Keek op mijn week: camping La Clusure, lezen in de Cosmo, Hollandse regenlaarsjes, perspakketjes, hoofdluis én op kraamvisite

Pas op de plaats deze week. Even iets rustiger aan gedaan. Ik begon de week natuurlijk heel relaxt op de camping in de Ardennen. Zo omgeven door het groen onthaast je automatisch en omdat je niet wordt afgeleid door alle dingen die thuis op je liggen te wachten, is het makkelijker om quality time met je kindjes door te brengen. Eenmaal thuis werden we echter overvallen door hoofdluis… NEEEEEEEE! En werd het dus direct weer hectisch en achter de feiten aanlopen  😐 .

camping parc la clusure
Onze stacaravan in Parc la Clusure.

Genieten in de Ardennen

Zaterdag begon heel fijn in de Ardennen waar we voor de blog op Parc La Clusure mochten verblijven in een luxe stacaravan. Met vaatwasser! Uiteindelijk ben ik zelf bij mijn oudste dochter op de kamer gaan slapen, omdat zij verschrikkelijk onrustig is ’s nachts. Dat wilde ik haar zusje niet aandoen. Dus was ik zelf redelijk brak de volgende ochtend. Mevrouw kroop bij me, kroop weer terug, viel een keer uit bed  😮  en was heel vroeg alweer wakker. Gelukkig is oma ook altijd vroeg op en kon ik nog even blijven liggen, terwijl er in de woonkamer druk geknutseld werd. Daarna gingen de meisjes naar de knutselclub en kon ik even in de nieuwe Cosmo lezen.

cosmopolitan
Monica Geuze staat op de cover van het jubileumnummer van de Cosmo.

Powervrouwen in de Cosmopolitan

Glossy magazine Cosmopolitan viert haar 35e verjaardag en zet daarom allemaal powervrouwen in de spotlights. Ze stuurden mij een exemplaar toe, want ik wilde heel graag lezen over Monica Geuze met haar ruim 350.000 volgers op YouTube en meer dan 650.000 volgers op instagram. Even inspiratie opdoen ook met de andere powerbabes in dit nummer. De Cosmo heeft overigens zelf ook een serieus bereik waar ik als klein bloggertje jaloers op kan zijn: bijna 2,3 miljoen unieke bezoekers per maand op hun website! In ieder geval was de timing perfect en ging deze glossy mee in mijn koffer naar de Ardennen voor de nodige offline me-time. Lees jij ook graag tijdschriften op vakantie?

camping parc la clusure
Langs het riviertje wandelen.

Boswandeling

Toen de meisjes terug waren, besloten we langs het riviertje de L’Homme te wandelen die langs het pad naast ons huisje lag. Even frisse lucht opsnuiven en genieten van de mooie omgeving. Ondertussen kon ik mooi de fotoshoot doen voor de kleding van Quapi die we hebben ontvangen. Uiteraard hebben we ook de speeltuinen op het park uitgeprobeerd én inkopen gedaan bij de campingwinkel. We aten die avond primitief: pasta met stukjes hamburger en doperwtjes. Een beetje vreemd, maar wel lekker. Als toetje had ik voor de meisjes schatkist ijsjes gehaald. Er zit een vriesvak in de koelkast, dus dat was een leuke verrassing voor ze.

