Voorbereiding spreekbeurt, looms, sporten…

Op zondag vind ik het toch wel leuk om zo af en toe een keek op mijn week te geven. Deze week merk ik echt dat mijn dochters weer een stukje zijn opgegroeid. Ze blijven me verrassen en verbazen en vooral vandaag heb ik erg van ze genoten. De jongste verzint ineens zelf knutselprojecten, de oudste deed haar allereerste aankoop van haar eigen zakgeld. En er was minder gemor met het avondeten, kan een groeispurt zijn maar ik hoop natuurlijk op ‘gewoon’ grote meiden. Verder een update over wat er als blogger deze week voor mij bij de post zat.

konijnenknutsel
Met het briefje dat ze zelf geschreven heeft “guboren op 15 apriw”
Deze week waren we vooral erg druk met school en dat is interessant om te delen. Zo was er donderdagavond een tentoonstelling van de projectweek en alle klassen hadden iets gemaakt. De kinderen gaven rondleidingen en mijn dochter wilde dat natuurlijk ook dolgraag doen. Gelukkig was ik tegen zessen bij de BSO en hebben we redelijk vlot gegeten, zo konden we rond kwart voor 7 naar school vertrekken terwijl papa kleine zus naar bed bracht. Kleuterlief mocht opblijven, zodat we alle klassen langs konden gaan. Er waren echt mooie dingen gemaakt! De kleuters hadden dieren gemaakt en mijn meisje liet het kaartje zien dat ze maakte bij het ‘kippenhok’ waarop ze geschreven had “guboren op 15 apriw”. Thank god voor de rondleiding want ik zag pas wat er stond na haar uitleg ;-).

De leidsters van BSO Quadrant bedachten deze papegaaienknutsel voor de spreekbeurt. Erg leuk!
De leidsters van BSO Quadrant bedachten deze papegaaienknutsel voor de spreekbeurt. Erg leuk!

Spreekbeurt

We zijn gedurende deze week bezig geweest met de spreekbeurt van mijn kleuter. Vorig jaar in groep 1 gaf ze haar allereerste spreekbeurt en die ging over giraffen, haar lievelingsdier (lees hier de blog). Toen was het optioneel, maar voor groep 2 is het verplicht om kort voor de klas iets te vertellen over een dier en eventueel iets te laten zien en vragen te beantwoorden. Voor groepen praten is vaak spannend, dus goed om er spelenderwijs al mee bezig te zijn. Ze was heel stellig toen ik haar vroeg over welk dier ze haar spreekbeurt wilde doen: papegaaien! Ok. Een dier waar we nog niets vanaf wisten. Een miniscuul knuffeltje was haar inspiratie voor deze keuze.

img_4288
Van een collega kreeg ik een voorraad ‘moestuintjes’ voor mijn dochters. Dankjewel!
Op facebook vroeg ik jullie om tips, hartelijk dank voor alle adviezen! De spreekbeurt zelf hebben we nog niet geoefend, maar ook kleine zus kan al heel wat leuke weetjes over papegaaien oplepelen. Via de site van Avifauna heb ik een spreekbeurt infoblad gedownload over de blauwgele Ara. Die verwees ook naar een Klokhuis-aflevering over deze dieren, die we gekeken hebben. We keken op youtube een prachtige documentaire over papegaaien in Australië, in het Engels, maar de beelden zeiden ook veel. Én we liepen vandaag de dierenwinkel even binnen, waar naast de ingang een papegaai stond. Er werd wat uitleg gegeven en het allermooiste is nog wel dat we enkele spulletjes mochten lenen voor de spreekbeurt! Super! Bovendien was de BSO zo lief om er ook in mee te gaan, daar knutselde mijn dochter samen met de leidster een heel mooie papegaai die ze mee kan nemen volgende week. Ze hebben ook wat vragen gesteld om te kijken of ze al iets kon vertellen. Het doorlezen van de spreekbeurt en de filmpjes waren effectief , zo bleek :-).

Voor het eerst zelf iets in de winkel gekocht van haar eigen zakgeld.... Looms!
Voor het eerst zelf iets in de winkel gekocht van haar eigen zakgeld…. Looms!

