Keek op mijn Week: back2school, 2x tandarts, momfails, babyshower, brand en interview met de krant

Het zit er weer op. De eerste week van het nieuwe schooljaar. We zijn ‘back 2 school’ en wennen weer aan het gewone ritme. Vooral mijn jongste heeft er moeite mee dat ze niet meer kan uitslapen  😐 . Ikzelf probeer te werken op standje turbo, maar dat is erg lastig want er komt vanalles tussendoor. Even dit, even dat, even zus even zo… terwijl het zoveel sneller werkt als je een paar uur achter elkaar ongestoord kunt doorwerken. Daar tegenover staat dat het wél een ontzettend gezellige week was!

We kregen deze leuke schoolschriftjes toegestuurd van Blokker. De meisjes zijn er volop verhalen in aan het schrijven.

Zaterdag deden we rustig aan. De meisjes waren moe van de optocht en ik was aangedaan door het verdrietige nieuws van het jongetje van 5 dat was verdronken. Ben op haar verzoek even gaan winkelen met de oudste, dat was fijn zo even saampjes.

Zondag even de zinnen verzet. We gingen naar Reeuwijk waar de meisjes even in het zand konden spelen en rennen. Daarna aten we een lekkere late lunch op het terras.

reeuwijk
Lekker van het mooie weer genieten in Reeuwijk.

Back2School met Rosti Mepal

Maandag was het back2school! De meisjes waren best een beetje zenuwachtig, maar van Rosti Mepal hadden we nieuwe bekers, nieuwe brooddozen en bakjes voor fruit gekregen. Ze waren er ontzettend blij mee, de oudste kreeg een set van haar geliefde Trolls en de jongste kreeg er eentje van de grappige Emoji’s in haar lievelingskleur blauw. Voor jongens hebben ze nu ook Avengers, Dinotrux, Minions en Star Wars, ook zag ik er een van de Paw Patrol. Allemaal kinderhelden die aanspreken. Uiteraard deed ik naamstickers op de nieuwe bekers en bakjes, want Rosti Mepal is een populair merk… Hoewel mijn jongste met Emoji tot nu toe uniek is in haar klas. ’s Middags werden er direct speeldates gepland en hadden ze het ontzettend gezellig gehad nu ze alle vriendjes en vriendinnetjes weer zagen.

Zelf bezocht ik de mondhygiëniste. Pijnlijk, maar het was te doen dit keer en mijn gebit is weer prachtig schoon. ’s Avonds even op de koffie bij mijn ouders en naar de sportschool geweest. Daarna heerlijk onderuit op de bank met mijn man Game of Thrones gekeken.

back2school
Traditionele back2school foto van de meisjes.

Momfail dag

Dinsdag probeerde ik wat vooruit te werken, omdat ik woensdagavond een gezellige borrel had. Ik kreeg veel gedaan deze dag én er kwamen perspakketjes binnen. En grote dozen voor Blogger by Nature: allemaal goodies voor de goodiebag. Toch had ik ook wat dikke vette momfails. Ik was de schooltassen vergeten! ARGL! Kon ik weer terug om ze na te brengen. Nét nu ik wel aan de koptelefoon had gedacht voor de tabletlessen van de oudste.

Dikke #momfail schooltassen vergeten

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

En dat was niet het enige. Mijn wasmachine centrifugeert niet altijd even goed… de was kwam er ook vandaag zeiknat uit en vanwege tijdgebrek had ik bijna de hele bups in de droger gemikt. Terwijl ik beneden zat te werken, ontdekte ik mijn momfail. Motor oververhit. Stinken, stinken! Ik rende naar boven draaide snel de knop op uit en trok de stekker van de droger uit het contact. En toen wist ik het even niet meer, dus belde ik mijn papa. Papa’s weten altijd raad! Gelukkig wilde hij wel even langskomen en heeft hij het apparaat opengeschroeft om te kijken of binnen alles nog in orde was. Een uurtje later kon ik hem voor mijn volgende was gelukkig weer gebruiken en dat ging goed. #opluchting

bobo en borre
Op haar stoeltje in de klas lagen een Bobo en boekje van Borre klaar. Leuke start van het schooljaar!

Babyshower

Woensdag was een rommelig dagje. De meisjes gingen alleen in de ochtend naar school, maar we moesten even wennen aan de nieuwe schooltijden. Die zijn dit schooljaar anders dan de vorige jaren. ’s Middags begonnen ook de zwemlessen weer en daar hadden de dames ontzettend veel zin in. Ze deden dan ook goed hun best, maar na de les moest ik nog even aan de juf vragen om een verloren waterschoentje op te duiken uit het diepe bad.

Babyshower groepsfoto!

