Logee Raai de Kraai maakt heel wat mee!

Dag Raai de Kraai,

Wat leuk dat je tussen de middag bij ons kwam eten! Het was erg gezellig en je dook direct in het bakje met verse wormen en slakken, iets wat je volgens C erg graag lust. Je zou een nachtje komen logeren, zei je. Dat mocht van de kleuterjuf!

Het bordje vol regenwormen en slakken was heel snel leeg!
Het bordje vol regenwormen en slakken was heel snel leeg!

A en C aten snel hun brood op, zodat je daarna C haar kamer kon bekijken. Er werd heel druk boven gespeeld, dus ik heb even geholpen om het poppenbed voor je in orde te maken. Kussentje, dekentje, slaapzak… alles lag klaar. Toen moesten we vlug weer naar school, zodat jullie nog iets konden leren.

Raai was blij zijn vriendje Pino weer te zien. Lekker boven spelen tussen de middag.
Raai was blij zijn vriendje Pino weer te zien. Lekker boven spelen tussen de middag.

Ik nam C haar poppenwagen mee om je op te halen. Zo kon je de route naar ons huis goed zien. Je had een flinke koffer bij je en keek goed om je heen vanuit de wagen. Thuis snel limonade en wat lekkers, toen was het speeltijd! We hebben je een sleutelhanger gegeven, voor in je koffertje. En je kletste de oren van ons hoofd, we hebben een filmpje gemaakt. Je vertelde over het ziekenhuis, je oogje, je sjaal… en de dierentuin!

Net uit school, eerst een glas limonade.
Net uit school, eerst een glas limonade.

Daarna gingen jullie met z’n 3en met de strijkkralen, maar jij vond dat nog best lastig met je dikke snavel! C vond het daarom tijd om buiten te spelen. Ze wilde graag leren fietsen zonder zijwieltjes en jij mocht in de mand. De hele middag waren jullie samen bezig en … supergaaaaaaaf! Ze kon het! Ik heb een foto gemaakt dat ze zelf fietst met jou in het mandje. Dat was echt stoer!

Heerlijk met z'n 3tjes aan de strijkkralen, maar Raai vond het lastig met zijn dikke snavel.
Heerlijk met z’n 3tjes aan de strijkkralen, maar Raai vond het lastig met zijn dikke snavel.

Alleen ging het ook een keer mis. Jij viel uit de mand op je hoofdje. C heeft er daarom een pleister op geplakt en een kus op gegeven. Toen deed je liever rustig aan. Dus gingen we een nieuw spelletje uitproberen voor mijn blog: Happie Haai. Daarbij moet je met een hengel visjes vangen, totdat… de haaienbek omhoog springt en dichtklapt. Dat gebeurde bij C die daar erg van schrok. Toen deden jullie niet meer mee, en heeft A in haar eentje veel plezier gehad met dit spel terwijl wij als publiek vanaf de bank toekeken.

Jaaaaaaa ze kan het! Zonder zijwieltjes! De hele middag oefende ze samen met Raai.
Jaaaaaaa ze kan het! Zonder zijwieltjes! De hele middag oefende ze samen met Raai. (Jurk: Lelykids)
Raai krijgt een Dora pleister, hij was uit de fietsmand gevallen...
Raai krijgt een Dora pleister, hij was uit de fietsmand gevallen…

We aten nasi met een eitje en kippenkluifjes. Omdat jij bij ons logeerde, ben ik ijsjes gaan halen bij de Zoete Inval als toetje. Jij deelde met C haar chocoladesmaak. Jummie! Toen was het de hoogste tijd om naar bed te gaan. C poetste je snaveltje grondig, want dat had je zelf niet zo netjes gedaan zei ze. Je kreeg je slaapmuts op en mocht de slaapzak van de pop lenen.

Voorlezen uit Ties en Trijntje, Raai de Kraai vond het erg leuk!
Voorlezen uit Ties en Trijntje, Raai de Kraai vond het erg leuk!

Tijd voor een verhaaltje van Ties en Trijntje en een liedje. Weltrusten Raai de Kraai! Doe iedereen in groep1 morgen de groetjes van ons,

Mama, papa, zus A en natuurlijk een kus van C

Raai ligt lekker te slapen in het poppenbed.
Raai ligt lekker te slapen in het poppenbed.

Een iets andere blogvorm dan gebruikelijk. Ik had huiswerk zoals jullie lezen, een logeetje en er moest een verhaal in zijn schrift komen. En dat kon ik natuurlijk net zo goed ook voor de blog gebruiken. Mijn dochter is de eerste die Raai mee krijgt voor een logeerpartijtje, dus hopelijk een leuk stukje inspiratie voor zijn volgende logeeradres.

Werkt jullie kleuterklas ook met Raai de Kraai?

Enneh… hoe trots is deze mama: mijn jongste kan een jaar eerder dan haar zus zonder zijwieltjes! Nu nog even op de weg oefenen, dat is toch even anders dan in de tuin 😎 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Hier geen logeeknuffels van school. Jammer want ik zie het wel vaker en vind het zo ontzettend leuk!

    1. Marguerita78 zegt:

      Ja ik vind het ook altijd erg leuk. De oudste heeft deze knuffel nooit meegekregen, maar in de klas van de jongste werken ze nu met het thema ‘familie’ waar logeren natuurlijk goed bij past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.