camping parc la clusure

Relaxen met Intensive Hand Treatment

Zondag ging het werk gewoon door. Op Blogger by Nature kreeg ik van webshop Orange Planet een bijzonder beauty product mee: de Intensive Hand Treatment van Orange Care. Een zakje met daarin 2 plastic handschoenen die je van elkaar moest losscheuren. In deze handschoenen zat een ‘handmaskertje’. Ik nam dit sachet mee naar de Ardennen voor wat verplichte me-time tijdens deze werkvakantie. Je moest namelijk eerst goed je handen wassen, dan de handschoenen aan doen en verplicht 20 minuten blijven zitten. En dan kun je dus echt niets doen, behalve een beetje naar de tv en je kinderen staren. Voelt best gek aan, maar was in principe goed te doen. Wel had ik meteen de aandacht van mijn moeder en mijn dochters die zich afvroegen waar ik nu toch weer mee bezig was. Het is bedoeld voor droge, ruwe handen. Die heb ik vaak wel en na een boswandeling met mijn jongste kon ik de me-time goed gebruiken. Na afloop waren mijn handen inderdaad lekker zacht. Mijn 6-jarige wilde het ook wel even proberen, zij heeft vaak ruwe handen. Ze was er snel klaar mee, vanwege een klein wondje op haar vinger waar de crème prikte. Maar goed, al met al een grappig brievenbuscadeautje om een vriendin mee te verwennen. Bijvoorbeeld hier te koop voor 7,78 euro. Ik zou zelf voor dit bedrag liever een tube met handcrème aanschaffen die ik vaker kan gebruiken, maar ik geef ook weinig uit aan schoonheidsproducten.

Wassen en mailen

Maandag goot het ineens van de regen, terwijl we daar het hele weekend geen last van hadden gehad. De hoogste tijd om naar huis te gaan dus. Vanwege wegwerkzaamheden besloten we over Maastricht terug te rijden. Een lange rit weer, maar de meisjes hebben zich net als het hele weekend eigenlijk keurig gedragen. Trots op mijn moppies! Thuis ruimde ik snel alle tassen leeg en gooide ik de wasmachine aan. Daarna even vlug op de laptop voor work, work, work. Maandag is qua mail altijd erg druk dus hier was ik wel even zoet mee. Mijn man was zo lief om te koken en mijn ouders mochten ook aanschuiven omdat ze nog geen boodschappen in huis hadden.

bertoy knutselspullen
Leuk perspakketje met onder meer deze knutselspullen van Bertoy ontvangen!

Kak, hoofluis!

Dinsdag bezocht ik de opticien voor de periodieke oogcontrole en nam ik meteen oogdruppels mee. Ik heb steeds vaker droge, pijnlijke ogen. Nadat ik de meisjes uit school haalde, klaagde de oudste over jeuk op haar hoofd. Voor de zekerheid de luizenkam erbij gepakt om te kammen. Kak! Ja hoor… het was raak. Minimaal 3 luizen uit het haar gehaald. Kleine zus ook tot op de millimeter gecheckt, maar gelukkig was zij schoon. Toen was ik aan de beurt.  😥 Ook bij mij 1 levend beestje. Echt, getver! Wat voel je jezelf ongelooflijk smerig op zo’n moment! Bah! Met het haren checken ben je bovendien niet zomaar klaar, dat moet 9 dagen lang vanwege mogelijke neten. Jakkes. Vanwege een vorige uitbraak een jaar of 3 geleden, had ik de Prioderm en Dr. Swaab luizenproducten nog in huis. En de netenkammen. Daarom kon ik direct doorpakken gelukkig. Toen we klaar waren met de hele behandeling en het uitwassen, en de meisjes lekker op bed lagen, mailde ik de juf voor de benodigde melding. We waren niet de enigen, kreeg ik te horen. Er was al een andere uitbraak gemeld. Naar aanleiding van een persbericht dat ik nog ergens in mijn mailbox vond, besloot ik wat preventieve middelen aan te vragen. Kleine zus was vrij van dit drama en dat wil ik graag zo houden.

hoofdluis preventie
De Dr. Swaab en Prioderm had ik nog paraat om de hoofdluizen te doden. Van AlphaNova kreeg ik met spoed een preventiepakketje via Solobiomooi om te voorkomen dat de jongste besmet raakt én om nieuwe besmetting via klasgenootjes te voorkomen. Druk aan de review dus!

