buis te hangen. Doe jij dat ook, onder een dekentje kruipen? Zo fijn vind ik dat.

mediteren met 7mindIk ben gaan mediteren…

Deze week merkte ik aan mijn lichaam dat het weer allemaal teveel werd. Spanning en stress. Niet goed natuurlijk. Daarom ben ik een samenwerking aangegaan met de 7Mind app. In Duitsland is dit een groot succes en nu is de Nederlandse versie uitgerold. Iedereen kan deze een maand gratis proberen, begreep ik. Als ik er wat meer ervaring mee heb volgt de review met een winactie om er langer gebruik van te maken, dus als je net als ik veel stress ervaart misschien leuk om hem alvast te proberen  😉 . Elke dag kost het je 7 minuten waarin je tot rust komt.

De eerste meditatie deed ik samen met mijn dochter van 6 (dochter van 5 zat ernaast en was zwaar geïrriteerd  😆 ) waar we allebei erg van moesten lachen. De dagen erna deed ik het steeds onder schooltijd, meestal rond een uurtje of 2 als ik echt last krijg van de drukte van de dag. Lekker op de bank onder een dekentje met de oogjes dicht. Vrijdag heb ik de Kids meditatie aangezet, de oudste vroeg steeds of het al bijna afgelopen was ‘want ik val bijna in slaap’ en de jongste irriteerde zich wederom aan ons. Na afloop heb ik de oudste uitgelegd dat je alles wat de stem zegt juist kunt gebruiken om ook ’s avonds lekker te slapen. Ze ligt vaak lang wakker en wordt ’s nachts ook veel wakker. Ik wil met haar het Kids programma vaker gaan doen, zodat ze beter tot rust komt en minder piekert.

Extra zwemles

Zaterdag maakten we gebruik van een extra privé zwemles voor de oudste. Dit kun je doen als het diplomazwemmen erg lang uitblijft. Aangezien we nu ruim 2 jaar bezig zijn, wil ik dolgraag dat ze in februari haar A-diploma haalt. Tijdens de les is de groep echter rond de 10 kinderen en blijft zij steeds weer hangen op onder meer de borstcrawl. Ze vond het reuze spannend, maar wat was dit een goede beslissing. De juf had geen kinderen de les ervoor en kon dus wat eerder beginnen en ze was de enige. Na afloop kreeg ik een ontzettend positieve terugkoppeling: ze kan het gewoon! Alleen moet ze het ook in de gewone zwemles laten zien. Ondertussen kreeg ik zelf nog een gratis kopje koffie, en af en toe kon ik een glimp opvangen. Dochterlief vond de privé aandacht geweldig en wil heel graag nog een keer. Ondertussen genoot de kleinste mop van het dozendoolhof bij scouting. Dat was ook erg leuk geweest!

Brainstorm kinderfeestje

Zondag gingen we even thee doen bij opa en oma. Even een break voor de meisjes en ik had wat spullen nodig die daar in opslag stonden. Daarna ben ik thuis gaan brainstormen over het kinderfeestje voor mijn oudste haar 7e verjaardag. Ik vond 10 leuke opties op internet waar ze uit kon kiezen, uiteindelijk wordt het een thuispartijtje waarbij de kindjes cupcakes gaan decoreren en met het thema LOL Surprise. Alle spelletjes die ik bedacht heb, verwerkte ik in een blog voor inspiratie omtrent een LOL Surprise Kinderfeestje.

lol surprise pets
Vrijdag kwamen er via het pr-bureau van LOL 2 van de nieuwe LOL Surprise Pets ballen en werd er de hele middag mee gespeeld.
linda
Met Linda samen trends opsnuiven.

Kindermode trends en een robot

Maandag bezocht ik de showroom van een aantal kindermodemerken om de collecties van winter 2018/2019 te bewonderen. Heerlijk al die inspiratie, maar ook erg vermoeiend. Wel vloog de blog hierover uit mijn handen, het tikte lekker weg.

drive inn junior
Moodstreet baby collectie van Kim Kötter.

’s Middags kwam er een vriendje spelen en had ik bedacht dat we een robot in elkaar gingen bouwen die ik mag reviewen. Dat bleek echter toch lastiger dan gedacht, al was het vriendje een stuk technischer dan wij. Gek op robots, heeft thuis ook Meccano en wist in een handomdraai de schroevendraaier in elkaar te zetten. We kwamen niet ver en gaan er later mee door, maar wel leuk om te zien hoe anders een jongen op zoiets reageert!

robot maken
Samen sleutelen aan de robot.

Ik kreeg einde dag ook nog een mailtje dat mijn urgentie aanvraag is toegewezen. Wat een opluchting! De hele week stonden er alleen geen huizen op waarop ik kon reageren, maar toch is dit al heel fijn. Geeft goede hoop op een woning.

Poeh, poeh…

Poeh, poeh, nou, nou, he, he… Dinsdag had ik weinig puf. Qua werk kreeg ik weinig uit mijn handen, zaten er wat kleine dingetjes tegen en had ik geen focus. Ik was doodmoe. Daarom ben ik bewust allerlei huishoudelijke klusjes gaan doen. Dat ging beter en je huis wordt er ook een stuk opgeruimder en schoner van  😉 . Voelde me gesloopt en besloot even dat de focus deze dag maar beter niet op mijn werk kon liggen. Even bijkomen van maandag, dat was toch te druk geweest.

snappet
Kijkochtend in groep 4, mijn dochter liet me zien hoe zo’n Snappet nu precies werkt en welke opdrachten ze hier op doet.

