Bommetje als aftrap schoenmaatjes actie

Ik ontving zojuist een persbericht over de aftrap van de Schoenmaatjes actie van stichting Edukans. Basisschool De Kamperfoelieschool uit Huizen zorgde voor een spectaculaire start van deze actie. Onder gejuich van het aanwezige publiek en onder toeziend oog van Edukans-ambassadeur Ron Boszhard, maakten de kinderen met een waterdichte schoenendoos in de hand, een spectaculair ‘Bommetje’ in de haven van Huizen.

Met de actie vroegen de kinderen aandacht voor Edukans, de organisatie die zich inzet voor kinderen in landen waar onderwijs niet vanzelfsprekend is. Basisschool kinderen worden de komende tijd opgeroepen om een lege schoenendoos te vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed.

Fotograaf: Wendy van Bree
Fotograaf: Wendy van Bree

Door mee te doen met Edukans Schoenmaatjes leren kinderen dat geven om en áán een ander belangrijk is. Hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden krijgen een onvergetelijk cadeau. Dit jaar worden de gevulde schoenendozen verstuurd naar kinderen in Moldavië, Albanië, Irak en Ghana. Sinds de start van de actie 22 jaar geleden, hebben al 2,5 miljoen kinderen in Nederland een schoenendoos voor Edukans gevuld.

De Schoenmaatjes actie start op 1 september en loopt tot de kerstvakantie. Ik ben erg benieuwd of onze school hier ook aan meedoet, heb wel mijn nichtjes ooit eens zo’n doosje zien vullen.

www.edukans.nl/schoenmaatjes #schoenmaatjes

Fotograaf: Wendy van Bree
Fotograaf: Wendy van Bree
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.