Mijn bonte beestenboek

Van hommel tot giraf, in ‘Mijn Bonte Beestenboek’ komen heel wat dieren voorbij. Dit grote kartonnen praat- en zoekboek is één van de nieuwste uitgaven van De Vier Windstreken en bedacht door Nastja Holtfreter. Ik weet dat mijn kinderen er met hun 5 en 6 jaar eigenlijk een beetje te oud voor zijn, maar ik vond de plaatjes zo leuk… daarom heb ik een review exemplaar aangevraagd.

mijn bonte beestenboekMet een baby, dreumes of peuter is dit echt een heerlijk boek om samen te lezen en bekijken. Mijn kleuter kijkt er ook graag in, omdat ze de namen van de dieren kan proberen te lezen. De meeste letters kent ze wel, maar echt lezen is nog lastig. Soms denkt ze even makkelijk te gokken welke dierennaam er staat, maar dat gaat meestal niet op! In dit boek vind je niet alleen de olifant en de muis, maar ook minder voor de hand liggende dieren zoals de kolibrie, de husky en de woestijnspringmuis.

Dat maakt het boek ook meteen zo leuk! Niet alleen de standaard dieren, maar er valt ook nog wat nieuws te leren. Op elk van de kartonnen pagina’s wordt een vraag gesteld, die je samen met je kind kunt bespreken. Bijvoorbeeld: wie vliegt hier boven en wie zwemt hier beneden?

mijn bonte beestenboek

Onthoud hem dus voor een geboorte of eerste verjaardag, het is echt een mooi boek. Ik had deze er zeker vaak bijgepakt toen de meisjes kleiner waren. Zoekboeken waren echt een hit toen ze dreumesjes waren. Nu gebruiken we hem om nieuwe dieren te leren en om te leren lezen.

Je koopt Mijn Bonte Beestenboek bijvoorbeeld bij Bol.com (affiliatelinkje, je helpt mij mijn boodschappen te betalen door er op te klikken). Hij kost 12,95 euro.

Lees of las jij vaak in zoekboeken?

Reacties

 1. Rory zegt:

  Leuk! De Vier Windstreken heeft zulke mooie boeken. Mila is er eigenlijk ook te oud voor, maar dit soort boeken vind ik echt een aanwinst.

 2. Wat een tof boek, die gaat op mijn lijstje voor sinterklaas!

 3. Ja absoluut! Ik vond die echt heel leuk om met de kinderen te lezen. En zelf zocht ik dan ook mee.

 4. roelina zegt:

  Wat een tof boek, je review komt als een geschenk uit de hemel. Zoek nog een leuk dierenboek voor mijn dreumes. Dit is ‘m

 5. Femke Dekker zegt:

  Wat een gaaf boek … ik heb hem meteen besteld voor mijn jongste mannetje. Ik denk dat zijn oude broer en zus het boek ook nog wel leuk zullen vinden!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.