Live soap in Bodegraven

Eigenlijk zou er geen blog online komen. Mijn hoofd stond er niet naar om lekker te tikken (lees mijn blog van gisteren als je wilt weten waarom). Ik bleef malen. Toch maar op de bank met een serietje dus om de aandacht af te leiden. Rond 10 uur ’s avonds vloog er een politiehelikopter over ons huis en dan ben je direct alert! Wat nu weer?

Ik was niet de enige, op de facebookpagina voor onraad van ons dorp werd de vraag al gesteld wat er aan de hand was. De reacties volgden al vlug over wat er dan precies was en dat er heel veel politievoertuigen waren gesignaleerd en waar.

Een achtervolging? Een inbraak? Wat zou het nu zijn? Omdat dit toch wel heftig klonk, surfde ik snel naar twitter. Het bleek om een heterdaad bij een woninginbraak te zijn. Een buurtbewoner had een zaklamp gezien en wist dat de buren op vakantie waren…

Binnen een paar seconden was er in de onraad groep alweer een nieuwe update: loos alarm! Het bleek de bewoner zelf te zijn. Teruggekomen van vakantie, lag ook al op bed, maar moest even iets pakken en gebruikte het lampje van haar mobiel.

Ze is zich uiteraard rot geschrokken van de enorme politiemacht, maar wel heel blij met haar alerte buren. Een paar minuten later postte ze dit (heb haar naam even weggehaald, maar ik vond het prachtig wat ze schreef):

facebookcomment

Wat een soap! Alles binnen een tijdspanne van misschien 10 minuten. Zo snel gaat dat met social media. Hilarisch en even lachen klaart wel de lucht of de zwaarte van je hart of hoe je dat ook moet benoemen. Iedereen was ontzettend opgelucht dat het dit keer geen naar nieuws betrof, want na vrijdag is het dorp heel alert en uiteraard nauw bij elkaar betrokken.

Nou iedereen sterkte vandaag met de eerste schooldag na de vakantie en alle andere dingen, hopelijk kon jij hier ook om lachen daarom wilde ik het even delen. Knuffel!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.