Jaaaa nieuwe schooltassen geshopt!

Ok, ik weet het, dit schooljaar duurt nog een paar weken. We zijn dus een beetje vroeg. De juffencadeaus zijn nog niet eens compleet. En toch zijn we al een beetje voorbereid op het nieuwe schooljaar dat komen gaat. Het jaar dat mijn 5-jarige naar groep 3 mag en dat de dan 4-jarige voor het eerst echt naar de kleuterschool zal gaan. Ze mochten namelijk zelf hun nieuwe schooltas uitzoeken!

Een grote doos met onze nieuwe tassen.
Een grote doos met onze nieuwe tassen.

We kregen een leuk mailtje van Duifhuizen tassen & koffers dat we in deze webshop een mooie  schooltas mochten uitzoeken. Superleuk! En ideaal, want niet alleen mijn dochters kregen een nieuwe tas, zelf zag ik ook een leuke handtas die nu aan de kapstok prijkt. Overigens hebben ze voor de vakantie (of voor papa’s) ook handige reistassen in het assortiment, dus als je nog wat nodig hebt ben je online in één keer klaar. Wel zo makkelijk. Toen de doos bezorgd werd, mochten ze aan papa showen welke tas ze haden uitgekozen en even testen of hij lekker zit.

Wat ik zelf heel vrolijk vond, was het aan mij gerichte ansichtkaartje met de onliner:

Het leven is een feest, strooi met confetti

Peuters choice

De keuze is reuze bij Duifhuizen, dat is dan ook de reden dat ik mijn dochters hun eigen tas liet uitkiezen. In de categorie  ‘schooltassen’, klikte ik als door op ‘kindertassen’ om het aantal wat in te perken. Ik had wel een bepaald idee wat mijn dochters leuk zouden vinden, maar jullie weten het vast zelf uit ervaring: kiest mama de verkeerde tas, dan heb je een boos kind dat de tas echt niet mee wil naar school en liever nog een jaar de oude tas gebruikt. Nu zijn mijn kinderen nog jong en beinvloedbaar, maar ze zullen net een buit hebben…

Afijn, ik kwam er zelf toch niet helemaal uit en riep om de beurt de meiden erbij. Eerst de peuter. Haar lievelingsdier is de olifant, en laat er nu net een olifantenrugzak in de collectie van Okiedog zitten. Al half verwacht, maar deze tas koos ze uit na er eenpaar bekeken te hebben. Een BPA-vrije rugzak uit de Wildpack-lijn van dit merk, gericht op jonge kinderen. De olifant heeft een mooie paarse bloem in zijn slurf en knuffelig zachte oren. Aan de binnenkant zit een netje voor de beker en het tussendoortje en een naamlabel. Erg handig, want afgelopen week ontdekten we dat ze ineens een jas maat 98 mee naar huis had in plaats van 110. Zelfde jas, geen naam ingeschreven… Terwijl ik daar met de kleuter zo op had gelet.

Duifhuizen verkoopt van dit merk ook lieve vakantiekoffers en reistrolleys. In de rugzaklijn zijn ook een pandabeer, konijntjes en hond verkrijgbaar. Hoog schattigheidsgehalte deze rugzakken en ze kosten 24,95 euro.

Kleuters choice

Ging de peuter voor schattig, de kleuter wordt een echt schoolmeisje.  Stoer, maar mooi is dan het devies. Zelf had ik mijn oog laten vallen op de tassen van Zebra Trends, waar we op de Kleine Fabriek in de stand leuke modellen in het echt hadden bekeken en gevoeld. Op de foto’s in de webshop zoomde ik nog even in, zodat ze het glittereffect goed kon zien.  Uiteraard heeft ze andere tassen bekeken van verschillende merken, maar dat glimmertje deed het hem. Ik verwachte eigenlijk dat ze voor roze zou gaan, maar die met zeeblauw had duidelijk haar voorkeur.

Deze rugtas heeft een voorvak met rits en een groot vak waarin ook een netje zit. Er is ruimte voor 2 bekers. Zowiezo is deze tas erg ruim qua inhoud. Straks hangt er geen gymtas meer voor haar aan de kleuterkapstok en moeten haar gymspullen in deze tas passen, naast het tussendoortje, de beker en de brooddoos. En wat ze verder nog meekrijgt van school of BSO. Lekker girly en lief, maar toch ook stoer en fashionable deze rugzak. Mama wordt heel blij van deze keus! Wel is ZEBRA Trends een merk uit het hogere segment, dat merk je aan de afwerking en kwaliteit van de tas en aan de prijs: 49,95 euro. Dan heb je wel echt een gave tas!

Mama’s choice

Ook voor mijzelf vond ik een leuke handtas. Een schattig klein zachtroze exemplaar van Enrico Benetti. Met vakken, een zijvak en kleine voorvakjes met rits. Precies groot genoeg voor de autopapieren, een zonnebril, de portemonnee, zakdoekjes en sleutels. Handig, want dan hoef ik niet meer altijd mijn grote, zwaar versleten handtas mee te zeulen. Deze tas is leuk, vrolijk en lekker licht!

Voelt als verwennerij om met mijn nieuwe tas op stap te gaan. Nu nog mijn grote handtas vervangen, want die is op, maar dat komt wel. Eerst even genieten van dit kleine exemplaar nu de luiertassen de deur uit zijn en ik (bijna) twee schoolmeisjes heb!

DSC_0004

Over de webshop

Duifhuizen tassen & koffers is één van Nederlands grootste aanbieders van tassen, koffers en accessoires en bestaat sinds 1953. De winkelketen is verspreid over heel Nederland en ik mocht dus de uitgebreide Nederlandse en Belgische webshop uitproberen. Naast EB, Zebra Trends en Okiedog, vind je er bekende merken als Eastpak, Herschel, Urban Junk en Vingino.  Wist je dat ze op elke tas een jaar garantie geven? Ze hebben ook een facebookpagina met tasseninspiratie.

Ben jij je al aan het oriënteren op nieuwe schooltassen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nee, voor mij moet eerst de vakantie voorbij zijn. Maar ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om een mooie tas uit te zoeken!

  2. Nathalie zegt:

    Wat een leuke tassen! Kende de winkel nog niet, superleuk!

  3. Batboy zegt:

    Wat een leuke tassen! Ik heb laatst ook een tas voor mijzelf geshopt, want de luiertas neem ik niet zo vaak meer mee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.