Met al dat handen schudden…

Met al dat handen schudden in deze periode kun je maar beter goed voorbereid zijn. Heb jij ook zo’n last van droge en pijnlijke handen? Ik ben zelf gek op handcrèmes omdat dat zo fijn voelt (als ze snel intrekken) en vaak ook nog lekker ruikt. Voor kerst kreeg ik de nieuwste seconde hand- en nagelriemcreme van Kneipp toegestuurd om te proberen, die ruikt heerlijk naar abrikozenmelk en marulaolie.

kneipp handcreme

Deze Kneipp Seconde Hand- en nagelriemcrème ligt sinds november in de winkels en ik krijg er heerlijk zachte handen van. Hij prikt niet en trekt erg snel in. En wat ik zelf heel fijn vind? Dat deze creme zo lekker ruikt, zoetig naar abrikozen. Zo fijn! Kneipp noemt het zelf een musthave voor in de handtas van elke vrouw, maar ik heb een ieniemini handtasje en heb hem gewoon op de keukentafel staan. Dat is mijn werkplek tenslotte en zo heb ik hem altijd bij de hand. De adviesprijs is € 6,49 voor een verpakking van 75 ml.

Natuurlijke ingrediënten

De Kneipp Seconde Hand- en nagelriemcrème zit vol verzorgende natuurlijke ingrediënten als voedende oliën en de eerder genoemde abrikozenmelkextract en marulaolie. Het gebruik van deze crème zorgt niet alleen voor zachte handen, maar is ook fijn voor je nagels. Het verzorgen van je nagelriemen is namelijk de basis voor gezonde en mooie nagels. Nu ik dit weet laat ik mijn oudste dochter voortaan dagelijks even smeren met deze crème, want haar handjes en dan met name de nagels en nagelriemen kunnen wel wat ondersteuning gebruiken. Gelukkig vonden beide meisjes het erg leuk om samen met mama de handcrème te testen.

Belang van hand- en nagelriemverzorging

Kneipp informeerde mij in het bijbehorende persbericht over het belang van een goede verzorging voor je handen. Je nagels en vooral nagelriemen krijgen veel te verduren: ze komen in aanraking met zeep, schoonmaakmiddelen en soms ook met nagellakremover. Dit kan, al helemaal met lagere temperaturen in de wintermaanden, je huid aantasten en zorgen voor uitdroging. Daarom is het belangrijk om je handen en nagelriemen goed te verzorgen. Met de Kneipp Seconde Hand- en nagelriemcrème blijven je handen gehydrateerd en worden tegelijkertijd je nagelriemen verzorgd. Voor mijzelf al een prettig gevoel, maar voor dochterlief met heel veel ‘stroopnageltjes’ en dus kleine wondjes nog eens extra belangrijk.

Waarom abrikozenmelk en marulaolie?

Kneipp heeft heel bewust gekozen voor de ingrediënten abrikozenmelk en marulaolie, die hebben namelijk eigenschappen die wonderen kunnen doen voor je huid. Zo bevatten abrikozen mineralen en vitaminen, zoals vitamine E, die de elasticiteit en soepelheid van de huid bevorderen. Marulaolie werkt verzachtend en hydraterend. Daarnaast bevat deze olie een hoge concentratie aan anti-oxidanten die kunnen bijdragen aan de elasticiteit van de huid en die de huid kunnen beschermen tegen tekenen van ouderdom.

Filosofie van Kneipp

Kneipp stelt het behoud van de gezondheid centraal bij de ontwikkeling van producten. Als je iets koopt dan dit merk weet je dat in de verpakking:

  • natuurlijk verzorgende werkstoffen zitten;
  • zonder conserveringsmiddelen;
  • zonder paraffine, siliconen en minerale oliën;
  • dat de huidverdraagzaamheid is bevestigd door dermatologen;
  • dat Kneipp het welzijn van mensen en dieren respecteert;
  • dat gezondheid en natuur met elkaar worden verbonden.

Een mooie filosofie, maar de producten zijn natuurlijk ook gewoon fijn om te gebruiken en dát is de belangrijkste reden om ze te kopen. Toch? Met steeds weer je handen wassen omdat je in de keuken bezig was, al die extra afwas van de feestdagen, de kou buiten en het zalig kerstfeest of gelukkig nieuwjaar wensen krijgen je handen in deze laatste week van het jaar veel te verduren en is een goede handcrème gewoon een fijn cadeautje voor jezelf. Ik ga weer even smeren  😉

Het merk Kneipp shop je onder meer bij Douglas.

Heb jij een favoriete handcrème?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.