Nationale Voorleesdagen: onze top 5

Van school ontvingen wij een brief waarin de Nationale Voorleesdagen worden aangekondigd. Een mooie aanleiding om op mijn blog wat fijne boeken op een rij te zetten. Met een dochter die belangstelling krijgt voor zelf lezen gaan we een beetje een nieuwe fase in qua boeken. Daarnaast lees ik beide dames natuurlijk voor, want voorlezen blijft leuk.

 Hier een lijstje van 5 boeken die op onze leeslijst staan:

Pluk van de Petteflet

plukDit boek (gekocht van gewonnen shoptegoed) kreeg mijn jongste voor haar 3e verjaardag. We hebben het nog niet uit. Op een bepaald moment las ik uit wel 3 boeken om de avond voor. Dat was lastig, dus nu lezen we allereerst pluk uit. Elke avond een verhaaltje. In de kleuterklas wordt hij ook voorgelezen, dus de eerste verhalen vond mijn kleuter minder interessant, maar ik geloof dat we nu op een punt zijn waar de juf nog niet is. Ze luistert in ieder geval aandachtig mee!

Lotte en Roos

lotte1Onze review van Lotte en Roos lees je hier. Een erg grappig voorleesboek met moderne verhalen voor kinderen van een jaar of 6/7. Op de Kleine Fabriek hebben we de schrijfster Marieke Smithuis ontmoet. Ze gaf ons een kaartje en was blij verrast dat wij dit boek al kenden en er met veel plezier uit lezen. Marieke gaf aan dat de doelgroep eigenlijk ietsjes ouder is dan mijn meisje. Dat klopt wel. Al vind mijn kleuter de verhalen erg leuk, de peuter kan zich er minder in inleven. Toch lezen we verder zodra Pluk uit is! Mama wil weten hoe het verder gaat…

Wipneus en Pim

wipneusJeugdsentiment! Ik maakte in groep 3 kennis met deze kabouters en de spannende avonturen die ze beleven. Wat was ik weg van deze kabouterverhalen. Mijn eigen oude boeken zijn helaas zoekgeraakt, maar dochterlief kreeg van de kerstman een dubbeldik boek. Voor haar verjaardag heb ik alvast deel 1 uit deze serie besteld. Als ze deze boeken net zo leuk gaat vinden als ik, kan ze haar lol op want er is een hele serie uitgebracht.

Robin en de Wonderlijke Reis naar Lovestation22

lovestation22Ook voor de blog ontvangen en mooi op meerdere manieren: vanwege de bijzondere boodschap, het leuke verhaal en de interessante dierenweetjes waar het boek vol mee staat. Ik blijf het een aanrader vinden, al hebben we ook dit boek nog niet uit. De review lees je hier.

Stap maar op mijn Bezemsteel

bezemsteelOoit gewonnen via het tijdschrift Wij. Ik vind het heerlijk om hieruit voor te lezen, omdat het verhaal grappig is en op rijm. De illustraties zijn ook leuk. In dit zelfde genre hebben we De Gruffallo en Het Kind van de Gruffallo, die ook zo fijn lezen. Bij Stap Maar op mijn Bezemsteel zitten echter van die leuke knopjes die je kind in moet drukken voor de geluidseffecten bij het verhaal. En pas zagen we de bijbehorende tekenfilm op televisie!

Tot zover mijn top 5. Al ben ik er dan nog niet, er is ook nog een to-read-list. Zo ontving ik onlangs een boek voor beginnende lezertjes: het Kasteel met de 1000 kamers. Met grote letters, maar wel een echt leesboek en hele mooie illustraties. Dit ga ik snel lezen voor een review. Ook ‘new in’ zoals ze dat noemen in bloggerland: het Grote Voorleesboek voor rond de 4 jaar. Met een dame van 3,5 en eentje van 4,5 zijn wij helemaal de doelgroep! Ook hier ben ik erg benieuwd naar, jullie lezen snel de review. En als origineel en educatief cadeau wil ik toch Wat een Pech mijn Naam is Weg nog even speciaal vermelden, prachtige boeken met de eigen naam.


Ik schreef eerder al een blogje over de verandering in boeken bij verschillende leeftijden. De baby- en peuterboekentijd lijkt echt voorbij nu. We gaan de langere verhalen kant op en straks lezen ze zelfs zonder mij…

Welke boeken zijn favoriet bij jullie thuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Heleen zegt:

  Mijn kinderen houden (gelukkig, hihi) van variatie. Het favoriete boek verandert elke paar weken. Draak Dries en de Gruffalo zijn aardig grijs gelezen en Woezel en Pip komen ook regelmatig uit de kast. Maar verder gaan we gewoon lekker vaak naar de bieb waar ik elke paar weken een stapel nieuwe boeken voor ze haal (ook vaak in het thema waar de oudste op school mee bezig is). Ik ben fan van reserveren bij de bieb: in de app geef ik aan welke boeken ik wil reserveren en die kan ik dan zo bij de bieb van de plank trekken. En die service is gratis! Dit soort reviews geven mij inspiratie voor welke boeken ik bij de bieb ga halen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Wat leuk Heleen! Gruffallo en het Kind van de Gruffallo vinden mijn meiden ook erg leuk, en ik zelf ook 🙂

 2. Volgmama zegt:

  Woezel en pip. Kikker en zijn vriendjes van alles eigenlijk.

 3. Sigrid zegt:

  Ik hou zo van boeken! Heerlijk. Vooral prentenboeken vind ik geweldig, die van Milja Praagman bijvoorbeeld. Nu de oudste zelf leest is het wel een beetje gedaan met mijn voorkeuren, hij leest echte jongensboeken. Avonturenboeken van bijvoorbeeld Sjoerd Kuyper of de serie van Mees Kees zijn favoriet maar ook Roald Dahl of de klassiekers zoals Pietje Puk, de Kameleon doen het goed. Bijzonder hoe sommige boeken elke generatie weer weten “te raken”.

  Ik ben benieuwd welke boekenvoorkeur jouw dametje aan het ontwikkelen is!

 4. Gera zegt:

  Jan en Noortje van Busser en Schroder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.