Keek op mijn Week: verjaarsvisite, vakantiespelen en VitamineBritt, koffiedates, keihard knallen en optocht

Mooi weer. Slecht weer. Mooi weer. Slecht weer. Het is me het weekje wel deze laatste vakantieweek! Mijn dochters doen mee aan dé happening waar je bij moet zijn in ons dorp: de Vakantiespelen. Zo’n duizend kinderen van alle leeftijden worden deze week vermaakt op het evenemententerrein. De meisjes doen dit jaar voor het eerst mee en wat zijn we blij dat ze waren ingeloot, want het is LEUK! Zelf ben ik het huis aan het ontspullen én keihard aan het knallen met Marstyle deze week. Lees even mee en bekijk de vlog van VitamineBritt, want die is echt de moeite waard.

bij de kapper
Lekker in de verf mijn Milly Pie bijwerken.

Me-time bij de kapper

Zaterdag had ik heerlijk even me-time bij de kapper. Mijn laatste bezoek was alweer even geleden, dus het was hard nodig om de uitgroei bij te werken. De ochtend begon sowieso al ontspannen, omdat de meisjes weer bij de buurvrouw mochten logeren. Heel erg leuk, de buurvrouw had ze weer meegenomen naar de streekmarkt, naar het Limespark, de Zustertuin én ze gingen zwemmen. Manlief stond die avond uitgebreid in de keuken om een heerlijke curry te maken. De meisjes kwamen na het eten pas thuis. Ze hadden het heerlijk gehad, maar ik miste ze wel een beetje dus lekker even knuffelen.

Mijn kleine mop kreeg nog een leuk verjaarscadeau dat ze in elkaar heeft gebouwd en geverfd.

Visite

Zondag nam mijn man de meisjes mee voor een wandeling bij de Reeuwijkse Plassen, zodat ik het huis kon poetsen. Dat gaat toch sneller als er verder niemand rond hobbelt. Die middag kregen we verlate verjaarsvisite voor mijn jongste: haar neefjes, oom en tante. Ondanks de voorspellingen was het stralend weer en hebben we heerlijk buiten in het zonnetje gezeten. De kleine mop maakte haar oom en passant verslaafd aan de Mazeball.

Spectaculaire opening Vakantiespelen

Maandag reden we al vroeg naar opa en oma voor koffie en limonade. Een traditie deze week! Opa en oma wonen vlakbij de Vakantiespelen en zo zijn we verzekerd van een parkeerplek. We waren niet de enigen met dit idee, het werd deze week vaste prik met een nichtje en neefje die ook meedoen in de tent voor de hele familie. Voor het wegbrengen koffie en na het wegbrengen van de kinderen een tweede bakkie. Uiteraard herhaalt dit riedeltje zich ’s middags bij het ophalen van de kinderen. Super gezellig natuurlijk! Afijn, we sloten deze ochtend achteraan de rij aan en konden meegenieten van de spectaculaire opening omdat de Vakantiespelen dit jaar 50 jaar bestaat. Zelf heb ik vroeger ook meegedaan in de tent. Voor oudere kinderen is er nog huttenbouw en voor tieners is er de Crew. Er startte een drumband á la Slagerij van Kampen, daarna was er een vuurshow en viel het doek. Toen stroomde iedereen het terrein op, waar de muziek werd gestart. Wat een feest de hele week!

Dinsdag was het helaas slecht weer. Vanwege dreigend onweer werd het terrein vroegtijdig ontruimd en kregen alle 1000 ouders een belletje van de organisatie om hun kind op een andere locatie op te komen halen. De kinderen hadden alsnog een topdag. Mijn complimenten voor de organisatie hoe gestroomlijnd dit allemaal verliep! Het was erg goed geregeld. Ze gaan natuurlijk al 50 jaar mee met hun steeds aangepaste draaiboek vol alternatieve scenario’s en dat kon je merken. De stroom ouders en kinderen werden professioneel in goede banen geleid.

vakantiespelen
Vanwege een lekkende beker werd ik gebeld om een droge jas te brengen, net op tijd om te zien hoe mijn moppie in de bus naar de Zustertuin vertrok <3

Verfdag!

