Tag: #shoppenvoorkids + NoNo shopping

Ik ben getikt… Yvonne van Kidzblogger weet hoe gek ik ben van kinderkleertjes en tikte mij met de ‘#shoppenvoorkids tag’. Deze is bedacht door Shopaholiek een blog die ik al heel lang volg over kinderkleding én ik volg ook Shopaholiek Mama over kleding voor mijzelf. De vijftien vragen in deze tag hebben te maken hebben met kledingmerken, do’s and don’ts, shops en meer. Nou, ik doe mee met het digitale tikkertje hoor! En onderaan voeg ik meteen ook nog mijn laatste shopping toe.

wat is jouw favoriete kledingmerk?

Tja, ik ben niet heel merkvast. Ik hop van merk naar merk, want ik houd vooral van collecties. Per seizoen wisselen de kledingcollecties en welk merk ik leuk vind wisselt mee. Wel vind ik de jeans van Tumble ’n Dry en Name It erg mooi vallen bij mijn dochters. In de babytijd was ik weg van Cakewalk en Noppies. Daarna deed Lief! zijn intrede. Met de hertjescollectie heb ik veel Mim-Pi gekocht. Molo vind ik gaaf. Leggings shop ik voornamelijk bij Zeeman in verband met het slijtgehalte. Sneakers van Nike heb ik ook veel gekocht.  Ik probeer veel merken uit en als ik een collectie leuk vind, de kwaliteit goed is  en als iets mooi valt, shop ik daar het liefst meerdere items of setjes van. Bijvoorbeeld een sistermatch, zodat mijn dochters kunnen twinnen.

Mijn jongste in een jurkje van Lief! met shirt van LoFf en schoenen van Nike toen ze model mocht staan voor poppenmerk Adora. Fotocredits: Adora Dolls
Mijn jongste in een jurkje van Lief! met shirt van LoFf en schoenen van Nike toen ze model mocht staan voor poppenmerk Adora. Fotocredits: Adora Dolls

wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?

Wat ik in elke maat in ieder geval aanschaf zijn: regenlaarzen, sneakers en nette schoenen. En nu de meiden wat groter zijn ook nette laarsjes. Toen ze kleiner waren kreeg ik die niet goed aan, nu gelukkig wel en ze staan fantastisch op een legging. Verder bestaat de basisgarderobe uit minimaal 1 joggingbroek, liefst 2 en enkele jeans. Twee jassen (voor als er 1 in de was moet), ochtendjas, bodywarmer en regenjas. Tot nu toe kocht ik ook (in de zomer in tijdens de sale) een sneeuwpak en snowboots, maar aangezien we die de laatste jaren niet hebben gebruikt laat ik dat achterwege. Daarvoor in de plaats als musthave is wat mij betreft het UV shirt gekomen, om te beschermen tegen de zon. Daarnaast is een goed gevulde kast met verschillende kledingstijlen wat mij betreft een must, zodat ze kunnen variëren en combineren. Longsleeves, truien, t-shirts, korte broeken, leggings, jurkjes, rokjes, een blouse… Ok, zei iemand kinderkleertjesaddict?

Twinning in vestjes van Name It met zebraprint.
Twinning in vestjes van Name It met zebraprint.

wat vind jij een  no-go qua kleding?

Ik probeer erg veel stijlen uit, maar ik vind polo’s verschrikkelijk. Dat geef ik mijn dochters echt NIET aan. Hoewel ze wel een polojurkje van de Prénatal hebben gehad waarin ze konden twinnen toen de jongste net geboren was. Ik ben voorzichtig met lak en leer, een jeans met leren kniestukken kan wel en bij een rokje afhankelijk van het model.  Verder houd ik niet zo van de klassieke, ‘preppy’ stijl. Houtje touwtje komt er ook niet in.

Mijn oudste in het sneeuwpakje dat ik zelf nog gedragen heb. Ze combineert het met een Cakewalk sjaal.
Mijn oudste in het sneeuwpakje dat ik zelf nog gedragen heb. Ze combineert het met een Cakewalk sjaal.

heb je wel eens een miskoop gehad? zo ja.. wat?

Ja! Ik heb wat items gehad van het merk Bakkaboe, maar dat viel niet mooi en niet goed op maat. Dat koop ik dus niet meer. Ik shop bovendien vrijwel altijd in de sale en een maat vooruit zodat ik die ‘op voorraad’ heb in geval van een groeispurt. Nu we niet echt heel zomers weer hebben, liggen de leuke hemdjes onaangeraakt in de kast. En hier en daar heb ik weleens iets leuks gekocht dat ik niet wist te combineren, of dat mijn dochters niet aan wilden. Gelukkig hebben ze beiden een iets andere smaak, dus wat de oudste niet wilde vindt de jongste soms juist wel weer leuk. Maar er hangt nu nog steeds een vrijwel niet gedragen jumpsuit in de kast… heel mooi, maar niet zo praktisch en het was er vaak te koud voor. Ik hoop dat mijn jongste hem deze zomer toch nog kan dragen. Geen jumpsuits meer dus. En verder kocht ik tweedehands wat items die kapot bleken of onmatchbaar… maar goed, voor een prikkie gekocht dus dat geeft niet. En een echte miskoop was de winterjas van Carbone die veel te dik en te kort was, mijn dochters vielen bijna om als ze hem aanhadden en wilden deze PERSE NIET dragen.