Moppentappen met Elmo

Woensdag uit school reden we snel door naar Miriam van Meervanmir. Daar zouden Elmo en Arjan uit Sesamstraat langskomen in het kader van de #verteleengrapje campagne. Dat als je elkaar mopjes vertelt iedereen vrolijk wordt en daardoor aardiger is tegen andere mensen. Het is de bedoeling om kinderen hier al bewust van te maken. Om ze te vertellen dat zij de kracht hebben om vrolijkheid door te geven en zo op hun eigen manier de wereld om hen heen te verbeteren. Mijn meisjes zijn erg druk met het ontdekken van humor in deze fase van hun leven. We vertellen regelmatig mopjes thuis en de oudste kreeg van Sinterklaas een moppenboek, waaruit ze vandaag aan Arjan heeft voorgelezen. Het zijn echte moppentappers, maar nu waren ze toch wat verlegen. Daarom oefende Arjan eerst met ze, zodat ze daarna aan Elmo hun grapjes konden vertellen. En Elmo vond het geweldig, hij moest heel erg hard lachen (zie het filmpje dat ik op mijn facebookpagina heb gepost, met de mopjes uitgeschreven). Na afloop kreeg mijn jongste nog een compliment van Arjan dat ze zo leuk grapjes kon vertellen. Erg leuk en er werd lang over nagepraat. Zelf heb ik gezellig bijgekletst met mijn blogvriendinnetjes én natuurlijk een selfie met Elmo gemaakt!

Storm!

Donderdag zou ik met mijn vader samen een bed ophalen. Gratis! Een zilveren bedje waarvan ik had bedacht dat we hem goud kunnen spuiten voor de nieuwe slaapkamer(s) van de meisjes. De oma van vriendinnetjes van de meisjes deed hem weg in verband met verhuizing en ik mocht hem zo hebben voor mijn nieuwe huis, superfijn! De storm gooide echter roet in het eten, met die wind was het onverantwoord om een bed op het dak van een auto te binden. Binnenblijven was het devies. Daar zat ik veilig. Tenminste, er waaide wel een plastic bloempot van één van mijn buren tegen het raam, maar verder niet. Raam bleef heel. Alleen geen idee van wie de bloempot is…

Toen we die middag naar zwemles reden, was de wind gelukkig uitgewaaid. Dit keer mocht de oudste voor het eerst met lange broek en lange mouwen vanwege de nieuwe regels voor zwemdiploma A. De meisjes deden goed hun best en ik zag de juf langs de kant staan juichen toen mijn dochter dit keer wel de borstcrawl goed deed! Yay! Deze zaterdag weer wat extra oefening, maar het gaat de goede kant op zo. *duim duim duim*

ambulance

Ambulance en LOL Surprise Pets

Vrijdag kon het bed wel worden gehaald. Geen wind! Ik ontdekte deze dag dat er ook een webversie is van Whatsapp die je op de laptop kunt gebruiken, wat superhandig is dat zeg. En ik ben geschrokken. Toen ik de meisjes uit school ging halen zag ik wat omstanders op straat, er was een oudere man over de motorkap van een auto gevlogen. Aanrijding. Hij lag in de kou op straat en een dame had haar jas over hem heen gelegd. Een paar jaar terug heb ik een instructie EHBO bij kinderen gekregen en daar vertelden ze dat een slachtoffer heel snel onderkoeld kan raken als hij op de koude straat ligt. Daarom ben ik snel naar mijn auto gerend (op de andere parkeerplaats, best een eind) en heb ik een deken en kussentje gehaald. De ambulance was al onderweg, de man was aanspreekbaar en belde met hulp van de andere dames naar zijn familie. Omdat we de ambulance wel hoorden, maar niet zagen, ben ik snel de andere kant op gerend om te seinen waar hij heen moest en overstekend verkeer even tegen te houden. Flink aan mijn conditie gewerkt dus. Tussendoor nog even een kind van het schoolplein gehaald en weer terug om te zien of mijn hulp nog nodig was. De man zakte door zijn benen en werd toch op een brancard gelegd. Later die middag las ik in de lokale onraad groep dat hij niets gebroken heeft en dat het naar omstandigheden goed gaat. Gelukkig maar, wat een schrik.

lol surprise pets

Ik had een rustig middagje nodig. Kwam dus heel goed uit dat de LOL Surprise Pets ballen die dag waren bezorgd. Die wilden de meisjes heel graag uitpakken en testen. Ze zijn er de hele middag zoet mee geweest, heerlijk.

Had jij stormschade? Of viel het mee?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dorien zegt:

  Wat superlief van je, om die man zo te helpen en ‘even’ het verkeer te regelen! Goed zeg.
  En die Whatsapp versie voor de laptop ga ik ook ff opzoeken, dat klinkt handig 🙂

 2. Anne-Marie zegt:

  Fijn dat een huis nu weer meer in zicht is voor je!

 3. MarjonS zegt:

  Wat fijn dat de urgentie is toegekend. En de l.o.l. Surprise ballen zijn top!
  Ik had op ig al gereageerd, onze dochter heeft ook 2 privé zwemlessen gehad. Enorm geholpen. Ze mag vandaag (eindelijk) voor haar A diploma op.

  Hier geen storm schade, gelukkig.

  1. Marguerita zegt:

   Spannend! Toi toi toi vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.