Thuis stopte ik de dames na wat drinken en wat lekkers in een warm schuimbad, omdat ik zelf die avond de hort op ging. We organiseerden een babyshower voor blogger Miriam van MeervanMir in Utrecht. De dresscode was roze en ik kon gelukkig carpoolen met Lisette van LisetteSchrijft, waarvoor dank! Zoals gewoonlijk heb ik het ontzettend gezellig gehad met mijn blogvriendinnenclubje, het was heerlijk om te zien hoe Miriam straalde tijdens het uitpakken van alle babycadeautjes. Voor foto’s lees je hier mijn verslag.

modefabriek
Dit leuke kleurblok zat bij de post voor een review én winactie.

Drukke donderdag

Donderdag moest ik onverwachts met mijn oudste langs de tandarts. Ze had de avond ervoor flink geklaagd over kiespijn waar ze niet van kon slapen. Ik zag er zelf niets aan behalve dat er een kies door kwam, maar wilde er voor de zekerheid even naar laten kijken. Alles bleek gelukkig in orde, het was echt puur het tandvlees op de doorkomende kies wat precies op het bijtvlak zit. Haar tandjes werden tandsteen vrij gemaakt en we mochten een nieuwe afspraak maken om alles snel te laten sealen nu de kiezen alle 4 door zijn. Ook gaat ze voor het eerst een fluoride behandeling krijgen. Ondertussen wiebelt haar voortand er op los, je ziet de andere tand erboven al doorkomen. Daarna de hoektandjes nog en dan is het wisselen weer even klaar.

Leuk perspakketje van REHAB, ik mocht schoenen uitzoeken!

’s Middags nog een zakelijke afspraak en druk, druk, druk. Om even te onthaasten ben ik daarom lekker een theetje gaan drinken bij een vriendinnetje in de tuin. Ook eigenbelang hoor, ik wilde even babyknuffelen met haar kleine lachebekje <3

goodies
Ik kreeg ook cadeautjes bij de babyshower: dvd om te reviewen en leuke haarspeldjes van Miep-ie.nl.

“Mama vuur!”

Vrijdag was nog chaotischer dan de dagen ervoor. Ik rende me een slag in de rondte die ochtend en wist de stofzuiger klemvast te krijgen onder de meterkast… Gelukkig kon mijn man hem loswrikken. Weer een zakelijke afspraak en het Algemeen Dagblad belde mij op voor een interview over Blogger by Nature. Superleuk natuurlijk! Of er die middag nog een fotograaf bij me langs mocht komen om een foto te maken met de spullen voor de goodiebags? Uh… ja? Dat was nog hard werken, ook voor mijn dochter die haar speeldate even moest onderbreken om met mij samen te poseren. Maar het mocht er niet geposeerd uitzien. Best lastig  🙂 . Hoe dan ook ik denk dat de foto’s erg leuk zijn geworden. Maandag ga ik het AD Groene Hart dus kopen, want dan komt het er in.

tandarts
Even spelen in de wachtkamer.

Hoe ongastvrij was ik ook toen de mama van de playdates voor mijn deur stond om een kind thuis te brengen en een ander weer op te halen… Ik was net midden in een druk telefoongesprek. Pff… Gelukkig had ze er begrip voor. Stonden we gezellig nog even in de speeltuin te babbelen dat de meisjes het zo goed met elkaar kunnen vinden, zag ik alweer een pakketdienst langsrijden. Die is voor mij riep ik en heel onbeleefd rende ik weer terug naar huis om open te doen. Weer een doos voor de goodiebags werd bezorgd. Dat heb je als je thuis werkt.

Afijn ik racete naar de dansles van mijn jongste, deed een snelle boodschap en weer door naar huis. Snel een mailtje tikken en weer terug om mijn kind op te halen. Ik ben aardig gaar…

Zaten we aan tafel – de man had een heerlijke maaltijd gekookt – roept onze jongste ineens “mama ik zie vuur”. Had het bakpapier vlam gevat. De man rende erop af, ik griste snel de blusdeken uit de meterkast. Kreeg ik het ding dus niet open! Pfff… Intussen had de man het vuurtje uitgeblazen. Het is een rotzooi en het stinkt, maar ook dit avontuur is weer met een sisser afgelopen. Behalve het bakpapier geen schade.

blusdeken
…goed afgelopen gelukkig…

Ik ben erg moe van de ratrace die weer begonnen is, maar moest nog beginnen aan dit weekoverzicht. Eerst even knallen en dan hopelijk nog eventjes bankhangen straks. Doorwerken gaat toch eigenlijk vooral ’s avonds als de kinderen op bed liggen en de mailbox stil blijft.

Verder was het wel een leuke week hoor, veel gezelligheid, veel leuke opdrachten binnengehaald en leuke perspakketjes ontvangen. Ik mag niet klagen, maar dit weekend gaan we even chillen en een film voor de blog recenseren met ons gezin.

Goed weekend gewenst en ik hoop dat jouw week relaxter was dan de mijne? Hoeveel momfails had jij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Prima 1e week. Wij starten maandag. Niet met zulke mooie trommeltjes als jullie.
    Oeps het vuurtje, gelukkig de afloop goed. Het mode fabriek kleurboek hebben wij ook ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.