Looms

Dan de looms. De hype is allang voorbij, maar mijn dochter was er nog te jong voor in de hoogtijdagen. Sinds een vriendinnetje haar looms mee naar de BSO nam en de kunst van het loomen aan mijn dochter heeft geleerd, is ze verslaafd. Ze bleek al een klein zakje te hebben uitgezocht in een restaurant en dat lag nog achterin een kast, wist ik. Dit hebben we tevoorschijn gehaald en ja hoor, mevrouw laat mij even zien hoe je dat doet. Want deze mama wist niets van loomen. Heerlijk vindt ze dit, zowel het loomen zelf als het andere mensen uitleggen hoe je dat moet doen. Tijdens een 3 kwartier durend filmpje over hoe je een papegaai loomt, mocht ik absoluut niet wegzappen! Kleine zus was binnen een minuut in slaap gevallen op de bank… Samen met papa had ze al eerder bekeken hoeveel geld een loomset zou kosten. Sindsdien was ze druk aan het sparen (sinds ze 5 is krijgt ze van ons elke week een euro zakgeld). Vandaag vond papa een set met 88% korting bij Intertoys op de website, die kon ze zelf betalen dus ze gingen op pad. Zo leuk hoe trots ze was op haar allereerste aankoop. De hele dag heeft ze geloomd. Het loomsetje (een klein zakje) dat ik zelf voor 50 cent bij Zeeman vond, heb ik snel naar de cadeaudoos op zolder gebracht.

In hun matching Ninie kleertjes, kleuterlief met een flinke voorraad zelf geloomde sieraden.
In hun matching Ninie kleertjes, kleuterlief met een flinke voorraad zelf geloomde sieraden. Ben zelf erg onder de indruk van haar 4-strengen vlechten die de kapster maakte na een knipbeurt.

Sportief

Verder werd er gesport deze week. Zelf heb ik een nieuw schema gekregen in de sportschool en voel ik mijn schouders nog, haha. De kleuter ging zwemmen en nieuw sinds deze week is dat je voortaan elke les op de tribune mag zitten om te zien hoe je kind vordert. Fijn! De peuter kreeg dansles van haar eigen dansjuf op het kinderdagverblijf. Reuze enthousiast vertelde ze over het rupsje dat een verhaal beleefde in deze dans. Zaterdagochtend dansten beide dames vrolijk op onder andere muziek uit Frozen bij Kidsdans. En we hadden met de mama’s van de kleuterklas een sportieve brainstorm voor de meesters en juffendag. Hierbij krijgt elke klas een thema en wordt de juf verrast.

We kregen voor een prijsvraag die binnenkort online komt een brooddoos en worteltjeszaad van Bugs Bunny.
We kregen voor een prijsvraag die binnenkort online komt een brooddoos en worteltjeszaad van Bugs Bunny.

Post

Ook kregen we nog wat blogpost deze week. Binnenkort komt er een leuke prijsvraag online voor jullie kinderen en mag ik worteltjeszaad en een brooddoos van Bugs Bunny verloten. Daar moeten ze wel iets voor doen en dat lees je binnenkort. Verder zat er een reclameposter van Ella’s Kitchen bij de post. Ik moet hem nog openmaken, maar er zat geen kaartje bij. Geen idee dus van welk pr-bureau dit komt en welk verhaal erbij hoort… En van een collega kreeg ik een flinke voorraad moestuintjes van de AH waar we zelf geen boodschappen doen, dus heel blij mee. Ze zijn inmiddels geplant en nu maar wachten tot ze gaan groeien.

Als blogblunder verscheen dit bericht gisteravond al online, terwijl ik dacht een concept op te slaan. De tekst was maar half af en er stond slechts één fotootje in. Natuurlijk werd ie ook door Bloglovin opgepikt. Mijn excuses aan lezers die doorklikten en niets zagen. Toen ik de fout ontdekte heb ik hem snel weer in een concept veranderd. Het bericht was niet af omdat ik graag de nieuwste Star Wars film wilde kijken…en halverwege op de bank in slaap viel… Herkenbaar?

Mijn meiden gingen trouwens gisteren naar de kapper en daar kreeg mijn oudste twee prachtige ronde 4-strengenvlechten. Heeft iemand toevallig voor mij een linkje naar een tutorial? Vond het erg mooi.

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Aah wat zitten ze daar samen lief op de bank in matchende kleertjes. Af en toe koop ik ook wel eens hetzelfde shirt voor mijn boys.

  1. Marguerita78 zegt:

   Ja schattig om zo af en toe te matchen 🙂

  2. Evelien Bos zegt:

   Wow, al een spreekbeurt in groep 2, wat stoer! De oudste zit hier in groep 4 en die heeft nog nooit een spreekbeurt hoeven te houden. Zo zie je maar wat een verschillen in scholenland!
   Kijk even op YouTube bij Prinsessenhaartjes, misschien vind je het daar terug. Het zit inderdaad erg mooi!

   1. Marguerita78 zegt:

    Dankjewel voor de tip! Ga daar straks even kijken als het spul slaapt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.