Stempelen voor het handen wassen?

“Na het plassen, handen wassen!” Hoeveel keer op een dag herhaal jij deze zin? Ik vaak. En al mogen ze van mij niet te vaak zeep gebruiken, als het dan nodig is moeten de dames wel weten hoe je die zeep weer goed van je handen krijgt. Dit kunnen ze leren met de grappige Squid Soap die wij mochten uitproberen voor de blog. Handzeep in een kindvriendelijk jasje!

squids


De Squid Soap zeepdispenser is voorzien van een vrolijke groene of oranje inktvis. Wij ontvingen zoals je ziet de oranje variant. Ik haalde hem tevoorschijn toen de kleuter op school zat en mijn peuter oefent zonder luier. Ze is erg bang voor ongelukjes en gaat daarom zeer regelmatig naar het toilet. Ik weet dat ze laat is met zindelijk worden (haar zus was met 2,5 al uit de luiers), maar ze is zo onzeker dat we haar voorzichtig genoeg vertrouwen willen geven. Ze kan het echt! Alleen durft ze niet altijd.

Stempel? Check!
Stempel? Check!

Stickers plakken waren al een mooi hulpje om het toiletbezoek leuker te maken, net als de voorleesboeken over de wc die in het kleine kamertje staan. De Squid Soap helpt er ook goed aan mee, het oranje inktvisje voelt heel grappig aan en heeft grote aantrekkingskracht op de kleine dame.

Zeep wrijven
Zeep wrijven

Dopje eraf en dan met de ene hand op de dispenser drukken terwijl je met de andere hand de toverzeep opvangt. Nu staat er een rode stempel op de hand! Met de zachte zeep moet je net zo lang je handen wassen tot de inkt er af is. Dat vond ze zo geweldig – die stempel op de hand – dat ook op de handdoek naast het fonteintje inmiddels een paar rode stippen staan… Gelukkig was je dat er zo weer uit.

Afspoelen onder de kraan.
Afspoelen onder de kraan.

Al met al vind ik het een grappige gimmick! Zeker in de zomer als er veel buiten gespeeld wordt, lijkt het me een goede stimulans om met plezier de handen te wassen voor we gaan eyen. Afgelopen zomer was het nogal eens lastig om ze zover te krijgen. 

Leuke tip: het gekleurde inktvisje kun je van de fles afhalen en als badspeeltje gebruiken. Extra gaaf is dat de groene of oranje inktvis van de dispenser gehaald
kan worden. Zo wordt het niet alleen leuk om je handen te wassen in de
keuken of in het toilet. Maar is het ook leuk en leerzaam speelgoed
voor in de badkamer.

squids
Zijn je handen goed schoon? Nog niet helemaal, nog een keer onder de kraan 😉


De Squid Soap is vanaf 1 februari 2016 verkrijgbaar bij de Etos en AH.nl.

ms_disclaimer

Comments

  1. Saskia says:

    Het werkt dus echt! Ik heb de Squid Soap op de huishoudbeurs gezien. Maar ik dacht eigenlijk dat het niet echt zou werken.

    1. Marguerita78 says:

      Ja, al begint de inkt al aardig op te raken nu, hihi

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.