Uitschuifboek: Werk in uitvoering

Heb jij al een uitschuifboek voor je peuter of kleuter in huis? Ik houd wel van interactieve boeken, maar het uitschuifboek was voor mij nieuw. Uitgever De Vier Windstreken stuurde ons het kartonnen boek ‘Werk in uitvoering’ toe met op de kaft heel groot de tekst ‘maak mijn pagina’s langer’. Een uitschuifboek dus!

Erg leuk voor kleine jongetjes door het bouwthema. Of voor stoere meisjes met een fascinatie voor bouwmateriaal natuurlijk! Schuif je de pagina uit, dan krijg je een grapje te zien. Op de platen is sowieso genoeg te zien en te benoemen, dus heerlijk om samen te lezen. Het verhaaltje op elke pagina verwijst naar iets dat je pas kunt zien als je de pagina hebt uitgetrokken.

Er worden allerlei verschillende bouwwerken gemaakt op de vertelplaten. Lekker veelzijdig dus. Wel moet je erbij blijven, voor mijn dochter van 5 was het soms moeilijk om de pagina’s uit te schuiven. Sommigen gingen wat stroever dan anderen. Je wilt natuurlijk niet dat je kind het boek met veel geweld kapot trekt, dat zou zonde zijn. Af en toe wat hulp bij het in en uit schuiven van de bladzijden door een volwassene is daarom gewenst. De pagina’s kunnen overigens wel tegen een stootje. Erg leuk gedaan in ieder geval met al die verrassingen!

Zit er bij jullie in de zak van Sinterklaas ook voor elk kind een boek? Dan is deze het onthouden waard voor het verlanglijstje van peuterjongetjes. Je koopt hem hier voor 11,95 euro bij Bol.com (affiliate link, je helpt mij door er op te klikken).

Was jij al bekend met uitschuifbare boeken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Dat ziet er cool uit! Ik denk zeker dat dit boek erg leuk is voor de kleintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.