Mamachallenge 4: naar de ijssalon

De vierde blog in het kader van de Mamachallenge gaat wederom over een leuke activiteit in de buitenlucht. Misschien een beetje saai, maar niet minder leuk! Op vakantie ga je makkelijker uit eten en even iets halen, maar wij bleven deze zomer thuis. Toch maakten we een paar fijne korte tripjes naar de ijssalon. Omdat het kan! En omdat ze zo ontzettend veel overheerlijke smaken ijs hebben!

Heel charmant... maar het ijs was heerlijk :-)
Heel charmant… maar het ijs was heerlijk 🙂

De Bodegravers onder ons weten direct waar ik dan met de kinderen ben geweest: bij de Zoete Inval. Voor een euro per bolletje krijg je het ijs in een bakje of op een hoorntje. Ze maken hier al het ijs zelf en ze hebben erg veel keus in smaken. Koffie-giraffe is mijn persoonlijke favoriet. Die mogen de dochters niet van mij, dus zij proberen graag verschillende smaken uit zoals koekjesdeeg, kersen, snickers, witte chocolade, mango… en alles is even lekker.

Heerlijk in het avondzonnetje genieten.
Heerlijk in het avondzonnetje genieten. Jurk: Mees Schoenen: Teva’s Zonnebril: Zeeman Tas: Duifhuizen

Toen ik moest werken en ze bij een vriendin waren, zijn ze er ook geweest. Deze ijssalon is toch een beetje dé place to be als het lekker weer is. Bovendien is het een leuke stimulans om netjes het bord leeg te eten. Als toetje gaan we dan een ijsje eten op het terras van de Zoete Inval 😎 .

Mocht je op vakantie gaan naar het nieuw te openen Landalpark in Reeuwijk, zet deze ijssalon dan op je to do list!

Het terras is bij de dorpskerk, waar veel te zien is terwijl je lekker zit.
Het terras is bij de dorpskerk, waar veel te zien is terwijl je lekker zit.

Ik zal binnenkort eens een blogje plaatsen over de huishoudelijke klusjes die de dames doen. Is weer even iets anders dan ‘een activiteit in de buitenlucht’. Overigens hebben ze ook ‘iets voor een ander’ gedaan. We hebben pannen gedoneerd aan Piece of Happiness, een lokale stichting die ervoor zorgt dat asielstatushouders een ingericht huisje krijgen zodat ze de lening van de overheid hiervoor niet hoeven te gebruiken. De meisjes hielpen met het sjouwen van de zware dozen. Ik heb er ook wat levensmiddelen bijgedaan uit de Ouders van Nu doos en de Happy Box die wij zelf toch niet gebruiken.

zoete inval ijs
Je kunt kiezen uit ijs in een bakje of op een hoorntje.

Meer Mamachallenge? Kijk bij de linkparty (knop bovenaan) waar je ook de Pokémonjacht van Fleur kunt vinden. Cindy ging met haar kinderen aan de slag in het huishouden en Merel leert haar kinderen dat het belangrijk is om anderen te helpen.

Wat is jouw favoriete smaak ijs?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Heerlijk! Ik ga meestal voor witte chocolade en kokos, dat zijn toch wel mijn favorieten!

 2. Nathalie zegt:

  Ik ga meestal voor de combi: cookiecaramel en koffie of citroen & meloen

 3. Marieke zegt:

  Oeh, dol op ijs. Misschien moet ik vanuit mijn werk maar ’s een keer binnendoor naar Bodegraven ipv dat ik gelijk de A12 opschiet langs Bodegraven 😉
  Mijn favoriete ijs is de combi van stracciatella-ijs met After Eight/munt-ijs. En dan het liefst After-Eight met stukjes chocolade er in. Maar dat is niet altijd. Karamel en cookie vind ik ook lekker. Of witte chocolade. Ik kies eigenlijk nooit voor een vruchtensmaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.