RRRRRrrrrrrr, kun jij het?

RRRRRRR rrrrrrr… Kun jij het? Het correct uitspreken van de rollende R? Ja? Heel knap! Ik kan het niet. Ik ben 37 en heb heel wat geoefend, maar het lukt niet. Mijn vader kan het wel. Hij beloofde mijn broertjes en mij 100 gulden als we het konden. Geloof me, er werd wat af ge-rrrrrrrrd bij ons thuis.

Mijn jongste broertje is het als enige gelukt! Hij kreeg met een mooie ceremonie de 100 gulden. Met een score van 2 op 3, dacht mijn vader als opa zijnde dat hij zijn 5 kleinkinderen deze uitdaging ook zonder al teveel risico kon bieden. Ruim een half jaar geleden riep hij dan ook: “Wie de R goed kan zeggen, mag met opa iets uitzoeken in de speelgoedwinkel.” En hij komt nooit inde speelgoedwinkel, haha, dus het was best een ding. Winkelen met opa zou voor de kleinkinderen die het lukt om de R goed uit te spreken met recht een unieke ervaring zijn.


Maar ja… Slechts één van zijn eigen kinderen lukte het. En daar ging jaren oefenen aan vooraf. Zelf vroeg ik mij vorig jaar nog af of mijn oudste dochter geen logopedie nodig zou hebben. Het is een slimme meid, maar met 3 sprak ze de R nog uit als L. Om nog even te onderstrepen dat mijn vader niet dacht ook daadwerkelijk met één van de kleinkinderen binnen afzienbare termijn naar de speelgoedwinkel te gaan.

Wonder

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn inmiddels kleuter werd tijdens één van haar eerste schooldagen door iemand uitgelachen om haar uitspraak van L in plaats van R. En dat pikte ze niet! Heel snel was een normale uitspraak van de R een feit. Ze bleef echter dooroefenen om ook de rollende R onder de knie te krijgen. Haar geheugen is als dat van een olifant. Met opa naar de speelgoedwinkel… Deze week had papa kerstbuffet en bleven wij eten bij opa en oma. Het was gezellig aan tafel en er werd geteld. De peuter telde haar tomaatjes, de kleuter las de data op van de kalender aan de muur. Bij dRrrrrrrie werd opa’s aandacht al een beetje getrokken. Bij deRrrrtien waren zijn oren gespitst. Bij dRrrrieëntwintig had hij er lol in. En na 31 vroeg hij om 32 en vooral 33. Maar hij werd op zijn plek gezet: “Nee opa! De kalender gaat maar tot 31!”

Alsnog wilde ze dit getal wel even zeggen. Samen met opa verzon mijn kleuter woorden met de R. Opa was apetrots op haar en vooral heel blij verrast :-). Subtiel herinnerde ik opa aan zijn belofte. En ja hoor, de volgende avond was het koopavond en werd mijn dochteRRRR (nee, ik kan het nog steeds niet goed uitspreken) opgehaald door opa en oma. Gelukkig voor opa heeft de Formido ook een uitgebreide speelgoedafdeling. Dat is toch een winkel waar hij meer op zijn gemak is. Ik vond het reuze lollig en appte of er al foto’s waren.

 EmbeRRrrrrr

Direct kreeg ik een plaatje te zien. De kleine meid met een Lalaloopsy pop. Opa als oud-brandweerman zocht met zijn kleindochter Ember uit, die een brandweerpakje draagt. Wat een grap! Ik vind dat bijna nog hilarischer dan het feit dat mijn dochter die vorig jaar de R als L uitsprak, nu als eerste kleinkind met opa naar de speelgoedwinkel toog omdat ze de rollende R kan zeggen. Ben heel benieuwd of er meer kleinkinderen met opa zullen shoppen of dat het net als bij zijn eigen kinderen bij deze enkeling blijft.

En ik ben heel benieuwd… Spreek jij hem goed uit? Of kun je het niet, net als ik?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.