Nieuw brilrecept!

Een tijdje terug gingen we weer voor controle naar de orthoptis. Bij ons laatste bezoek was al aangekondigd dat haar ogen weer gedruppeld zouden worden om de sterkte te meten, dus ik nam wijselijk een zonnebril mee voor de kleine mop. Haar oude bril was aardig versleten en niet meer de juiste sterkte. Bovendien is haar hoofdje ook weer groter. Aan alle testjes werkte mijn peuter weer goed mee, en ook al was het druppelen vervelend, ze gaf geen kick.

Al snel waren we een nieuw brilrecept rijker. Op naar de opticien dus om brillen te passen. Uit de aanwezige collectie kozen we vier brillen uit om mee te nemen. De brillen die mijn dochter het leukst stonden. Er konden eventueel extra brillen in haar maat besteld worden, maar ik vond deze vier erg leuk en mijn peuter was ook enthousiast. Thuis konden we op het gemak passen. De kleuter wilde ook graag meedoen 🙂

IMG_0380
  

Na het bezoek aan de orthoptist moesten we trouwens ook naar de tandarts. Daar kwam de zonnebril goed van pas, hoefde mijn meisje niet in de felle lamp te kijken. Ze had de hele dag best last van het onscherpe zicht (en grote zus was ziek) dus thuis veel met z’n drietjes bankgehangen.

En de bril die het uiteindelijk is geworden:

DSC_0046
Ze lijkt meteen weer een stuk wijzer met deze bril. Heb helaas even geen foto met vooraanzicht beschikbaar, maar dat komt nog wel. Hoe vinden jullie hem? We noemen het de regenboogbril 🙂

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nathalie zegt:

  Leuke brillen!

  Hier afgelopen week weer richting orthoptist en brillen winkel geweest, wij zijn dit keer voor kunststof monturen gegaan voor beide meiden. Voor de jongste met name omdat het wat minder makkelijk stuk kan en de oudste wilde eens iets anders.

  Zijn benieuwd hoe het gaat bevallen!

 2. Wat een lieve bril… en zo veel fijner dan zo’n kunststof geval. Laura heeft een kunststof bril, maar zakt continue van haar neus af.

 3. marjon zegt:

  Staat haar goed hoor, de brillen. En een regenboogbril klinkt mooi en staat prima 😀

 4. Sarah zegt:

  Ook een goede tip voor ouders die brillen zoeken voor hun kind: kijk eens op http://www.brilonline.com! Je kan gelijk kinderbrillen bekijken en passen online op het gezicht van je kind. Kwestie van uploaden foto en klaar! Scheelt je een hoop tijd en als je monturen hebt gevonden dan gaan die naar de aangesloten opticien en daar wordt je verder geholpen voor professioneel glas advies!

  1. Marguerita78 zegt:

   Ach, wij zijn zeer tevreden over onze opticien en hoe we daar geholpen worden. Vind dit niet echt iets om online te bestellen als ik eerlijk ben.

 5. Nathalie zegt:

  Tegenwoordig zijn er zulke leuke brilletjes. Mijn 2e zoon draagt ook een bril en zijn hem nu kwijt. Volgende week nieuwe kopen.

 6. Ik vind dat de bril haar heel goed staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.