Argl: zonnesteek!

Altijd wat te klagen over het weer, typisch voor Nederlanders he? Nu was het gisteren erg warm en schijnt het vandaag nog veel warmer te worden. Eigenlijk moet je je dan niet zo druk maken. Maar op woensdag ben ik altijd wél heel druk. En aan het eind van de dag had ik een zonnesteek…

De dag begon aardig, hoewel ik de dochters flink moest aansporen om op tijd aangekleed te zijn en hun brood op te eten. Veertig minuten voor 1 of 2 boterhammetjes blijkt toch erg kort… En nee, er stond geen tv aan want de batterijen van de afstandsbediening waren leeg.

Ratrace

Afijn, ik liet uiteindelijk 2 opgewekte kinders op school achter die er zin in hadden. Even kletsen met andere moeders. Snel door naar de supermarkt om boodschappen te doen. Ook daar even kletsen met bekenden. Vlug naar huis om de boodschappen op te ruimen en door naar de sportschool.

Op mijn eerste kinderloze woensdag, had ik namelijk bedacht dat het fijn zou zijn (en voor afleiding zou zorgen) om te gaan fitnessen. Ik was amper begonnen, de buitentemperatuur was nog redelijk, en het zweet gutste al van me af. Toch voelde het thuis, toen ik even een appeltje at, alsof ik goed bezig was geweest. Snel even douchen. Aanrecht schoonruimen en de vaatwasser aan. Wasmachine aan. En hup, door naar school om de kinderen te halen.

Omdat ik sportief was geweest die ochtend, dacht ik dat het leuk zou zijn om de kinderen lopend te halen. Ik was even vergeten dat het kleuterschap best heel vermoeiend is met al die nieuwe indrukken. En dat dit destijds bij de oudste ook geen succes was.  Maar goed, weer een les geleerd voor mama. De oudste was nog wat vergeten, dus voor we goed en wel weer naar huis konden waren we een half uur verder.

Middagprogramma

Ik had lekkere broodjes gehaald en dat werd gewaardeerd. Hoewel ik natuurlijk de lievelingsworst van de jongste was vergeten. Foei mama. Het lunchen was gezellig, maar traaaaaaaaaaaaaaaaag. Er zit echt geen tempo in met eten. En ik had nog zoveel te doen! De oudste zong een nieuw liedje dat ze op school had geleerd. De jongste wilde niets vertellen want alles op school was stom. En wat er dan precies stom was ging ze echt niet zeggen!

Nog eventjes samen spelen terwijl ik mijn mail checkte en toen ging alweer de bel. De buurvrouw kwam de jongste halen, zodat die zich niet in het bloedhete zwembad hoefde te vervelen straks met zwemles. Dat was erg fijn. Ook even een 1-op-1 momentje met de oudste, waarin zij haar verhalen kwijt kon. Nog even snel een wasje aan mijn nieuwe droogrek buiten gehangen en een nieuwe aangezet.

Zwemles

Toen snel door naar de zwemles. Maar jemig de pemig zeg! Wat een drukte! Vanwege de warmte was het recreatiebad natuurlijk goed bezocht. We konden met moeite een parkeerplek voor de auto vinden. En er stond een giga rij. Net als de andere moeders besloot ik daarom eerst mijn kind om te kleden en later pas de zwemkaart in te leveren bij de balie. Anders zouden ze niet op tijd zijn voor de les. Het was leuk om te zien dat de kleine muppet er weer zo’n plezier in had, al ging niet alles even soepeltjes.

Na de les de hete auto weer in, zodat we thuis een ijsje konden nemen. Kleine zus spotte ons al snel en wilde ook wel een ijsje. Daarna gingen ze naar de buurvrouw, want daar in de tuin spelen is natuurlijk interessanter dan thuis.

Was

Ik hoorde intussen de wasmachine weer piepen. Tijd om de volgende was op te hangen en hopen dat er al wat droog was. Op zolder ruikt de was de laatste tijd erg muffig omdat er maar een klein raampje is. Bovendien is het niet zo fijn om met die hitte de droger aan te zetten. Buiten drogen spaart ook energiekosten en het milieu. Daarom heb ik pas bij de Blokker een groot droogrek aangeschaft, die in het krantje stond in de aanbieding. Ik ben er helemaal blij mee! Ook omdat ik nog extra korting kreeg, want hij bleek verkeerd geprijsd in de winkel. Scheelde weer 5 euro.

In de volle zon

Maar goed een extra wasrek naast mijn mooie nieuwe exemplaar dat al vol hing bleek noodzakelijk, dus die naar beneden gesjouwd. En in de volle zon aan de slag. Droge dingen er af, natte was aan de lijn. Met veel kleine items ben je daar best wel even zoet mee. Het zweet gutste alle kanten op. Af en toe nam ik een klein slokje water, maar niet heel vaak want ik wilde deze klus even klaren en daarna aan het eten beginnen. Zoveel werk is een was ophangen tenslotte ook weer niet. Fout dus. Ik had óf een petje op moeten zetten óf de wasrekken naar de schaduw moeten verplaatsen. Ik werd helemaal flauw en zweette me een ongeluk.

De drukte ging daarna nog even verder met eten maken, eten, ijs halen bij de ijssalon om thuis op te smikkelen als toetje, kinderen in bad en naar bed… Je kent het riedeltje wel. Ik had al wat hoofdpijn gekregen en die werd steeds erger. Daarbij werd ik erg misselijk. En ook dat werd steeds erger. In plaats van een blogje schrijven besloot ik voor de tv te kruipen, want van de iPad werd ik nog misselijker. Paracetamol erin. Emmertje erbij. En heel vroeg naar bed, want het ging niet beter. Deze ochtend nog steeds flinke hoofdpijn, maar gelukkig niet meer misselijk.

Een zonnesteek dus. Veel van deze symptomen waren herkenbaar…

Ik doe vandaag rustig aan en hoop dat de klachten snel weer over gaan. En ik ga straks chips kopen! Zie namelijk dat je zoute dingen moet eten als je zoveel zweet en dat hebben we momenteel niet in huis.

Geniet allemaal van het zonnetje vandaag, maar niet te lang en zorg dat je genoeg drinkt!

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat vervelend zeg! doe inderdaad maar even rustig aan!

 2. marjon zegt:

  Pff, ook wel een drukke dag! Als het echt te warm is sla ik gewoon wat dingen over… dan komt de was maar een dagje later.
  Hopelijk ben je weer opgeknapt!

 3. Minke zegt:

  Wat vervelend! Je kunt je zo rot voelen dan. Hopelijk nu geen last meer van.

  1. Marguerita78 zegt:

   Nou ik had helaas gisteravond nog best last van hoofdpijn, bloggen lukte weer niet, ik ben vroeg naar bed gegaan. Hopelijk kan ik het berichtje later vandaag netjes krijgen en online zetten 🙂

 4. Nathalie zegt:

  Vervelend! Ik heb het ook eens gehad een paar jaar geleden.

 5. Cindy -levenalmama.nl zegt:

  Aiii wat vervelend. Sterkte!

 6. Marijke zegt:

  Sterkte! En idd goed blijven drinken!

 7. Fleur zegt:

  Wat naar! Beterschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.