Proeverij bij kinderconceptstore Kersvers in Gouda

Afgelopen week mocht ik na schooltijd met mijn dochters langskomen bij Kersvers in Gouda. Lekker in de buurt voor ons, een kwartiertje rijden vanaf mijn woonplaats Bodegraven. Deze conceptstore verkoopt veelal handgemaakte producten en bijzondere merkjes namens verschillende ‘winkeliers’ in 1 winkel. Je kunt er ook lekker zitten voor bijvoorbeeld een theetje, terwijl je kinderen zich vermaken in de ontdekhoek. Dat hebben wij gedaan, want de nieuwe uitbater van deze koffiecorner Bernadette nodigde ons uit voor een proeverij! Jummie!

kersvers goudaWe parkeerden midden in het centrum in parkeergarage Nieuwe Markt. Omdat ik ooit op de middelbare school zat in Gouda, ben ik wel aardig bekend in de stad en wandelde ik in één keer goed naar onze bestemming op de Lange Groenendaal 66. Toen we langs het stadhuis liepen waren mijn dochters onder de indruk: “Wauw wat een kasteel!” Voor mijn leeftijdsgenoten: tijdens mijn middelbare schooltijd zat daar ergens (misschien wel in hetzelfde pand?) een winkeltje aan de Lange Groenendaal met metalshirts waar ik toen graag shopte. Misschien ken jij dat winkeltje ook nog wel uit je jeugd? Inmiddels draag ik zelf ander soortige kleding en winkel ik het liefst voor mijn kinderen.

Kinderkleding bij Kersvers

Nou, dat kun je bij Kersvers dus heel goed doen! Mijn oudste werd verliefd op een blauw vestje van 4FunkyFlavours en zelf vond ik het handgemaakte suede achtige jurkje met dierenprint (had wat weg van Wild maar is van een lokale coupeuse) helemaal te gek. Qua kinderkleding (ook voor de babymama’s) zijn er echt de bijzondere items te vinden die je niet overal ziet. Leuke, hippe merkjes. Zowel voor de liefhebbers van kleur als van de strakkere stijl met geografische prints.

Van Mudpuppy tot huisgemaakte jam

Wie mijn blog volgt, weet dat we de mooi vormgegeven producten van speelgoedmerken als Mudpuppy wel kunnen waarderen. In Gouda verkopen ze deze merken ook. Net als kinderboeken die wat anders zijn dan het assortiment dat je overal ziet. Daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere vondsten. Kersvers is niet van 1 eigenaar. Verschillende uitbaters hebben hun eigengemaakte of zelf ingekochte spulletjes hier uitgestald. Als consument reken je af bij 1 kassa, maar de opbrengst is voor verschillende ondernemers. Erg leuk om op die manier met elkaar samen te werken. Zo vindt je er ook streekproducten als huisgemaakte jams en andere lekkernijen. Maar ook een vormgever met tof drukwerk verkoopt er zijn (of haar, dat weet ik  niet) producten. Als je een bijzonder cadeautje zoekt, voor een kind of volwassene, is dit echt een winkel om eens binnen te lopen.

Koffiecorner

In de koffiecorner werden we hartelijk ontvangen door Bernadette en kwam ik nog een bekende tegen: de hoogzwangere Marisca van Mamablogger met haar zoon. Onze kinderen speelden leuk samen terwijl wij even snel bijkletsten. Ondertussen toverde Bernadette de heerlijkste dingen op tafel. Ik kreeg een verse muntthee met honing en mijn meisjes waren erg blij met de limonade met rietje. Met rietje is het altijd 1000x lekkerder dan zonder, menen ze. We kregen eerst een soepje, de kinderen tomatensoep en ik zelf een versgemaakte linzensoep die ontzettend lekker was. Ondertussen vertelde ze me dat ze alleen maar met verse ingrediënten werkt en alles zelf maakt! Behalve het zuurdesembrood, dat koopt ze in bij iemand uit de regio die het ambachtelijk maakt.

Heerlijke taartjes en scones

Ze bood ons een tosti en een quiche aan, maar die heb ik overgeslagen omdat ik geen kaas eet. De meisjes eten sowieso voor een zieke kip  :mrgreen: dus leek me geen goed plan om al te veel te bestellen. Maar we kwamen niets te kort hoor! Er was een heerlijke brownie met witte chocola on top, een frambozentaartje, scones, zelfgemaakte koekjes… En zelfs dat allemaal kregen we niet eens op! Ontzettend lekker en terwijl ik gebruik maakte van de gratis wifi om vast een foto op instagram te zetten, vermaakten de meisjes zich opperbest met alle verkleedkleding in de speelhoek. Een heerlijk ontspannen middagje zo en die avond hadden ze weinig trek, haha. (Gelukkig had papa daar al rekening mee gehouden en kregen we alle 3 een muizenportie, want onze buikjes waren aardig rond.) Op de foto’s kun je zien dat het helemaal niet duur is om een proeverij of high tea te doen.

Heb je plannen om in Gouda te winkelen? Dan is Kersvers de ideale plek om even uit te puffen, helemaal als je met kinderen bent. En ook zonder kinderen is de winkel zeker het bezoeken waard met al die leuke cadeautjes. Bernadette, heel hartelijk bedankt voor de gezelligheid en de overheerlijke hapjes!

Ga jij weleens in Gouda winkelen? Ben je al eens bij Kersvers geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Bernadet zegt:

  Marguerita, wat een leuk stuk met mooie foto’s! Dank je wel.
  Gezellig dat jullie er waren en graag tot een volgende keer.
  Groeten, Bernadet

 2. Sanneke (Kersvers) zegt:

  Bedankt voor deze mooie woorden! We vonden het erg leuk dat jullie er waren, en al die mooie woorden, en foto’s laten ons een beetje blozen. 🙂

 3. Yvonne zegt:

  Ik ben verkocht, wat een leuke winkel! Gaat op mijn lijstje van leuke adresjes in de regio. Toch gauw weer eens naar Gouda toe 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.