De eerste virtual reality ervaring van mijn dochters in het OmniVRsum

Wat doe je als het heel hard regent in de voorjaarsvakantie? Wij stapten in de auto en reden naar Den Haag, want het Omniversum had ons uitgenodigd om daar de virtual reality experience uit te proberen. Daarna bekeken we Fly me to the Moon in dit grootbeeldfilmtheater, een animatiefilm gericht op kinderen die het verhaal van de maanlanding in 1969 vertelt. Nieuwsgierig hoe dit was met kinderen van 4 en 5 jaar?

Ik was ontzettend benieuwd, ik houd wel van gadgets en de virtual reality-experience OmniVRsum is kindvriendelijk genoeg om ook mijn dochters dit te laten beleven. De allereerste film die ze vertonen zorgt ervoor dat je je eventjes een astronaut voelt. Je krijgt van een medewerker de VR-bril op, stapt in een ruimtevaartuig en de piloot naast je zet de lancering in gang. Al snel vlieg je boven de aarde, heb je een spectaculair uitzicht vanuit de ruimte en krijg je een demonstratie in gewichtloosheid.

vr omnivrsum
Er zijn 3 VR stoelen.

Hoe vonden we deze VR-experience?

Mijn oudste dochter liep enthousiast als eerste naar een stoel om het te ervaren. Ze zag er best stoer uit met die indrukwekkende bril op haar hoofdje. De jongste gaf aan niet te willen, die vond het te spannend.
Grote zus zat daar echter met een big smile op de stoel, op een gegeven moment probeerde ze toch wat dingen te pakken. Achteraf was ze heel enthousiast: “ik was in de ruimte mama!” Toen mocht ik het proberen, ik vond het heel bijzonder om zo om me heen te kunnen kijken. Erg leuk gedaan! Eigenlijk wilde mijn jongste dochter nu ook wel, maar met het opstijgen van de space shuttle begint je stoel te trillen en dat was te spannend. Snel deed ze de bril weer af. Ach, ik vind haar dapper, ze heeft het toch geprobeerd en kan erover meepraten.
Grote zus hoorde ondertussen de medewerker nog uit over de camera’s en hoe het allemaal werkt :mrgreen: Deze VR-experience duurt vier minuten en de films zullen een paar keer per jaar wisselen. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Omniversum en kosten 3,50 euro als je in bezit bent van een filmticket en vijf euro zonder filmticket.
fly me to the moon

De maanlanding met Fly me to the Moon

Daarna keken we de animatiefilm Fly me to the Moon in de grote koepelzaal. Het verhaal van Apollo 11 en de maanlanding (zoals ze zeggen dat die heeft plaatsgevonden, want gezien de straling schijnt het helemaal nog niet te kunnen) in 1969 wordt verteld op een leuke kindvriendelijke manier. Met de originele dialogen én toevoeging van 3 kleine vliegjes die het graag van wel heel dichtbij mee willen maken. Deze film draait sinds 15 februari en is geschikt voor het hele gezin. Ondanks dat hij niet eng was, kroop mijn 4-jarige toch de gehele voorstelling op mijn schoot. Gek meisje. We hebben echt genoten van deze leerzame, Nederlands gesproken film over dit stukje geschiedenis.

Wat is het verhaal?

Het is 1969 en de hele wereld praat over de eerste bemande vlucht naar de maan. Tiener Nat en zijn vrienden IQ en Scooter willen niets liever dan meevliegen op deze historische vlucht. Ze smeden een plan om aan boord te komen van de raket en het lukt ze! Hun families kijken vanaf de aarde in spanning toe. Onderweg brengt een technisch defect de missie ernstig in gevaar. De drie vrienden weten het probleem echter op te lossen en zijn zonder dat mensen het weten de helden van de dag. Na een lastige landing kijkt de wereld mee als Nat samen met Neil Armstrong de eerste stappen op de maan zet. De missie is een groot succes.

Op de website van het Omniversum vindt je meer informatie over de films die er nu draaien.
Na afloop namen we nog wat te drinken met wat lekkers om even na te praten. Ook deden we snel een fotoshoot met de leenkleding van Like Flo die mijn dochters aan hadden, op deze fotogenieke locatie ging het een stuk makkelijker om even wat plaatjes te schieten dan thuis met die regen. Thuis vertelden de meisjes die avond vol trots aan papa wat ze hadden beleefd, missie leuke voorjaarsvakantie geslaagd!
omniversum koffie
Heb jij een leuk uitstapje gemaakt deze vakantie? Of heb je nog plannen (gezien het weer)?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Tanja zegt:

  In het Westfries museum in Hoorn kun je ook een film bekijken met een VR-bril. Geweldig om te zien. Raar om je hoofd te draaien en dan nog steeds in de film te zitten.

  1. Marguerita78 zegt:

   Dat is een leuke tip voor lezers uit die regio, dankjewel voor het delen Tanja!

 2. Wij gaan dit weekend ff lekker weg naar Limburg. Heerlijk! Ik kan mij voorstellen dat je jongste het allemaal een beetje spannend vond.

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh heerlijk vooruitzicht een weekendje weg, geniet er maar lekker van! Kunnen jullie wel gebruiken met al die verhuisstress

 3. Ik ben gisteren met mijn jongste dochter naar Arnhem geweest.

  Het lijkt me geweldig om mee te maken zo’n virtual reality ervaring!

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh lekker de stad in saampjes, dat is ook altijd fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.