Miskoop: deze te dikke en te korte jas van Carbone. Door het gewicht van de muts vielen de meiden bijna om als ze hem droegen en hij zat niet lekker, dus wilden ze hem niet aan.
Miskoop: deze te dikke en te korte jas van Carbone. Door het gewicht van de muts vielen de meiden bijna om als ze hem droegen en hij zat niet lekker, dus wilden ze hem niet aan.

welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?

Joggingbroek, regenlaarsjes en bodywarmers.

hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?

Dat wisselt sterk. Meestal sla ik flink in als de kinderbijslag is gestort en als ik signaleer dat schoenen te klein worden, leggings te kort of met gat en groeispurt of seizoen gerelateerde zaken dan koop ik tussendoor ook wat bij. Als ik een goede aanbieding tegenkom shop ik ook! Denk dat ik uitkom rond de 400 euro per kwartaal. Gelukkig krijgen we sinds ik blog veel gesponsord <3

Eerst even buiten spelen en ontdekken, voordat we naar binnen gaan.
Peuter in haar lievelingsjurk van Mees.

wat vind jij ervan dat de sale steeds vroeger begint?

Super! Ik ben gek op goede aanbiedingen, maar ik moet zeggen dat ik kortingen onder de 50% geen sale vind. Ik speur het hele jaar door naar bij voorkeur hogere kortingen dan dat. Wat het wel lastig maakt, want de kortingen verschillen nogal per (web)shop en de juiste speurtocht levert je zo enkele tientjes extra shopbudget op.

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor kinderkleding?

Voorheen uit magazines, nieuwsbrieven en blogs. Nu ik zelf blog haal ik de inspiratie van alle collecties die ik te zien krijg op beurzen als Kleine Fabriek, via persberichten en bij andere blogs.

shop jij veel online?

Yes! Alleen in budgetwinkels loop ik nog weleens zo binnen. Voor merken shop ik bij voorkeur online waar ik mijn budget beter in de gaten kan houden én ik een voordeeltje kan scoren door sale of een kortingscode. Bovendien vind ik hier de meer bijzondere merken, waardoor mijn dochters niet snel in dezelfde kleding lopen als andere kinderen in hun klas.

(Maar goed, soms een FAIL want ik ontdekte pas dat de fysiek geshopte C&A zomerjas wel heel klein was… bleek dat een maatje 92, op het kinderdagverblijf verwisselt met de 110 van mijn dochter. Gelukkig snel weer terug gewisseld.)

heen en weer wiebelen
Joggingpak is een musthave voor vakanties, ziekte of luie dagen.

wat doe jij met kleding die te klein is?

Ik laat mijn schoonzusje wat uitzoeken voor haar dochter, maar ze heeft een andere smaak dan ik en pikt er meestal slechts enkele items uit. Merkitems probeer ik te verkopen. Ik zet het een en ander op ruilsites in de hoop het kwijt te raken en bij oproepjes voor goede doelen ga ik er ook even met de bezem doorheen om te zien of ik iets kan doneren. De verkoopklus kost alleen danig veel tijd, dus er staan wel wat dozen vol kleding op zolder. Vooral van merkjes kan ik erg moeilijk afstand doen…

Via SoMama won ik stoere paarse regenlaarzen van Bergstein.
Dochter A showt gewonnen Bergstein in haar zelfgeshopte Tumble ’n Dry outfit. Dochter C in een gewonnen Bobbi Ravioli, heerlijke jurkjes!

omschrijf de kledingstijl van je kids?

Sinds dochter A van 5 op school zit, wordt ze steeds alerter op wat ze aanheeft. Rokjes en jurkjes draagt ze eigenlijk het liefst naar school. Heel af en toe kan ik haar nog in een broek krijgen. Joggingbroeken draagt ze wel graag (maar uiteraard niet naar school). Haar smaak verschilt per dag, maar ze weet inmiddels heel goed leuke setjes te maken met de items in haar kast. Het liefst doet ze dit met mij samen, al kan ze het goed zelf. Ze houdt van dingen met een meisjesachtige uitstraling, roze en items met dieren of tekstprints.

Dochter C van bijna 4 is nog niet zo fanatiek met het ontdekken van haar eigen kledingstijl. Wel heeft ze een lievelingsjurk: blauw met witte stippen van Mees. Zij draagt vaker een broek en ook haar smaak verschilt per dag. We kiezen meestal samen iets uit of ze wijst een item aan dat ze graag wil dragen. Zoals jullie pas konden lezen, mocht ze van mij haar eigen verjaardagsoutfit kiezen in een webshop. Ook hier is ze erg mee in haar nopjes: een rokje en shirt van Kidz Art.