Woensdag was verfdag en dan weet je als Bodegraver dat je je kind ECHT oude kleren aan moet doen. Het shirt van mijn oudste heb ik bij thuiskomst in de vuilnisbak geflikkerd, maar dat was ingecalculeerd. De jongste was redelijk schoon. Alleen – zoals elke dag deze week – wat stiftversieringen op haar gezicht en nek. Het verfgevecht was niet haar ding geweest  😆 , maar over de show van John Watch en Wendy Wijzer waren grote verhalen. Elke dag wordt er een sleutel gevonden in een ander tijdperk. Ook het grote feest met confetti in de tent maakte indruk. Deze mama geniet elke dag van de livefeeds op Facebook, de honderden foto’s die ’s avonds worden gepost gemaakt door professionele fotografen én natuurlijk van de dagelijkse vlogs van VitamineBritt die de huisvlogger van de Vakantiespelen is.

Zwemmen

Donderdag kregen de kinderen hun zwemspullen mee. Het hele spul ging naar het zwembad. Wegens slecht weer werden de spelletjes buiten veranderd in lekker binnen zwemmen, maar ook daar werd een feestje van gemaakt. VitamineBritt maakte er een toffe vlog van die ik graag met jullie deel, zoals je ziet werd ze zelf met kleren en al in het water gegooid door de kinderen:

Mijn meiden kwamen thuis minus 1 sok en 1 zwemvleugeltje maar mét geweldige verhalen. Blije bekkies weer, heerlijk!

Optocht en knallen voor een opdracht

Vrijdag waren de meisjes in de ochtend thuis. Of nou ja, thuis, ze gingen lekker met papa winkelen zodat ik kon werken. Daar was ik heel erg blij mee, want ik kreeg een hele grote opdracht binnen. Keihard knallen dus, ook voor een andere grote opdracht die ik voor september geregeld heb. Ik ben echt zo blij, het lijkt erop dat ik deze maand voor het eerst mijn minimale doelopbrengst ga halen. Sterker nog, dat ik er overheen ga. Voor volgende maand zijn de boekingen ook al op dat niveau! Op het moment dat ik dit typ, zit ik bij mijn ouders thuis te werken. Het is echt wel even uren investeren, maar ik weet waar ik het voor doe: na november financieel op eigen benen staan, zonder het UWV.

fruit
Woensdagavond kwam er een fruitverkoper langs de deur, Quincy van ThuisGebracht. Hij maakte een gezellig praatje en wij kochten allemaal heerlijk vers fruit waar mijn man een fruitsalade van maakte, jummie!

Zodadelijk komt de optocht van de Vakantiespelen hier langs en ga ik mijn kinders bewonderen én natuurlijk fotograferen voor de laatste plaatjes in dit weekoverzicht. Suffe ik ben alleen mijn camera vergeten, dus het moet met de mobiel. En die iPhone 4 maakt zoals jullie zien niet de meest fantastische plaatjes. Onlangs werd mij een iPhone 7 aangeraden of even te wachten tot de Samsung Galaxy Note 8 uit is, want Samsung staat bekend om zijn fotografiekwaliteit. Spaardoel dus.

Heeft mijn schoonzus ff geregeld namens ons allemaal, mijn moeder vond het onwijs leuk!

Mijn schoonzus was zo attent om namens ons een bedank-pakket te maken voor mijn moeder, omdat we hier met z’n allen al de hele week 2x per dag de koffie, thee, koekjes en ander lekkers aan het opmaken zijn. Gelukkig vinden mijn ouders het stiekem hartstikke gezellig en mijn moeder maakte snel een foto voor mijn weekoverzicht :mrgreen: leuk als je familie zo met je blog meedenkt 😎 .

Met dank aan mijn moeder voor de foto’s van mijn kinders in de optocht. De jongste heeft daarna met papa bij oma en opa uitgepuft, terwijl ik met de oudste naar de brandstapel ging kijken. Een stel jonge gasten die ook stonden te kijken waren zo lief om mijn meisje op de nek te nemen, zodat ze alles heel goed kon zien. Wat een vuur! En wat een wind ook… Ze heeft er van genoten en heel heel heel erg laat waren we pas weer thuis en lagen ze in hun bedje. Morgen maar even douchen, ze zijn zo moe maar ze hebben het geweldig gehad. Dankjewel Vakantiespelen!

Maandag begint school weer, eeps! Dit weekend de nieuwe schoolspullen labelen en de gymschoenen passen dus.

Hoe was jouw week? Was er in jouw woonplaats ook een vakantieweek voor de kinderen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.