Grote schoonmaak

Woensdag pakte ik de boel flink aan, tussen het werken door. Alle bedden verschoond, wassen gedraaid, trappen gestofzuigd. Ik was gefrustreerd omdat ik vanwege het besmettingsgevaar mijn wimpers niet kon laten bijwerken. Logisch, maar toch balen. Druk aan het werk geweest dus én wederom natuurlijk uitgebreid alle haren gecheckt. Zelf mocht ik even bij mijn schoonzusje langskomen die uitgebreid mijn haren en hoofdhuid heeft gecontroleerd, terwijl de meisjes op zwemles bezig waren. Ze verklaarde mij gelukkig schoon! Yay! Wat een opluchting. Mijn man moest overwerken en zou pas heel laat thuis zijn. Maar in huis moest er nog van alles gebeuren. De tranen zaten dan ook hoog toen mijn dochter spontaan opruimwoede toonde én ook de woonkamer heeft gestofzuigd. Om me te helpen. En omdat ze het een rommel vond. Pff…

lamp
Oeh! Moois voor het interieur voor een review ontvangen van Lichtxpert.

Kraamvisite

Donderdag was weer druk overdag met een afspraak buiten de deur en een drukke mailbox. Na schooltijd gingen we daarom iets gezelligs doen: op kraamvisite om te knuffelen met het lieve dochtertje van mijn nichtje. We mochten haar uitgebreid knuffelen en kroelen en ik mag een fotootje met jullie delen. Wat een schatje he? (En ja, we waren luisvrij, anders was ik niet langsgegaan. Gelukkig heeft ze ook nog niet veel haartjes.)

babyknuffelen

Werken en sporten

Vrijdag druk met werken. Niet zo heel leuk, ik moest een paar aanmaningen de deur uit doen. Klanten die niet tijdig hebben betaald, terwijl ik op mijn beurt ook weer uitbetalingen moet doen aan andere bloggers. Ik heb veel gedaan en ben toch weinig opgeschoten zo lijkt het. Veel foto’s gemaakt van producten die binnen kwamen. Maar goed, ik ben wel dankbaar. De meisjes mochten met de buurvrouw op stap en daar was het heerlijk weer voor. Ze hebben kastanjes gezocht en u staat er een goed gevulde vaas hier in huis. Herfst! Straks nog even sporten als de meisjes op bed liggen en dan is het weer weekend!

Spannend! Een #cadeau van @xenos_nl mooi verpakt. Wat zou er in zitten? #mamablogger #marstyle #linkinbio #xenos

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Perspakketjes

De pakketdiensten wisten mijn huis deze week weer goed te vinden. Blijft leuk. Van sommige dingen wist ik dat ik ze zou ontvangen, maar van verschillende dingen wist ik het niet. Echte verrassingen dus!

Sparen voor Sourcy regenlaarsjes

Eén van die verrassingen waren deze té leuke Hollandse regenlaarsjes van Sourcy! Echt supertof vind ik ze. We kregen ze in maat 27-30 en maat 31-33, ze kunnen dus een paar maten mee. Vanaf 1 oktober kun je ze bij elkaar sparen via die Nederlandse watermerk. Als je 4 actiecodes hebt kun je met bijbetaling van 4,99 euro aan verzendkosten deze laarzen bestellen via deze pagina op hun website. Nou, dat is geen geld! Mijn dochters zijn er helemaal blij mee en de timing was perfect, haar oude laarzen waren te klein. Ze zijn trouwens verkrijgbaar vanaf maat 22. Ga jij ze ook bestellen?

Volgende week wordt erg druk met afspraken, dus ik hoop lekker vooruit te kunnen werken in het weekend. Zondag gaan we naar een musical, dat is een leuk vooruitzicht!

Heb jij al kastanjes gevonden? En ga je iets leuks doen dit weekend?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nicole zegt:

    Fay heeft ook al kastanjes verzameld.
    En wat een fijne stacaravan had je zeg… Fijn even alles loslaten maar balen van die luizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.