Voor een review van NoNo die binnenkort op de planning staat, ben ik met beide dames (én papa) door de volledige collectie heen gegaan en heb ik notities gemaakt van hun favoriete items zodat ik later zelf setjes kon maken met deze items. Was erg leuk. A koos veel roze, C koos veel blauw.

Over het algemeen kopen we veel mainstream merken met hier en daar wat bijzondere items. De dames zien er meestal een stuk hipper uit dan ikzelf.

koopt jouw man ook kinderkleding?  En zo ja.. doet hij dat goed?

Nee. Ik koop zelf al genoeg, haha. Hij vindt het wel erg leuk als ik hem er af en toe bij betrek. Dat doe ik niet vaak (dan zou hij het ook niet leuk meer vinden), maar als ik online shop en twijfel tussen items of als ik iets mag uitkiezen dan leg ik hem wat dingen voor en mag hij zijn mening geven. Bijvoorbeeld de al eerder genoemde review die we voor NoNo mogen gaan doen, waarbij ik uit deze afgebakende collectie iets mag kiezen. Hij kiest dan minder items uit als favoriet dan mijn dochters en ik, maar ik heb wel rekening gehouden met zijn smaak. Een item uit da husbands lijstje dat overeen kwam met de lijst van dochter C, maakte het voor mij een stuk makkelijker kiezen.

Dochter C en papa vonden elkaar in hun keuze voor deze jurk uit de nieuwe NoNo collectie.
Dochter C en papa vonden elkaar in hun keuze voor deze jurk uit de nieuwe NoNo collectie.

Wat hij wel leuk vind om te doen – zo af en toe in het weekend, niet te vaak – is een setje uitzoeken in de kledingkasten van mijn dochters bij het aankleden. Keus genoeg, kuch…

hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor je zoon/dochter?

Meestal weet ik ze in de sale op de kop te tikken – van merken – voor een bedrag tussen de 15 en 25 euro.

koop je zelf wel eens tweedehands?

Ja, af en toe als ik iets interessants tegenkom via bijvoorbeeld de lokale verkooppagina. Zo is er een adresje waar ik al een paar keer ben geweest om kleding uit te zoeken á 50 cent per stuk. Daar kun je niet voor tobben! Er liggen diverse dingen onaangeroerd in de kast maar voor die prijs geeft dat niet. En als de meiden oude kleding nodig hebben die vies mag worden, kan dat hierdoor ook.

wat is jouw beste koop ooit?

Een Molo sneeuwpakje maat 86 dat in ieder geval tot maat 104 nog paste! In een zomer gekocht, afgeprijsd naar 70 euro. Nog altijd veel geld, maar hij was het waard. Ik heb hem nog steeds, moet ik binnenkort maar eens te koop zetten. Weinig gedragen, maar een ideaal ding en heerlijk warm. In de sneeuwwinter van 2012/2013 kwam hij goed van pas.

Beste aankoop ooit: Molo sneeuwpak.
Beste aankoop ooit: Molo sneeuwpak.

NoNo Shopping

Hoort niet bij deze tag, maar ik deel meteen mijn laatste shopping met jullie. Omdat ik merkambassadeur mag zijn van NoNo en wij alleen een zomerjas van dit merk hebben, ging ik met de laatste kinderbijslag even los bij webwinkel HappyBee waar ik nog niet eerder had geshopt. Het was hier sale en ze hadden een uitgebreide keus in NoNo. Wat vinden jullie van mijn shopsels? Deze komen uit de 2016 zomercollectie.

Ik tik niemand,maar wil jij deze tag overnemen? Dat kan! Vermeld dan wel even de originele bron, Shopaholiek.  Vind je dit een leuke tag?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nicole zegt:

  Geinig om te zien hoe verschillend smaken kunnen zijn. Houtje touwtje vind ik erg leuk en zo ook polo’s (vooral bij jongens)

 2. Yvonne zegt:

  Leuke antwoorden! Polo’s hadden we vroeger vaak.. Ik vind ze nu ook niet zo geweldig meer. Dylan heeft er twee gekregen van mijn schoonouders. Die staan hem wel heel erg goed…

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja soms moet je dingen aan zien inderdaad, dat heb ik ook met veel dingen dat het dan toch ineens heel erg leuk blijkt te staan.

 3. MetMirjam zegt:

  Dat rokje en shirtje erboven van Nono is leuk zeg! Ik ben ook gek op korting en als het even kan inderdaad het liefst met minimaal 50% korting 😉

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks!

 4. Van polo’s voor kleine kinderen ben ik ook geen fan inderdaad. Ik kocht altijd veel bij de H&M.

  1. Marguerita78 zegt:

   Daar kun je ook leuk slagen inderdaad!

 5. Nathalie zegt:

  Wat een leuke kledingstukken heb je geshopt. En leuk dat je dat wintepakje van vroeger heb bewaard <3

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, als ik je mag taggen laat het me weten 😉 ga ik nog aan de slag met jouw liebster tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.